Zoek je levendigheid op je Andalusië rondreis dan moet je zeker naar Tarifa
Andalusië

Beach Trip West-Andalusië

Omschrijving

Andalusië is de ultieme bestemming voor zonaanbidders!

We hebben al heel wat van de wereld gezien maar er zijn niet zoveel plekken op de wereld waar je een dergelijke verscheidenheid aan stranden hebt als in Andalusië. 
De kustlijn bedraagt maar liefst 600 km dus aan keus geen gebrek.

In deze beachtrip ga je onder andere het hippe en relaxte Tarifa bezoeken waar het kitesurfen een belangrijke dagbesteding is van vele bezoekers.

Maar ook het gezellige Nerja wordt niet overgeslagen. Kijk ook even naar de leuke excursies welke tijdens deze reis kunnen worden gemaakt, o.a. een bezoek aan de beroemde Caminito del Rey is mogelijk!

Highlights
  • Stranden en baaitjes!
  • Grotten van Nerja.
  • De kloof van Ronda.
  • Málaga stad.
  • Caminito del Rey.
  • Dolfijnen spotten in Tarifa.

Dagprogramma

Nerja is in Spanje een paradijs voor zonaanbidders
Dag 1 – 3 Omgeving Nerja

Reis langs de prachtige heldere en intieme baaien in en rondom Nerja.
Het water is hier zo helder dat het eigenlijk logisch is dat er een flink aantal duik- en snorkeltrips worden georganiseerd. Je kunt hier even buiten de kust de meest prachtige onderwater natuur bekijken. De stranden van de baaien zijn gezellig en beschut.
 
Daarnaast kun je een dagje de drukte van de kust ontvluchten door een auto trip door het prachtige achterland te maken. Maar ook is het leuk om bijvoorbeeld het verrassende en Spaanse Málaga-stad te bezoeken.br/> Of wat te denken van de beroemde druipsteengrotten van Nerja waar je de grootste stalactiet van Europa kunt vinden!

Het mondaine Marbella is zeker een bezoekje waard tijdens deze fly drive Andalusië
Dag 4 – 6 Marbella

Marbella staat natuurlijk bekend als de meest trendy en dure badplaats, maar het oude centrum van Marbella is de moeite waard, zeker het Plaza de los Naranjos, het centrale plein van Marbella, het is gezellig om wat rond te slenteren door de smalle straatjes en langs vele pleintjes.
Als je je wilt vergapen aan de luxe jachten, dan ga je naar de jachthaven in Puerto Banus.
 
De stranden bij Marbella zijn meer familiair en je kunt op een banaan achter een speedboot of aan een parachute meegetrokken worden en is er nog veel meer vertier. Ook zijn even buiten Marbella een aantal mondaine beachclubs gevestigd, zoals Nikki´s Beach (Elviria, Marbella) of Pura Beach (Estepona).
 
In het achterland kun je prachtige autoritten maken door sterk afwisselende natuurgebieden, of je bezoekt steden als Ronda en Málaga. Ook het bizarre Gibraltar ligt in de mogelijkheden als dagtochtje.

Tarifa, het mekka voor surfers in zuid Europa
Dag 7 – 10 Tarifa

Dan door naar de omgeving van Tarifa, hier wordt veel aan kite surfing gedaan en er hangt een heerlijk relaxed loungesfeertje, in de zomer is het hier iedere avond party time on the Beach. Overigens ook erg geschikt voor families, hier vind je de beste zandstranden van de Costa del Sol!
En natuurlijk altijd een windje voor de broodnodige verkoeling!
 
Qua dagtochtjes kun je prima naar Gibraltar, maar ook naar de steden Cádiz en Jerez de la Frontera moet je zeker even bezoeken al is het alleen maar om een leuke sherry proeverij mee te maken!
En als we het toch over excursies hebben, je kunt desgewenst een superleuke 2-daagse excursie maken naar Marokko, nl. naar Tanger! Heel bijzonder om in een compleet andere wereld aan te komen op maar 45 minuten varen!

Malaga airport, het eindstation van je Andalusië rondreis
Dag 11 Terug naar huis..

Vandaag reis je terug richting Málaga om weer huiswaarts te keren.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga – Nerja (70 km; circa 1 uur rijden)

Dag 2          Nerja

Dag 3          Nerja

Dag 4          Nerja – Marbella (120 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 5          Marbella

Dag 6          Marbella

Dag 7          Marbella – Tarifa (105 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 8          Tarifa

Dag 9          Tarifa

Dag 10        Tarifa

Dag 11        Tarifa – luchthaven Málaga (155 km; circa 2 uur rijden)

 

Heb je vragen?
Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.