Vragen over het Coronavirus en je reis?

Lees meer
Córdoba

Budget rondreis Andalusië

Andalusië
Omschrijving

Maak dit jaar een mooie Andalusië rondreis voor wat minder geld!

Dit jaar even wat minder besteden aan een leuke vakantie?
Wij denken met je mee en hebben een economische verantwoorde rondreis voor je samengesteld waarbij je toch de meest bekende steden van Andalusië gaat bezoeken.
Bezoek de Koningssteden Granada, Córdoba en Sevilla, het stadje Ronda welke is gescheiden door zijn beroemde en diepe natuurlijke kloof en relax op een uitgestrekt strand aan de Costa de la Luz.
Maar ook ons eigen Málaga sla je niet over, een stad welke zich sterk aan het ontwikkelen is en ieder jaar weer interessanter wordt.
 
Wil je ook enkele interessante activiteiten ondernemen, kijk dan ook even onder het kopje Excursies waar uitstapjes staan die je kunt gaan doen samen met lokale mensen!

Highlights
  • Slenter door de nieuwe haven Muelle Uno en bezoek de dependance van het Centre Pompidou.
  • Alhambra in Granada.
  • Mezquita in Córdoba.
  • De vele bezienswaardigheden van Sevilla, zoals het Alcazar en de Metro Parasol.
  • Fiets langs de Via Verde nabij Ronda.
  • Lopen van de Caminito del Rey.

Dagprogramma

Málaga
Dag 1 Málaga

Na aankomst in Málaga hebben we 1 nacht in het hart van deze verrassende stad voor je geregeld. Omgeven door de vele tapasbars waar de lokale Malagueños te vinden zijn, is dit een uitstekend begin van je Andalusië trip en zit je direct in de juiste stemming!

Málaga is een stad waar cultuur met hoofdletters wordt geschreven, Picasso is in deze stad geboren en een bezoekje aan zijn originele museum hoort er dan ook bij. En natuurlijk kun je niet om het Alcazaba heen als je de stad bezoekt; een van de belangrijkste Moorse vestingen (het Alhambra in het klein).

Maar in Málaga is veel meer te zien. Slenter door de nieuwe haven Muelle Uno (het nieuwe uitgangsgebied van Málaga met vele restaurantjes), hier kun je op een terrasje de grote cruise schepen in de haven gaan bewonderen maar je kunt ook gezellig tussen de lokalen gaan lunchen in een tentje op één van de prachtige stranden!

Granada zicht op Alhambra van mirador San Nicolas
Dag 2 – 3 Granada

Op deze tweede dag zet je koers naar Granada.
Granada is uiteraard bekend om zijn Alhambra, één van de grootste en bekendste monumenten van Spanje. Het paleis steekt torenhoog boven de stad uit en stamt uit de tijd van de Moorse overheersing. Binnen het Alhambra bevinden zich o.a. enorme kunstschatten en overblijfselen uit zowel de Moorse als de Katholieke cultuur. Maar loop ook door de tuinen welke garant staan voor prachtige plaatjes.
De entree tickets voor het populaire Alhambra kunnen rechtstreeks door ons voor je worden geregeld!

Granada stad zelf is ook erg interessant.
Zo heb je er de Albayzin wijk, een oude Arabische wijk uit de 14e eeuw met kronkelige straatjes wat soms het gevoel geeft dat je in een doolhof bent beland. Verder kunnen we nog de kathedraal noemen, één van de grootste ter wereld; de Arabische badhuizen en de vele musea.

Uitgeslenterd en vermoeid strijk je op een terras neer en laat je je een groot glas verfrissing brengen om daarna één van de ontelbare eettentjes op te zoeken. De prijzen vallen alleszins mee, Granada is een studentenstad dus daar wordt flink op ingespeeld. Hierdoor is Granada ook een heel levendige stad waar altijd veel te doen is.

Mezquita Córdoba
Dag 4 Córdoba

Vanochtend een beetje bijtijds opstaan want er staat een rit naar Córdoba op het programma, de derde stad van Andalusië.
Córdoba is bijna een openlucht museum te noemen.
Heel veel monumenten herbergt het centrum, waaronder het wereldberoemde architectonische monument de Mezquita. Van oorsprong een moskee, gebouwd door de Moren, maar na de herovering van Córdoba van de Christenen verbouwd tot een kathedraal.
Heel bijzonder aangezien er zowel de Moorse als de Christelijke invloeden zijn te herkennen.
Het gehele centrum van de stad staat op de werelderfgoed lijst van de UNESCO.

Córdoba is woonplaats van ongeveer 350.000 mensen maar toch doet het centrum niet heel groots aan, alles is uitstekend te belopen. En daarna weer aan de tapas natuurlijk op één van de vele terrasjes, maar eerst nog even bij de lange toegangsbrug (alleen voor voetgangers) over de brede rivier de Guadalquivir kijken welke ´s avonds ook prachtig is verlicht. Slapen doe je in een mystiek 1001 nacht hotelletje.

Sevilla
Dag 5 – 6 Sevilla

Sevilla, derde in de reeks van koningssteden is Sevilla, de hoofdstad van de autonome regio Andalusië.
Het is een stad die je niet bezoekt, maar ervaart.
Absolute must is de kathedraal en de daarnaast gelegen Giralda.

Ook het koninklijk paleis Real Alcazar móet je zien. Ga daarna met een paardenkoets door de stad, óf ga met de fiets! Heel speciaal en wij regelen de fietsen en de gids. Slenter langs de rivier de Guadalquivir en ga uit eten in de Barrio Santa Cruz, daar kennen wij nog wel een aantal uitstekende adresjes!

Verder noemen we nog de Plaza de Doña Elvira en de Plaza de España, maar het is een lange lijst van bezienswaardigheden, de één nog mooier dan de andere.

Je zal onder de indruk zijn van deze ongelooflijk mooie stad waar onze koning en koningin elkaar hebben ontmoet!

Ronda
Dag 7 – 8 Ronda

Het meest bijzondere aan Ronda is dat het stadje wordt gescheiden door de Tajo de Ronda kloof welke is uitgesleten door de rivier Guadalevín. De Punte Nueva, de brug die er overheen is gebouwd is één van de meest gefotografeerde bouwwerken in Spanje. Daarnaast is de koek nog niet op, Ronda bezit tevens over de oudste stierenvechtenarena van Spanje.

Kortom, een bezoekje meer dan waard, temeer ook omdat er vele leuke restaurantjes te vinden zijn, in diverse prijscategorieën. Logeren doe je in een knus dorpshotelletje of in een even buiten Ronda gelegen weidse hacienda!

Sabinillas
Dag 9 – 10 Sabinillas

En relaxen maar! Je verblijft in een echt Spaans hotel waar je niet veel toeristen gaat tegenkomen en pal aan het langgerekte strand is gelegen.

Málaga Alcazaba
Dag 11 Málaga

Als afsluiter een mooie autorit langs de mediterrane kust naar Málaga waar vandaan je vlucht naar Nederland vertrekt.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Málaga – Granada (125 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 3          Granada

Dag 4          Granada – Córdoba (210 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 5          Córdoba – Sevilla (140 km; ruim 1,5 uur rijden)

Dag 6          Sevilla

Dag 7          Sevilla – Ronda (135 km; circa 2 uur rijden)

Dag 8          Ronda

Dag 9          Ronda – Sabinillas (80 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 10        Sabinillas

Dag 11        Sabinillas – Málaga (100 km; circa 1,5 uur rijden)

Heb je vragen?
Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.