Combinatie Rondreisje Andalusië

Andalusië
Omschrijving

Kort afwisselend rondreisje door het zonnige en passievolle Andalusië.

Hoe vaak gebeurt het niet dat je er behoefte aan hebt er even tussenuit te moeten gaan. Weg van de drukte op je werk, de vele auto´s op de weg en die regen….
Tijd om in relatief korte tijd (het moet niet al je vakantiedagen in één keer opslokken natuurlijk) wat zonnevitamines op te doen, tijd om naar zonnig en warm Andalusië af te reizen dus!
 
Wat je tijdens dit 9-daags combinatiereisje niet wil is van hot naar haar scheuren in de auto maar ook niet anderhalve week alleen maar op een strand liggen. Komt dat mooi uit, daar hebben we met de samenstelling van deze reis helemaal rekening mee gehouden!
 
Tijdens dit 9-daagse tussendoortje bezoek je het altijd levendige Sevilla waar je gaat genieten van al het moois wat deze heerlijke stad te bieden heeft. Vervolgens naar het vele malen kleinere Ronda, het bijzondere stadje gescheiden door een duizelingwekkend diepe kloof én waar je bovendien vele uitstekende restaurantjes gaat vinden! Daarna nog een aantal dagen naar de kust om aan het relaxte strandleven deel te nemen, ook geen straf!
 
Een relatief korte reis dus maar wel met afwisselende elementen erin opgenomen, van bruisend stadsleven tot een kleine plaats gelegen te midden van natuur en voorzien van heerlijke eetadresjes gevolgd door een verblijf vlakbij de blauwe Middellandse zee en genieten van het zonnige en relaxte strandleven. Je reist in een lekker kalm tempo, geen gehaast.
 
En zoals je van Las Perlas bent gewend logeer je in zalige adresjes waar je prima kunt disconnecten!
Wil je wat activiteiten inbouwen dan kan dat, kijk maar even onder het kopje Excursies.
En mocht je iets langer willen gaan, ook geen probleem, just let us know!

Highlights
  • De vele bezienswaardigheden van Sevilla, zoals het Alcazar en de Metro Parasol.
  • Fiets langs de Via Verde nabij Ronda.
  • Lopen van de Caminito del Rey.

Dagprogramma

Sevilla kathedraal
Dag 1 – 3 Sevilla

In Sevilla ga je één ding zeker niet doen en dat is je vervelen!
Het is een heerlijk bruisende stad die altijd in beweging is.
Het aantal bezienswaardigheden zijn er teveel om hier op te noemen maar vind je natuurlijk wel terug in de uitgebreide info die je van ons ontvangt na boeking.
 
Maar enkele hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn de Kathedraal en de bijbehorende Giralda. Het Alcazár is een must net als de Torre del Oro en natuurlijk het gigantische Plaza de España met bijbehorend uitgestrekt park. Maar je kan ook de volledig houten Metropol Parasol beklimmen! Een toeristisch maar erg leuk uitje is je rond te laten rijden in een open koets en zelf kunnen we een begeleide fietstocht voor je regelen waarbij je met een enthousiaste gids de stad doorkruist, altijd leuk!
 
En Sevilla is de stad van de flamenco welke hier is ontstaan in de wijk Triana. Een bezoek aan een wervelende flamencoshow, met uitleg over het ontstaan ervan, mag dan ook niet ontbreken en kunnen wij voor je regelen.
 
Slapen doe je in één van de vele leuke hotels waar wij al jaren mee samenwerken en waar men je hartelijk zal ontvangen!

Ronda Plaza de Toros
Dag 4 – 5 Ronda

De komende paar dagen breng je door in een heel gek maar erg leuk hotel in Ronda of je kiest voor een weids gelegen cortijo even buiten het stadje.
Ronda is een oud vestingstadje met een roerige geschiedenis. Vanwege de strategische ligging is er vele jaren geleden heel wat strijd geleverd om het te bemachtigen.
 
Ronda is met name beroemd om zijn ligging, de twee stadshelften zijn van elkaar gescheiden door een duizelingwekkend diepe kloof, waarin je overigens heel mooi kunt wandelen.
 
Ronda staat tevens bekend vanwege de stierenvechtarena welke de oudste van Spanje is en je uiteraard kunt bezoeken voor een rondleiding.
Verder liggen rondom Ronda een aantal erg goede bodega´s welke uitstekende wijnen voortbrengen en natuurlijk in de vele goede restaurants te bestellen zijn.
Kortom, Ronda staat synoniem voor genieten.
 

Andalusie Costa del Sol
Dag 6 – 8 Kust

Op diverse locaties aan de kust is het goed toeven. Je kunt ervoor kiezen echt pal aan het strand te zitten maar ook is het mogelijk iets achter de kust te zitten en van het Spaanse dorpsleven te genieten vanuit een kasteelhotel of juist vanuit een klein dorpshotelletje.
Hier maak je op de lokale plaza een praatje met de oude goedlachse mannetjes die van alle laatste dorpsroddels op de hoogte zijn.
 
Of je kiest ervoor naar het altijd gezellige Tarifa te gaan waar een heerlijk relaxt surfsfeertje hangt. Niet geheel toevallig, jongeren komen vanuit heel Europa hierheen om in de wind over de zee te scheren met hun kitesurfboards.

Málaga plein voor kathedraal
Dag 9 Vertrek vanaf Málaga

Vandaag vertrek je voldaan en weer vol energie naar Málaga waar het vliegtuig je in krap 3 uurtjes weer naar huis brengt.
 
Mocht de vertrektijd pas later in de middag zijn dan loont het zeker de moeite nog eventjes de sfeer in deze heerlijke zuid Spaanse stad op te snuiven.
Ga als lunch verse sardientjes van de barbecue scoren in een chiringuito op het strand, winkel langs de mondaine etalages in Calle Larios of slenter langs de nieuwe Muelle Uno haven om je aan de boten te vergapen en op één van de vele terrasjes neer te strijken voor een café cortado (kleine koffie met een beetje melk) of koele caña (biertje van de tap).

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Sevilla

Dag 2          Sevilla

Dag 3          Sevilla

Dag 4          Sevilla – Ronda (135 km; circa 2 uur rijden)

Dag 5          Ronda

Dag 6          Ronda – Tarifa (140 km; ruim 2 uur rijden)

Of

Dag 6          Ronda – Omgeving Marbella (65 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 7          Kust

Dag 8          Kust

Dag 9          Vertrek uit Málaga

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.