Nazomer rondreis door Andalusië
Andalusië

Nazomeren in Andalusië

Omschrijving

Nog even van wat nazomerzon genieten voor de lange winter invalt!

Tijdens de zomer in Nederland heb je de smaak te pakken gekregen, heerlijk buitenleven, terrasjes, wandelingen maken, buiten eten en genieten van de warmte in zomerse kleding. Maar dat feest is in Nederland vaak in september en zeker in oktober alweer gedaan, in Andalusië echter niet!
Hier loopt het seizoen zeker tot eind oktober door waarin de temperaturen altijd nog zomerse waarden bereiken van ruim boven de 20 graden. De zomer krijgt er nog extra speeltijd waar je nog volop van kan gaan genieten voordat de lange donkere en kille avonden hun intrede doen.

Dus, een nazomertripje naar Andalusië boeken is helemaal geen slecht idee!

Speciaal voor diegenen die dat wel zien zitten hebben wij een leuke en relatief korte rondreis samengesteld waar je eerst enkele dagen gaat relaxen in het puur Spaans gebleven en zeer afwisselende Málaga, vervolgens een korte afstand aflegt naar het knusse Ronda om aansluitend enkele dagen van het bruisende Sevilla te gaan beleven. Afsluiten doe je wederom aan de kust in Marbella om er van zon, zee en strand te gaan genieten.
Na deze nazomertrip heb je weer voldoende vitamine V(akantie) opgedaan en ben je helemaal klaar voor de herfst en de winter die in Nederland aan je deur staan te kloppen. 

 

Highlights
  • Ervaar afwisselend en laidback Málaga.
  • De vele bezienswaardigheden van Sevilla.
  • Fiets langs de Via Verde nabij Ronda.
  • Lopen van de Caminito del Rey.

Dagprogramma

Málaga is een prefecte start voor een nazomer rondreis
Dag 1 – 2 Málaga

Málaga is één van onze favoriete steden. De sfeer die er hangt is ondanks de groeiende populariteit erg Spaans gebleven, lekker gemoedelijk en relaxed. In Málaga hoef je je echt niet te vervelen, hier kun je het met gemak een week uithouden.
Hoe dat komt? De afwisseling is het geheim.
De combinatie van een aantal aantrekkelijke elementen maken van Málaga een geliefde stad welke zich in een groeiende belangstelling mag verheugen, en terecht.

Kilometerslange schone stranden en promenades waar je tot laat in de avond (lees: nacht) heerlijk kan eten met uitzicht op zee.., honderden restaurantjes en tapasbarretjes en tientallen musea stellen hun deuren open.
Liever shoppen? Alle grote merken zijn aanwezig met hun moderne winkels en de prijs van de kleding ligt hier lager dan in Nederland.

Of lekker fietsen langs de promenades om er op een zonnig terras een verfrissing te scoren. Wandel door het grote stadspark waar palmboomsoorten van over de hele wereld te vinden zijn. In combinatie met de superleuke logeeradresjes in de stad is het hier genieten geblazen wat men hier wel heeft uitgevonden, een ideale plek om in de nazomer aan het zonnige Spaanse leven deel te nemen.

Ronda is een erg leuk stadje om in de nazomer te bezoeken
Dag 3 - 4 Ronda

Ronda is het oude vestingstadje wat gezien de strategische ligging een roemrucht verleden heeft.
Het in twee delen verdeelde stadscenrum wordt verbonden door de puente nuevo, een brug welke over de beroemde en duizelingwekkend diepe kloof “El Tajo” is gelegen.
In deze kloof kun je overigens ook wandelingen maken wat erg bijzonder is.

De stierenvechtarena van Ronda is de oudste van heel Spanje en is dagelijks te bezoeken, een stukje Spaanse cultuur ten top.

Ronda staat verder bekend om zijn culinaire mogelijkheden. Je vindt er vele restaurantjes waar origineel wordt gekookt en je van de heerlijkste maaltijden en tapas kunt genieten. Qua begeleiding van dit heerlijks zit je hier ook prima, rond Ronda zijn vele uitstekende bodega´s gevestigd welke uitmuntende wijnen produceren die over de gehele wereld worden verkocht. 

Wil je hier nog iets actiefs ondernemen? Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld een erg leuke fietstocht over een nooit aangelegde spoorbaan bij ons boeken, fietsen en taxi terug worden ook door ons geregeld!   

Sevilla is een romantisch stop tijdens je Andalusië rondreis
Dag 5 - 6 Sevilla

Wat Parijs is voor Frankrijk is Sevilla voor Spanje, de statige en romantische stad waar zoveel is te doen en te zien dat je tijd tekort gaat komen. Het aantal bezienswaardigheden is niet op één hand te tellen en ook niet op twee.

Highlights zijn de Kathedraal met de naastgelegen Giralda. Het Alcazár mag je niet overslaan en natuurlijk het grote Plaza de España.
Laat je eens lekker relaxed en toeristisch rondrijden in een open koets, erg leuk hoor en de lokale koetsiers zijn enthousiast en vertellen veel.
Slenter langs de rivier en neem er een terrasje. Steek de brug over en bezoek de bekende wijk Triana, welke altijd zichzelf is gebleven.

Geniet van de rust en de koele schaduw in één van de vele uitgestrekte parken en ga ´s avonds uitgebreid dineren in één van de duizenden restaurantjes. Wij voorzien je van vele tips waar het helemaal goed komt met een uitstekende en gezellige maaltijd op een fijn terras.
O ja, de flamenco mogen we natuurlijk niet overslaan in deze beschrijving. Bezoek één van de vele shows of doe gezellig mee aan een flamenco workshop waar je de eerste beginselen worden bijgebracht.

Of doe een fietstocht met een Nederlandstalige gids, dan kom je ook heel veel aan de weet over deze charismatische stad! (én waar Willem-Alexander en Máxima elkaar voor het eerst hebben ontmoet!!)

Lekker nazomeren in zonnig Marbella
Dag 6 - 8 Marbella

Vandaag pak je de auto en rijd je in een paar uurtjes naar gezellig Marbella. Het oude vissersdorp dat wereldberoemd is geworden vanwege haar zeer prettige klimaat het gehele jaar.
Een misverstand wat nog wel eens leeft is dat Marbella een magneet is voor de jetset welke hier de bootjes van minimaal 20 meter parkeert.

Niets is minder waar, Marbella heeft een erg leuk oud centrum waar je door kruip door sluip door straatjes heerlijk de weg kan kwijtraken en altijd weer ergens uitkomt. Ondertussen genietend van de vele kleine winkeltjes waar de lokalen hun waren aan de man proberen te brengen en van de ontelbare gezellige terrasjes waarvan velen de mogelijkheden bieden lekker in de schaduw onder een boom plaats te nemen en nippend aan een drankje (tinto de verano misschien?) van het langs slenterende publiek te genieten.
Restaurantjes zijn er ook in het oude gedeelte van het stadje in overvloed waaronder enkele zeer goede adresjes.

Aan het strand liggen kan hier meer dan prima, kies maar een mooi plekje uit langs de kilometerslange passage welke overigens helemaal tot aan het naastgelegen Puerto Banus loopt. Een leuke wandeling van ongeveer 5 km om de dag mee te beginnen en in Puerto Banus aangekomen zie je dan inderdaad de grote jachten liggen en rijden de peperdure auto´s waar iedereen zich aan loopt te vergapen. Als je niet terug wilt wandelen pak je de veerboot, kwartiertje varen en je zet weer voet aan wal in het centrum van Marbella.

Kortom, Marbella is een prima laatste stop van deze nazomer trip naar het zuiden van Spanje.

Een trip die alles in zich heeft in een goede balans, lekker relaxen en van de zon genieten in combinatie met enkele afwisselende uitstapjes.

Terugvlucht vanaf Málaga airport
Dag 9 Terug naar huis..

Vandaag zet je koers naar Málaga airport, een kort ritje van minder dan een uur. Hiervandaan vertrekt je vliegtuig richting huis waar de herfst en de winter al vol ongeduld op je staan te wachten..

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Málaga

Dag 3          Málaga – Ronda (100 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 4          Ronda

Dag 5          Ronda – Sevilla (130 km; circa 2 uur rijden)

Dag 6          Sevilla

Dag 7          Sevilla – Marbella (200 km; circa 2,45 uur rijden)

Dag 8          Marbella

Dag 9          Vertrek uit Málaga

Heb je vragen?
Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.