Charmante vissersdorpjes kenmerken je rondreis naar de Azoren

4 highlights om te zien of doen op de veelzijdige Azoren

De eilandgroepen van de Azoren is een paradijs op aarde. Met maar 4 uurtjes vliegen land je al op een van de eilanden. Een selectie van de – op hun eigen manier weer unieke – eilanden bestaan uit Terceira, Faial, São Jorge en São Miguel. Deze bijna onzichtbare stipjes op de wereldkaart kennen samen een ongekende diversiteit. De ongerepte natuur op de eilanden is absoluut waanzinnig. Zo kleurt het eiland van Terceira prachtig blauw door de hortensia’s. Ook zijn de vruchtbare landtogen, ook wel de Fajas genoemd, een opvallend natuurverschijnsel op São Jorge. Naast deze bijzondere bezienswaardigheden op land, zijn de wateren rondom de Azoren een waar spektakel. De zee zit namelijk vol met de favoriete snack van walvissen en dolfijnen. De kans dat er eentje gedag komt zeggen is daardoor erg groot! Al met al dus een enorm veelzijdige bestemming.

1. Het charmante havenstadje Angra do Heroísmo op Terceira

Tijdens de Eilandhoppen op de paradijselijke Azoren reis vlieg je op het als derde ontdekte eiland Terceira. Het eiland werd in de 15e eeuw door ontdekkingsreizigers ontdekt. Het is ook het meest dichtbevolkte eiland van de Azoren. Het eiland fungeert al een hele tijd als stop voor schepen tussen Europa, Amerika en India. Met als hoofdstad Angra do Heroísmo brengt het ook een stuk eeuwenouds geschiedenis met zich mee. Dit charmante havenstadje heeft niet voor niets een plekje verdiend op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het oude centrum maak je een wandeling tussen de oude witte bouwwerken in combinatie met verschillende kleurtjes. Vanuit de stad kijk je uit op het overblijfsel van de Monte Brasil vulkaan. De prachtige blauwe Igreja da Misericordia kerk ligt aan het water en is zeker een bezoekje waard. Eerst was dit Terceira’s eerste ziekenhuis, maar inmiddels vind je er een stukje geschiedenis van het eiland. Als je je even wilt terugtrekken bezoek je de botanische tuinen van de Duke of Terceira Garden.

Het charmante vissersdorpje Angra do Heroismo

2. Dolfijnen en walvissen spotten vanuit Faial

Het eiland Faial staat voornamelijk bekend om haar prachtige natuur die in de zomermaanden blauw kleurt door de ontelbare hagen aan hortensia’s. Het eiland heeft een vulkanisch landschap met als hoogtepunt de krater van Caldeira en de maanlandschappen van Capelinhos in het westen. Vanuit de kust van Faial is het zeker een aanrader om de Op Dolfijnen en walvissen safari! bij ons te boeken. Hier klim je aan boord bij de gepassioneerde whale watchers. Zij delen graag een stukje van hun passie met je! De tour begint op land met een leuke uitleg in verschillende talen. Elke tour is natuurlijk weer anders en een garantie kan natuurlijk nooit met zekerheid geboden worden. Toch doen de gidsen hun uiterste best om de dieren te spotten! De tocht wordt tweemaal daags georganiseerd, zowel in de ochtend als in de middag.

Dolfijnen spotten vanuit Faial is een hoogtepunt tijdens je Azoren rondreis

3. De Fajas: de lava landtongen op São Jorge

Het landschap van São Jorge wordt gekenmerkt door het opvallende natuurverschijnsel van de Fajas. Verscheidene lavastromen zijn ooit over de steile kliffen naar beneden geduikeld en gestold in een aantal vruchtbare landtongen die beter bekend staan als de Fajas. São Jorge wordt niet voor niets het eiland van de Fajas genoemd. Dit komt doordat er meer dan 40 Fajas hier te vinden zijn. Ze zijn voornamelijk bereikbaar te voet en hiervoor zijn een aantal mooie wandelpaden aangelegd. Veel Fajas worden omringd door prachtige kristalheldere meren of natuurlijke zwembaden. Een aantal bekende voorbeelden zijn de Fajã da Caldeiro do Santo risto, Fajã do Ouvidor en Fajã dos Cubres. Ongeveer 80% van de natuur op het eiland bestaat uit weiland. Over heel het eiland staan zo’n 20.000 melkkoeien. Niet zo gek dus dat het eiland ook bekend staat om kaas. Er zijn genoeg kleine fabriekjes te vinden waar van de koeienmelk kaas wordt gemaakt. Zeker een must om dus te proeven voordat je het eiland verlaat!

De Fajas is een indrukwekkend natuurverschijnsel op de Azoren

4. De indrukwekkende natuurverschijnselen op São Miguel

Last best: het prachtige eiland São Miguel. Een groen eiland met indrukwekkende watervallen, kratermeren en zwavelbronnen. Tevens ook het grootste eiland van de Azoren, maar met een enorme diversiteit. Een van de bekendste kratermeren is de Sete Cidades. Het meer bestaat eigenlijk uit twee meren met beide een andere kleur. Het ene gedeelte is wat meer groen en de andere wat meer blauw. Het sprookjesverhaal gaat dat de tranen van de groenogige prinses werden gemengd met de blauwogige hertogprins. Uitkijkpunten Vista do Rei (King’s View) Lookout en Miradouro do Cerrado das Freiras zijn de perfecte stops voor een prachtig uitzicht en een foto! Het dorpje Furnas is met haar bijzondere ligging op een actieve vulkaan erg bijzonder. Je wandelt door het dorpje tussen de geisers, zwavel- en warmtebronnen omringd door tropische tuinen. Tijdens de Furnas by Night! word je meegenomen door de vulkanische velden en help je mee bij het koken van hét gerecht van São Miguel: Cozido das Furnas. Deze stoofpot moet namelijk meer dan 6 uur lang onder de grond garen. Hierna kun je de avond afsluiten in de heerlijke warmwaterpoelen. Een super bijzondere en romantische avond!

De 2 meren van de Sete Cidades is een wonderlijk schouwspel tijdens je Azoren rondreis

Ontdek de highlights van de Azoren!

Met deze 4 tips ben je helemaal op de hoogte van de veelzijdigheid van de Azoren. Van de prachtige natuur en cultuur zul je niet snel genoeg krijgen. Wil je meer weten over onze bijzondere rondreizen door Portugal? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

 

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.