Het mooie Concha strand in San Sebastián moet op je stranden rondreis voorkomen

4 mooie stranden die je ziet tijdens een rondreis door Noord-Spanje

Bezoek Noord-Spanje: de regio van natuur, cultuur, bruisende steden, heerlijk eten en natuurlijk zonovergoten stranden. Sommige heel bekend, andere juist geheime pareltjes, maar stuk voor stuk het bezoeken waard. Verse vis eten met je tenen in het zand, slenteren door de branding, genieten van de zonsondergang of misschien wel leren surfen. Ruik jij de zilte zeelucht al? Ga met ons mee en laat je verrassen door de prachtige stranden van Noord-Spanje.

1. Het Concha strand

Wat ons betreft met stip op 1: het Concha strand bij San Sebastián. San Sebastián ligt in de Noord-Spaanse provincie Baskenland en staat garant voor Genieten met een hoofdletter G. Zowel op cultureel als op culinair vlak heeft San Sebastián veel te bieden. Je vindt er uitstekende restaurants in alle prijsklassen. Maar ook de prachtige stranden zijn niet te versmaden. De stad ligt in de Bahía de la Concha, de mooiste baai van de Atlantische Oceaan. Het majestueuze, goudkleurige Concha strand wordt omgeven door groene bergen waardoor het heerlijk beschut ligt. Bovendien biedt het een fantastisch uitzicht.

Het Concha strand in San Sebastián bij avond

2. De stranden van de Costa Verde

Deze groene kuststrook strekt zich uit van Santander in Baskenland tot Ribadeo in Asturias en biedt stranden gelegen in schitterende natuurgebieden. Brede witte zandstranden worden afgewisseld met diepe baaien, een groen landschap en steile kliffen. Je kunt hier mooie wandelingen maken, pittoreske vissersdorpjes bezoeken, kanoën of surflessen nemen. Zeker als je graag buiten de gebaande paden treedt, is de Costa Verde een ideale bestemming. Een bestemming waar wij je graag mee naartoe nemen tijdens onze Noord-Spanje rondreis.

De spectaculaire stranden van de Costa Verde

3. Het strand van Barcelona

Het strand van Barcelona is 4,5 kilometer lang en volgens National Geographic een van de beste stranden ter wereld. Houd er wel rekening mee dat het hier, zeker in de zomermaanden, behoorlijk druk kan worden. Dat betekent wel dat er volop vertier is en er genoeg te beleven valt. Wissel het zonnen bijvoorbeeld af met een hapje en een drankje, struin langs de souvenirwinkels of doe sportief en train je spieren op de fiets, het volleybalveld of een van de vele fitnesstoestellen.

Barcaloneta, het uitgestrekte strand van Barcelona

4. De stranden van de Costa Brava

De Costa Brava, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Met een kuststrook van 200 kilometer zou je iedere dag van het jaar een ander stand of baaitje kunnen bezoeken. Niet alleen tref je hier bekende badplaatsen als Salou en Blanes, ook zijn er genoeg pittoreske kustplaatjes en rustige stranden met helder blauw water. Bezoek bijvoorbeeld de stranden bij het fotogenieke ommuurde plaatsje Tossa de Mar en het oude vissersplaatsje Tamariu of het charmante strand bij Begur.

Prachtige stranden langs de Costa Brava

Noord-Spanje is een fantastische bestemming met tal van pareltjes langs zowel de west- als de oostkust. Combineer dit met prachtige historische steden, kleine intieme baaien en een prachtige natuur en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis. Wil je meer weten over Noord-Spanje of over onze rondreizen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.