Ontdek onbekend Andalusië

5 verborgen pareltjes voor gevorderden in Andalusië

Heb je de grote koningssteden van Andalusië inmiddels gezien? Je weet hoe je paëlla moet maken en je hebt de Via Verdes al bijna allemaal gefietst? Dan is het tijd voor wat nieuws! Bezoek de minder toeristische pareltjes van Zuid-Spanje zoals Frigiliana of maak een uitstapje naar Tanger in Marokko! In het natuurgebied El Torcal kun je geweldige wandelingen maken en niet ver hier vandaan ligt ook nog het wolvenpark. Hier leer je hoe wolven communiceren, spelen en jagen. Je kunt ze zelfs spotten vanaf bepaalde plekken! In dit artikel delen wij 5 tips voor Andalusië voor gevorderden!

1. Frigiliana: wellicht wel hét mooiste dorpje van Andalusië

Op maar 7 kilometer afstand van Nerja, waar je verblijft tijdens onze Beachtrip Andalusië, bevindt zich Frigiliana. Voor de toeristen nog erg onbekend en daardoor zeker de moeite waard voor een stop! Frigiliana is een romantisch wit dorpje, waar de smalle straatjes autovrij zijn. Het is één van de best bewaarde Moorse dorpen. Het plaatsje is in twee delen verdeeld: het oude en het nieuwe deel. Voor het oude gedeelte (als je het ons vraagt het mooiste deel) moet je eventjes naar boven klimmen, maar het uitzicht hierna is prachtig! Er zijn enorm veel oude stadsdelen bewaard gebleven, waardoor het oude stadscentrum zelfs benoemd is tot nationaal erfgoed.

Het idyllische Frigiliana is relatief onbekend

2. Een Nederlandstalige Iberico hamtour naar Aracena

Ben jij groot fan van ham en in het bijzonder van de Spaanse Iberico hammen? In het noorden van de provincie van Huelva ligt Aracena waar je een drogerij kunt bezoeken. Tijdens deze tour bekijk je het gehele proces van het drogen van de hammen. Eerst wandel je tussen de kurkeiken, waar de varkens rond grazen. Hierna zul je het proces van drogen te zien krijgen in een drogerij. Natuurlijk eindig je met het proeven van de overheerlijke hammen, een traktatie!

Aracena staat bekend om zijn excellente iberische ham

3. Almería: ‘De spiegel van de zee’ met de meeste zonuren per jaar

Almería ligt in het verre oosten van Andalusië. De stad staat voornamelijk bekend om haar strandvakanties, aangezien het de Europese stad is waar de meeste zonuren per jaar te vinden zijn - namelijk maar liefst 320. Je kan hier heerlijk struinen over de boulevard en genieten van de talrijke tapasbarretjes. Een bezoek aan de kathedraal en de promenade in het centrum is zeker een must. De omgeving van Almería is prachtig. Vlakbij vind je namelijk het natuurpark Cabo de Gata, waar je verblijft tijdens de Spectaculaire Natuur rondreis. Het woestijnachtige landschap grenst aan zee, en je vindt er nog veel rustige strandjes. Wandel een route richting Sorbas of bezoek het woestijnlandschap van Tabernas, ondermeer van de vele spaghettiwesterns die hier zijn gedraaid.

De prachtige kathedraal van Almería

4. Tanger: bezoek de Medina tijdens een dagtrip naar deze Noord-Afrikaanse stad

Met de ferry vanuit Tarifa (Beachtrip Andalusië) sta je binnen een uurtje met twee voeten op een ander continent: Afrika. Tijdens een dagtrip naar Tanger in Marokko neemt een gids je mee naar alle highlights. Bezoek deze intrigerende Noord-Afrikaanse stad, slenter door de nauwe straatjes van de Medina, praat en onderhandel met de vriendelijke verkopers over hun prachtige spullen, bezoek de Kasbah en drink een heerlijke muntthee op één van de vele terrasjes. Het is ook mogelijk om er een 2-daagse excursie van te maken, waar je een nacht zult verblijven in Tanger.

 

Tanger is vanuit Andalusië prima te bezoeken

5. Antequera: het begin van het natuurgebied El Torcal en het wolvenpark

Tijdens onze Onbekend Andalusië rondreis zul je een aantal nachten verblijven in de omgeving van het charmante Antequera.  Tijdens deze reis is het een must om de bijzondere rotsformaties (in de vorm van pannenkoekjes) te bezoeken. Sinds 1929 is El Torcal een beschermd natuurgebied. Er zijn 3 uitgezette routes die je kunt bewandelen en routes zijn tussen de 1,5 en 3 kilometer lang. Een tip is om de wandeling in de ochtend te lopen, aangezien de temperatuur rond de middag tot wel 40 graden kan oplopen. Neem ook voldoende water mee! Achter het El Torcal park ligt het Lobo park verscholen. Dit in 2002 door een Duits stel opgerichte wolvenpark is voor zowel jong als oud leuk om te bezoeken! Een gids neemt je mee door het park en vertelt je hoe de wolven jagen, communiceren en eten. Hij roept soms zelfs de dieren op door hun huilgeluid na te doen. Bij een aantal observatieplatforms kun je de wolven spotten!

Natuurpark El Torcal is dichtbij Antequera gelegen

Ben je inmiddels al wat vaker in het veelzijdige Andalusië geweest en ben je op zoek naar de onontdekte pareltjes? Met deze 5 tips heb je genoeg inspiratie om een aantal nieuwe plaatsen op te zoeken tijdens je rondreis door Andalusië. Zo ontdek je rustige nieuwe plaatsjes of kom je tot rust in de heerlijke natuur. Wil je meer weten over deze pareltjes? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.