Een rondreis door Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan de vele watervallen

5 watervallen in Kroatië die je niet mag missen tijdens je rondreis

Kroatië is een populaire zonvakantie bestemming en is ideaal om met de auto te verkennen. De wegen zijn goed en de afstanden vaak niet te lang. Er is veel te doen en te beleven voor zowel jong als oud. Of je nu op één van de vele mooie stranden aan de kust wilt doorbrengen of gezellig ronddwaalt door de knusse straatjes van eeuwenoude steden als Dubrovnik of Zagreb, Kroatië verveelt nooit! Naast de hartverwarmende cultuur staat de parel van de Adriatische Zee ook bekend om de vele prachtige natuurreservaten. Natuurliefhebbers opgelet! De volgende 5 watervallen mag je tijdens je rondreis door Kroatië zeker niet missen!

De Plitvice watervallen: één van de mooiste natuurmonumenten van Europa

Als we het hebben over natuurwonderen, dan hebben we het al snel over het Nationaal Park Plitvice Meren, een van de mooiste natuurmonumenten van Europa gelegen in het midden van Kroatië. Het al duizenden jaren kabbelende water van de Korana rivier heeft ervoor gezorgd dat we vandaag de dag kunnen genieten van de vele kristalheldere meren, grotten en sierlijke watervallen. Geen wonder dat dit UNESCO beschermd natuurgebied wordt beschouwd als een ideaal decor voor vele bruiloften en films. Je bevindt je in een waar sprookje al wandelend door deze bosrijke omgeving. Een bezoek aan dit grote complex van watervallen, met de ‘Veliki Splat’ als speciale 30 meter hoge attractie, mag je zeker niet missen!

De watervallen van Plitvice mogen niet ontbreken op je Kroatië rondreis

De spectaculaire Skradinski Buk waterval in het Krka Nationaal Park

Het Nationaal Park Krka, vlakbij de plaats Sibenik, is na de Plitvice Meren het drukstbezochte nationale park in Kroatië. De meeste natuurliefhebbers komen hier om de ‘Skradinski Buk’ te bewonderen, de grootste en tevens mooiste volgens velen. Over houten vlonders en goed begaanbare wandelpaden maak je een fraaie wandeling door een prachtig moeras waar verschillende kleinere watervallen, beekjes en stroomversnellingen je blik vangen. Uiteindelijk wordt je beloond met een schitterend uitzicht op het bruisende water wat over een lengte van 800 meter in 17 kleinere watervallen naar beneden kabbelt. Anders dan bij de Plitvice watervallen kan je een heerlijke verfrissende duik nemen aan de voet van dit natuurpracht. Wie wil dit nou niet!

 

De watervallen van Skradinski, ideaal voor een verkoelende duik

De Mrežnica watervallen in Kroatië: kleiner, intiemer en net zo mooi

Wil je even weg van alle drukte? Bezoek dan de watervallen van de rivier Mrežnica, een bijzondere attractie die kleiner en intiemer aanvoelt dan de Plitvice Meren of het Krka Park, maar net zo mooi zijn. Op slechts een uur van Karlovac word je blij verrast door een mozaïek van schitterende meren, groene oevers en wervelende watervallen. De ongerepte natuur hier volgt je op de voet bij iedere gezette stap.  Zoek een rustig plekje uit om lekker te picknicken of zwem ontspannen in het kristalheldere water. Iets avontuurlijker ingesteld? Deze rivier leent zich uitstekend om je uithoudingsvermogen te testen tijdens een kajaktocht. Peddel er gezellig op los terwijl je geniet van het prachtige landschap!

De Mreznica watervallen zijn omgeven door prachtige natuur

De wereld van elfjes en feeën; de Rastoke watervallen

Onderweg van Zagreb naar de Plitvice meren kom je langs het idyllische Rastoke. Dit eeuwenoude
dorpje staat volledig in het teken van water en wordt vaak ‘Plitvice in het klein’ genoemd.
Misschien zijn de watervallen hier niet net zo spectaculair, maar ze dragen zeker bij aan een
sprookjesachtig landschap. Daarnaast is een bezoek aan een van de watermolens hier of kleine
winkeltjes die nog heerlijke streekproducten verkopen een erg leuke toevoeging.

De watervallen bij Rastoke lijken zo uit een sprookjesverhaal te komen

De Zrmanja watervallen: de verscholen parel onder de watervallen

Op ongeveer een uur van Zadar kunnen we de verscholen parel onder de watervallen vinden. De Zrmanja rivier heeft al kronkelend op weg naar de Adriatische zee de kalkbodem zo geslepen dat we vandaag de dag een van de mooiste kloven, grotten en watervallen van Kroatië kunnen eren met een bezoek. Natuurliefhebbers zullen de ongerepte natuur en het smaragdgroene water dat in verschillende hoogtes naar beneden klettert hier zeker kunnen appreciëren. Vooral de ‘Visoki Buk’, een waterval van 11 meter hoog, steelt de show.

De Zrmanja watervallen zijn een verborgen parel

Meer weten over de mooiste watervallen van Kroatië?

Kortom, met een reis door Kroatië word je zeer prettig overdonderd door het aantal oneindig mooie natuurgebieden die dit land rijk is. Eveneens zullen de pittoreske steden, hartelijke bevolking en het verrassende lekkere eten je al snel betoveren. Reis je bovendien met Las Perlas Reizen, dan logeer je in pareltjes van hotels en krijg je de beste insider tips. Wil je meer weten of meteen je Kroatië rondreis boeken? Neem gerust contact met ons op!

 

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.