Madrid is een must see op je Spanje rondreis

Bezienswaardigheden in Madrid: Checklist met de 5 mooiste plekken van de Spaanse hoofdstad

Madrid is een heerlijk stad om op je gemak rond te slenteren en de bezienswaardigheden te ontdekken. Je vindt er rijke architectuur, prachtige pleinen en veel grandeur. Zo kun je hier drie van de beroemdste musea ter wereld bezoeken, waaronder het Museo del Prado met vele topschilderijen. Ook op culinair- en uitgaansgebied heeft deze bruisende stad veel te bieden. Wij geven je alvast een voorproefje van deze levendige stad met 5 highlights die je niet mag overslaan als je Madrid bezoekt. Vink jij ze allemaal af?

1. Plaza mayor

Het leven in Spanje speelt zich voornamelijk buiten op straat af. Wanneer je een Spanje rondreis maakt, zal je dat al snel opvallen. Pleinen zijn dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Het belangrijkste plein in het centrum van Madrid is het Plaza Mayor. Sinds de aanleg van dit plein in de 17de eeuw is het onder andere gebruikt voor stierengevechten, riddertoernooien en toneelopvoeringen. Ook terechtstellingen en openbare executies vonden plaats op het Plaza Mayor. Tegenwoordig vind je er tal van straatartiesten, winkels en restaurants. En in de zomer worden er regelmatig zomeravondconcerten georganiseerd. Kortom, tijdens een citytrip Madrid is dit plein een heerlijke plek om gezellig samen te komen en mensen te kijken.

Plaza Mayor te Madrid mag niet ontbreken aan je Spanje rondreis

2. Palacio Real

De tweede bezienswaardigheid op onze checklist met Madrid tips is het Koninklijk Paleis van Madrid. Dit majestueuze Palacio Real ligt aan de Plaza de la Armería en werd gebouwd in de 18de eeuw in opdracht van Filip V. Met een oppervlakte van 135.000 m2 en ruim 3.000 kamers, is dit het grootste koninklijke paleis ter wereld en een populaire bezienswaardigheid in Madrid. Overigens woont de koninklijke familie hier niet, maar wordt het gebruikt als werkpaleis en om belangrijke gasten te ontvangen. Daarnaast is een deel van het paleis toegankelijk als museum en kun je de prachtige tuinen bezoeken.

Statig paleis in Madrid

3. Museo del Prado

Eén van de beroemdste kunstmusea ter wereld staat in Madrid: het Prado museum. Dit museum herbergt tal van belangrijke kunstwerken uit de 12de tot de 19de eeuw. Zo tref je hier meesterwerken van grote Spaanse schilders als El Greco, Diego Velásquez en Goya, evenals bijzondere kunstwerken van Rembrandt, Jeroen Bosch en Rubens. Het Museo del Prado vormt samen met het Museo Reina Sofia en Museo Thyssen-Bornemisza ‘De gouden Driehoek van Madrid’. Alle drie de musea bevinden zich aan de Paseo del Prado.

Museo del Prado in Madrid

4. Retiro park

Moe geworden van alle kunst en cultuur? Vlakbij de Paseo del Prado ligt het uitgestrekte Retiro Park, een groene oase in het hart van de stad en een ideale plek om te relaxen en bij te komen. El Retiro is vooral op zondagmiddag een populair toevluchtsoord voor de Madrilenen. De grote vijver in het midden van het park ligt dan vol bootjes. Vanaf het water heb je een goed uitzicht op het monument van Alfonso XII. Behalve roeien op de vijver, kun je hier ook de vele fonteinen, standbeelden en sculpturen bewonderen of heerlijk genieten van een hapje en een drankje in de zon. Strijk neer op één van de terrasjes of doe als de Madrilenen en neem je eigen picknickmand mee!

Relaxmoment tijdens je Spanje rondreis, het Retiro park in Madrid

5. Plaza Puerta del Sol

Puerta del Sol, oftewel Poort van de Zon, was vroeger de oostelijke toegangspoort van de stad. Omdat de zon in het oosten opkomt, is de poort versierd met een zon. Vandaar de naam Puerta del Sol. Op het bijbehorende plein ligt het nulpunt van Spanje. Van hieruit worden de afstanden van alle belangrijke wegen in Spanje gemeten. Ook is dit plein bekend vanwege de klok waar op oudjaarsavond wordt afgeteld naar het nieuwe jaar. Vanuit dit centrale plein zijn vele populaire bezienswaardigheden eenvoudig te bereiken. Bovendien vind je hier vele barretjes, winkels en restaurants. Het is op de Plaza Puerta del Sol dan ook altijd, dag en nacht, gezellig druk. Tijdens een reis naar Madrid mag je dit plein daarom zeker niet overslaan!

Plaza Puerta del Sol in Madrid

Boek de klassieke stedenrondreis Midden-Spanje en bezoek bezienswaardigheden in Madrid!

Grandeur, historische plaza´s en gebouwen van vele eeuwen geleden, kan jij hier ook geen genoeg van krijgen? Dan is een klassieke stedenrondreis door Midden-Spanje, misschien wel wat voor jou! Wil je meer informatie over deze rondreis of over de bezienswaardigheden van Madrid? Neem dan gerust contact met ons op! Wij inspireren je graag met onze reizen.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.