Veel historische hogtepunten tijdens deze rondreis op Sicilië

Bezoek deze 5 historische bezienswaardigheden in Sicilië voor een perfecte rondreis

Sicilië, een Italiaans eiland met een eigen karakter en een zeer hoge diversiteit die voor zowel jong als oud alles te bieden heeft voor een onvergetelijke vakantie. Relax op een van die prachtige stranden, maak een leuke fiets – of wandeltocht door een karakteristieke stad als Siracusa, ga op culinaire ontdekkingstocht tijdens een leuke kookworkshop of proef een van die zalige Siciliaanse wijnen terwijl je geniet van het uitzicht over de Etna vulkaan. Met een zeer rijke geschiedenis heeft Sicilië ook veel te bieden op cultureel vlak. We zetten dan ook graag de volgende 5 pareltjes van historische bezienswaardigheden voor je op een rij die je zeker niet mag missen tijdens een rondreis op Sicilië.  

1. Agrigento: de Gouden tempels van de Tempelvallei

Waan je in een Grieks verleden bij een bezoek aan deze tempelvallei, een van de belangrijkste archeologische opgravingen van Sicilië en een van de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië! De overblijfselen van deze 7 gouden tempels behoorden tot een van de grootste steden ooit uit de oudheid. Al lopend over oude kiezelweggetjes, tussen de olijfbomen door en met uitzicht op de Mediterrane Zee, zal je met eigen ogen zien waarom deze plek zo populair was bij de Grieken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de tempel van Hercules, de oudste en op een na grootste tempel, of kijk je ogen uit bij het indrukwekkende bouwwerk van Concordia, een van de best bewaarde tempels van deze vallei.

Agrigento, Sicilië, ook wel bekend als de tempelvallei

2. Siracusa: verdwaal in de gezellige smalle straatjes van bruisend Ortigia

Als we het hebben over culturele hoogstandjes, mag een van de mooiste steden van Sicilië ook zeker niet ontbreken. Siracusa staat niet alleen bekend om de tal van leuke terrasjes, restaurants en barretjes, maar heeft ook veel te bieden op cultureel gebied. In het archeologische park van deze stad zijn de overblijfselen van een groot oud Romeins en Grieks theater te bewonderen. Verdwaal daarna in de gezellige straatjes van bruisend Ortigia en kijk je ogen uit bij een bezoek aan de vele imposante bouwwerken die deze wijk herbergt, zoals de kathedraal van Siracusa en het kasteel Castello Maniace.

Ortigia, een leuk stadje om te bezoeken op je Sicilië rondreis

3. Taormina: een adembenemend mooi decor

Combineer prachtige stranden met historie en cultuur in een van de leukste, maar drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. In dit stadje zijn de overblijfselen van een oud theater te vinden dat geheel volgens Griekse traditie werd gebouwd. Het prachtige uitzicht over de Mediterrane zee en de Etna vulkaan werd beschouwd als het perfecte permante decor voor de toneelspelers. Vooral nog zichtbaar zijn de Korintische zuilen die door de Romeinen op het toneel zijn aangebracht en de uitgehouwen trappen die in de oudheid plaats bood aan wel 5000 toeschouwers. Een bezoek aan het pleintje Piazza IX Aprille mag ook zeker niet ontbreken. Naast het mooie uitzicht zorgen vaak enkele straatmuzikanten hier voor dat extra beetje sfeer en charme. 

Taormina, het oudste theater op Sicilië, een must tijdens je fly drive

4. Noto: bezoek dé ultieme barok stad tijdens je rondreis op Sicilië

Als men het heeft over barok, dan heeft men het over Noto: dé ultieme barokstad van Sicilië. Met prachtige rijkversierde gebouwen staat deze stad niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als waar pronkstuk steekt de Kathedraal van Noto tussen de vele opzienbarende paleizen en herenhuizen uit. Deze 18e-eeuwse kathedraal werd gebouwd met tufsteen, een kwetsbaar honingkleurig gesteente dat prachtig geel schittert in het zonlicht, maar vuurrood kleurt bij zonsondergang. Deze kathedraal werd meerdere male geteisterd door aardbevingen. Verschillende maquettes binnenin de kathedraal laten zien hoe de prachtige witte koepel, de reusachtige klokkentorens en fraaie fresco’s in oude glorie werden hersteld. Naast deze iconische attractie is het heerlijk slenteren over de vele sfeervolle pleintjes en knusse straatjes.

Noto is een prachtig barok stadje op Sicilië

5. Segesta: de parel van Sicilië

De tempel van Segesta wordt met zijn vrijwel perfecte staat niet alleen gezien als de parel van Sicilië, maar ook als een van de belangrijkste nog bestaande Griekse tempels in de wereld. Dit Griekse heiligdrom werd waarschijnlijk rond 430 – 420 voor Christus gebouwd en is gelegen op een prachtige locatie tussen het zachte heuvellandschap van de provincie Trapani. Opmerkelijk is dat deze tempel nooit werd afgemaakt. Dit is vooral te zien aan het ontbreken van de cella, het dak en de cannelures, de verticale groeven in de zuilen. 

De tempel van Segesta mag niet ontbreken tijdens je historische Sicilië rondreis

Meer weten over bezienswaardigheden op Sicilië?

Kortom, reizen op Sicilië betekent genieten van een heerlijk divers en authentiek eiland met een zeer rijke geschiedenis, wonderschone natuur en prachtige stranden. Reis je bovendien met Las Perlas Reizen, dan logeer je in pareltjes van hotels en krijg je de beste insider tips. Wil je meer weten of meteen je Sicilië rondreis boeken? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.