De 5 verborgen parels van Portugal

Bezoek deze 5 verborgen parels in Portugal

Portugal is dé bestemming voor een vakantie vol zon, strand, cultuur en prachtige natuur. In het zuiden vind je de prachtige stranden van de Algarve en in het noorden komen de historische plekjes je tegemoet. Het is een land met heel veel afwisseling. Het heeft een aantal bekende toeristische plekken zoals Lissabon, Porto en de Algarve, maar juist de wat onbekendere plekjes zijn in Portugal de moeite waard. In dit artikel nemen we je mee naar 5 verborgen parels in Portugal.

1.De adembenemende grotten in Portugal bij Praia de Benagil in de Algarve

De Algarve staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden. Zo vind je er langs de kustlijn een hele hoop. Tijdens een boot trip of kano/kajak tour bezoek je deze strandjes vanuit de zee. Vele stranden zijn namelijk ook niet via het land te bezoeken. Zo valt het de imposante grot Benagil beach hier ook onder. Via de ingang kun je op allerlei verschillende manieren de grot bezoeken. In de zomer kan het erg druk zijn met kano’s en supers die hier proberen aan te leggen. Aan te raden is dus ook om er niet vanuit buiten in te zwemmen. De grot is aan de bovenkant een deel uitgesneden waar de zon het strand oplicht. Bewonder hier de prachtige rotsformaties waar het soms wat ruige water tegenaan slaat.

De grotten van Praia de Benagil

2.Het kleurrijke gondel stadje Aveiro

Een wat onbekender stadje in de buurt van Porto en Coimbra is Aveiro. Tijdens The Lazy Beach Trip Portugal bezoek je dit plaatsje. De plaatst ligt aan de Ria de Aveiro waar je met allerlei kleurrijke gondels overheen vaart. Vroeger werden deze zogenoemde Moliceiros gebruikt voor de zeewieroogst. Het water loopt uit op een enorme lagune wat een broedplaats is voor honderden vogels. Het grappige aan deze bootjes is dat de voorkant van de boot een wat pikantere afbeelding weergeeft terwijl de achterkant een religieuze afbeeld. Het witte station van Aveiro heeft enorm veel tegeltjes en is daardoor een waar kunstwerk. Een ander stukje cultuur vind je in de kathedraal. Aan het water loop je langs verschillende authentiek gekleurde huisjes. Een perfecte locatie voor een leuke foto!

Het gondelstadje Aveiro is erg leuk om op te nemen op je Portugal rondreis

3. Fiets langs de rivier de Dão in de Serra da Estrela

Het wordt ook wel de één van de mooiste fietsroutes van Portugal genoemd. Deze oude spoorlijn is in 1988 opgeheven en sinds een aantal jaar een prachtige fietsroute geworden. De route is 49 km, maar op eigen tempo erg makkelijk te fietsen. Het pad daalt voornamelijk en is daardoor ook voor een minder ervaren fietser prima te doen. De fietsroute komt langs allerlei prachtige plekken. Een lange tijd fiets je langs de rivier de Dão. Hierna wijk je van de rivier af en fiets je langs verschillende bomen en wijngaarden. In de verte  zie je zelfs de Serra da Estrela liggen. Deze dag tour is goed te combineren tijdens de Cultuur rondreis – steden, wijnvallei en sterrenberg! en is via Las Perlas te boeken waar wij zorgen voor de fiets en het vervoer naar het beginpunt.

Fietsen in de Serra da Estrella

4. Een klassieke verborgen parel van Portugal, de karakteristieke vestingstad Marvão

Het kleine stadje Marvão bevindt zich boven op de bergtop van de Serra de São Mamede. Dit natuurgebied omringt de stad met een stuk prachtige natuur. Met een hoogte van 850 meter waar het dorp zich bevind, krijg je al snel een adembenemend uitzicht. Het stadje staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Van veraf zie je het beeld van de stad al liggen: het 13de -eeuwse kasteel. De stad wordt nog volledig omringt door haar stadsmuren. Er zijn ook een aantal leuke restaurantjes waar je gezellig kunt eten met een prachtig uitzicht over het landschap.

Het verrassende vestingstadje Marvao in Portugal

5. Wandel langs de bezienswaardigheden van Evora met een local

Tijdens de Rondreis - van Lissabon tot relaxte quinta! is de tussenstop in Evora een erg fijne plek na de drukte van Lissabon. Hier verblijf je voor 2 nachtjes in de stad. Ook deze stad heeft een uniek plaatsje op de Unesco werelderfgoedlijst gekregen. Samen met een gids wandel je langs alle bezienswaardigheden van de stad. De tour begint in het hart van de stad op het plein Praca do Giraldo waar je meteen in de gezelligheid van de terrasjes en cafés terecht komt. Een paar van de bezienswaardigheden zijn de Romeinse Tempel en de kathedraal Sé. Naast deze belangrijke plekken zal de local je ook meenemen naar de verborgen parels zoals een bijzondere universiteit of de prachtige gemeentetuin.

Evora is een Portugees stadje met een rijke geschiedenis

Meer verborgen parels en informatie van Portugal?

Portugal heeft enorm veel te bieden voor ieder wat wils en is daarom de perfecte bestemming voor een aantal verborgen pareltjes. Na deze blog heb je hopelijk genoeg inspiratie voor een nieuwe reis. Bekijk vooral eens alle andere Portugal rondreizen die wij aanbieden op onze site en neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.