Een city trip naar Rome moet je een keer gedaan hebben

City trip Rome: 5 tips en bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Een iconische stad als Rome heeft ontelbaar veel monumenten, ruïnes en bezienswaardigheden. Daarnaast adviseren we je vooral gelukzalig te struinen door de vele gezellige wijken met hun piazza´s, bruisende terrassen en nauwe straatjes. Zoek je even rust in de drukte van Rome? Wandel dan langs de meanderende Tiber naar het volgende hoogtepunt. Waar te beginnen in een stad als Rome? Hierbij de must see´s tijdens een eerste bezoek aan Rome. Alle first-timers die naar Rome gaan opgelet!   

1. Het symbool van de stad: het Colosseum

Het grootste en best bewaard gebleven amfitheater van de Romeinen is tevens het symbool van de stad Rome. Deze bekende pracht van het Romeinse rijk is gebouwd op een ondergronds complex met nog eens vier verdiepingen boven de grond. Het amfitheater bood plaats aan 50.000 toeschouwers die op gladiatorengevechten af kwamen. Schokkend feit: in totaal hebben meer dan 300.000 mensen en dieren het leven verloren tijdens deze gevechten. Tip voor een bezoek aan het Colosseum: koop vooraf alvast de toegangskaartjes bij het Palatino (combinatieticket) zodat je niet lang in de rij hoeft te staan bij de nummer één bezienswaardigheid in Rome.  

 

Het Colosseum is het symbool van de stad Rome

2. Trastevere: één van de lieflijkste en gezelligste wijken van Roma

Wat is er leuker dan wandelen door gezellige straatjes waar ieder balkon is bezaaid met bloemen, de zoete klanken van de Italiaanse taal horen bezigen en slalommen rondom de stoeltjes van een restaurant die bos op de stoep zijn geparkeerd. Ga hiervoor naar Trastevere, het culinaire hart en tevens gezellige winkel walhalla van Rome. Maak je op voor een paar uur dolen door knusse straten, langs prachtige façades en gezellige stampvolle pleinen. Leuk om te doen: spot de Madonna´s rond de pleinen die rond het jaar 1500 zijn geplaatst om de vrome bevolking van misdaden te weerhouden.

 

Trastevere is de lieflijkste wijk van Rome

3. Must see in Rome: Vaticaanstad, de Sint Pietersbasiliek en het plein

De enige bordes scène die nog beroemder is dan Romeo en Julliet is de toespraak van de Paus tijdens Pasen vanaf de Sint Pieter. Misschien vang je een glimp op van de Paus, maar het moge duidelijk zijn dat de Sint Pieter, de Sixtijnse kapel mét fresco´s en de daarbij behorende 26 musea een must zijn tijdens je bezoek aan Rome. Twee tips voor Vaticaanstad: wil je de basiliek binnen, dan moet je armen en knieën bedekken. Neem dus een sjaaltje mee. En ga vroeg, want het is hier immer druk.

 

Vaticaanstad is een must tijdens je bezoek aan Rome

4. Gooi een muntje in de grootste en beroemdste fontein van de stad: de Trevi fontein

En wel met je rechterhand over je linkerschouder heen gooien. Men wil doen geloven dat je zodoende nog een keer terugkomt naar Rome. En dat wil je beslist! Leuk weetje: dagelijks wordt bijna € 3.000,00 (!) uit de fontein gevist en aan een goed doel gegeven.

 

Gooi een muntje in de Trevi fontein en doe een wens

5. Hét centrum van de klassieke oudheid tref je aan bij het Forum Romanum  

Aan de voet van twee heuvels, het Palatijn en het Capitool, ligt het centrum van het vroegere Romeinse wereldrijk. Hier werd het lot van Europa besloten. Kolommen, triomfbogen, tempels en andere ruïnes van openbare gebouwen vertegenwoordigen het eens zo roemruchte centrum van handel, politiek en geloof. Feitje: in de middeleeuwen graasden hier koeien, maar door overstromingen van de Tiber en erosie van de genoemde heuvels steeg de grond en werd het Forum Romanum steeds verder bedekt. Leuk om te doen: beklim het Capitool voor een goed uitzicht over het Forum.

 

Het Forum Romanum is het centrum van het vroegere Romeinse wereldrijk

Meer weten over dé bezienswaardigheden in Rome tijdens je city trip?

Een top vijf als kleine handleiding om het klassieke en bruisende Rome naar alle hartenlust te kunnen ervaren! Wil je meer insider tips, boek dan via ons een leuke city trip of neem Rome op als onderdeel van je Italië rondreis en wees er zeker van dat je op een ideale locatie in de stad verblijft! Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.