Een rondreis door Frankrijk met je eigen auto geeft het ultieme gevoel van vrijheid

De 3 mooiste regio’s in Frankrijk voor een rondreis met eigen auto

Het prachtige Frankrijk heeft voor ieder wat wils en is uitermate geschikt om een mooie rondreis te maken met eigen auto. Vanaf Nederland heb je in een paar uurtjes de Franse grens bereikt en begeef je je van de een in de andere prachtige regio. Er zijn zoveel mooie plekken om te bezoeken dat je een keuze zal moeten maken, bezoek daarom maar één van de vele regio’s in Frankrijk tijdens je rondreis. Hier lees je meer over de drie mooiste Franse regio’s voor een auto rondreis in Frankrijk.

Elzas

In zo’n zeven uurtjes ben je vanaf Utrecht met de auto in de leuke Franse regio de Elzas. Tijdens deze rondreis in het Franse Elzas kom je zoveel mooie hoogtepunten tegen. Net over de Duitse grens vind je de prachtige hoofdstad van de Elzas, Straatsburg, de Duitse invloeden zijn nog goed te zien in de historische stad. Vanaf hier kun je doorrijden naar Colmar, een schilderachtig dorpje wat recht uit een sprookje lijkt te komen. De felgekleurde huizen, schattige pleintjes en grachten brengen je terug in de tijd. Ook mag je de Elzas Wijnroute echt niet overslaan, kijk je ogen uit over de uitgestrekte wijngaarden en prachtige kastelen en vergeet niet naar binnen te gaan bij een van de vele wijnhuizen voor een proeverij. En net wanneer je denkt dat je alles van de Elzas gezien hebt kom je in de Vogezen. In de bergen van deze mooie Franse regio maak je prachtige wandelingen door de bossen en langs heldere meren en kom je helemaal tot rust.

De Elzas is een kleurrijke streek en uitermate geschikt voor een Frankrijk autorondreis

Zuid Frankrijk

Onderweg naar de eerste bestemming van De Art de Vivre Zuid-Frankrijk Rondreis rijd je over de Route du Soleil het prachtige, zonnige Zuid-Frankrijk tegemoet. Een bestemming die kan ontbreken in ons lijstje met mooiste regio’s van Frankrijk. Als eerste bezoek je de omgeving van Avignon, een cultureel stadje wat zelfs op UNESCO werelderfgoedlijst staat. Een bezoek aan het Pausenpaleis en het uitzicht vanuit het stadspark mag je niet missen. Vanuit Avignon en Orange rijd je verder naar de grootste kloof van Europa, de Gorge du Verdon. Wandelen of fietsen is hier aan te raden, maar met de kano of sup het felblauwe water op is nog veel leuker! Van het ene water naar het andere, want in Sainte Maxime kun je fijn tot rust komen op het strand, en heerlijk eten op de boulevard. Het oude centrum van Vence is de perfecte afsluiter van deze rondreis in een van de mooiste regio’s van Frankrijk. Wandel langs de stadsmuren, die nog helemaal in takt zijn, zo mis je geen van de prachtige monumenten van het stadje. En kijk je ogen uit bij de oude kathedraal voor je weer richting huis gaat.

De Gorge du Verdon is een msut see tijdens je rondreis door Zuid-Frankrijk

Corsica

Naast de Elzas en Zuid-Frankrijk is Corsica ook echt een van de mooiste vakantie regio’s in Frankrijk. Vanaf Toulon kun je met de ferry naar dit prachtige Franse eiland, je komt met auto en al aan in Bastia. Geniet hier van de bruisende sfeer in de oude havenstad en wanneer je er op zondag bent mag je de kleurrijke markt in het centrum niet overslaan. Voor de waaghalzen is het een must om een canyoning tour te doen in het ruige binnenland van Corsica, spring van kliffen, glijd van rotsen, zwem door de heldere rivieren en geniet van het uitzicht. Wissel de heldhaftigheid van het canyoningen af met een heerlijke rustige middag op het terras van het leuke havenstadje Porto Vecchio. En bezoek ook de hoofdstad van het eiland, Ajaccio, deze is zeker de moeite waard. In het kleurrijke centrum van deze leuke regio in Frankrijk zijn vele bezienswaardigheden waaronder het ouderlijk huis van Napoleon Bonaparte die op deze plek geboren is. Als laatste kom je helemaal tot rust op een van de vele hagelwitte stranden van het eiland, perfect om je Flavours of Corsica Rondreis mee af te sluiten!

Corsica is ook een van de mooiste regio's van Frankrijk om een rondreis te maken

Een rondreis door de mooiste regio’s van Frankrijk

Heb je al zin gekregen om een van deze vakantie rondreizen door de mooiste regio’s van Frankrijk te maken? Neem dan snel contact op met een van de collega’s van Las Perlas zodat jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Zo kunnen jullie heerlijk genieten van het vooruitzicht van een rondreis door een van de mooiste vakantie regio’s van Frankrijk!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.