De Preikestolen is een spectaculair hoogtepunt van je rondreis door Noorwegen

De 4 mooiste en meest spectaculaire fjorden van Noorwegen!

Bij het plannen van een vakantie door het betoverende Noorwegen, het land dat fjorden tot kunst heeft verheven, komt al snel de vraag aan bod: ´Welke fjorden moet ik beslist gaan zien?´.  We zetten hier de 4 aller-aller mooiste op een rij. Combineer je fjordenervaring met een panoramische autorit, een prachtige wandeling, een boottocht en tal van andere wateractiviteiten. Ga je voor met sneeuw bedekte toppen, steile kliffen, in mist gehuld, intiem of juist omvangrijk, smaragdgroen of diepblauw? Laat je inspireren voor jouw  Noorwegen rondreis.

1. Geirangerfjord, door velen met stip op één gezet

De fjord die de meeste stemmen ophaalt is de Geirangerfjord. Deze heer en meester van de fjorden roept de mooiste natuurbeleving op van allemaal. Beschermd door UNESCO en met een lengte van 15 kilometer maakt de Geirangerfjord deel uit van de grotere Storfjord. Met sneeuw bedekte bergen, bestaand uit helblauw water, omgeven door groene bossen, spectaculaire kliffen en voorzien van zoete kleine dorpjes. Daarnaast staat de fjord bekend om zijn waan-zin-nige watervallen. Er zijn veel mooie wandelingen te maken, eventueel in combinatie met een boottocht.

De bekendste fjord van Noorwegen, de Geirangerfjord

2. De fjord van de ansichtkaart: Naeroyfjord

Tijdens een cruise op deze uitloper van de Sognefjord geeft hij alle geheimen aan je prijs. De met sneeuw bedekte bergtoppen en de steile begroeide wanden welke uit het water oprijzen, vervelen geen moment. Wat de Naeroyfjord zo speciaal maakt is dat het een van de smalste fjorden van het land is. Met een breedte van 250 meter lijkt het haast alsof je de kliffen kunt aanraken. En Noorwegen zou Noorwegen niet zijn, als de mist die hier vaak in de fjord hangt, niet nóg een extra dimensie zou geven aan iets wat al prachtig van zichzelf is. Er worden veel boottochten georganiseerd, maar je kunt ook actief het water op, bijvoorbeeld in een kajak.

De smalste fjord van Noorwegen, de Naeroyfjord

3. Onze lieveling: de romantische Aurlandsfjord

Buurman van Naeroyfjord is de prachtige Aurlandsfjord. Het is een andere uitloper van de grootste fjord van allemaal, de Sognefjord. Wat een bezoek aan de Aurlandsfjord zo charmant maakt, is de aanwezigheid van het leuke dorpje Flåm. Er zijn hier talloze activiteiten te ondernemen zoals de befaamde Flåm treinrit, fietstochten, het bezoeken van kleinschalige boerderijen of natuurlijk het waanzinnig wandelen langs de fjord.    

Bezoek de romantische Aurlandsfjord op je Noorwegen rondreis

4. Lysefjord: voor de echte avonturiers

De Lysefjord is eigenlijk echt het mooist na de steile en beroemdste wandeling van het land, naar de Preikestolen. De Lysefjord en de Preikestolen worden haast altijd in één adem genoemd. De preekstoel, wat de letterlijke vertaling van de Preikestolen is, is een stenen plateau van 604 meter boven de fjord. Vanaf hier heb je zicht op een waanzinnig mooi plaatje. Eentje die je niet mag missen tijdens je kennismaking met Noorwegen. Uiteraard kun je ook kiezen om een boottocht op de Lysefjord langs de Preikestolen te maken.

 

De majestueuze Lysefjord

Een vakantie uitstippelen gaat gepaard met keuzes maken tussen de meest geweldige activiteiten en de mooiste landschappen. Wij assisteren je graag bij het uitstippelen van je Noorwegen rondreis. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een reisadvies op maat.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.