Geen bezoek aan Engeland zonder de typisch Britse afternoon tea

De 5 leukste plekken voor een afternoon tea in Engeland

Een bezoek aan Engeland is niet compleet zonder een typisch Britse afternoon tea – een lichte maaltijd bestaande uit sandwiches, scones en diverse zoetigheden, die tussen 16:00 uur en 17:00 uur wordt gegeten. Neem wat tijd voor jezelf en trakteer je reisgenootje(s) op een onvergetelijke middag tijdens je reis door Engeland. Maar waar vind je nu de beste en lekkerste afternoon tea? Wij zetten de leukste plekken voor een afternoon tea in Engeland op een rij!

1. Ty Hwnt I’r Bont Tearoom: Proef jij het geheime ingrediënt?

Er is in de omgeving haast geen groter contrast te vinden dan bij dit theehuis. Van buiten lijkt het een vervallen pand, opgeslokt door de natuur, maar wanneer je over de drempel stapt komt de gezelligheid en de geur van versgebakken scones je tegemoet! De scones worden al meer dan een halve eeuw volgens hetzelfde recept bereid, maar tot op de dag van vandaag is het geheim gebleven. Naast de heerlijke afternoon tea is dit theehuis ook een attractie op zich, met de Welse uitstraling en de idyllische omgeving. Gelegen in Conwy (Noord-Wales) biedt Ty Hwnt I’r Bont ook de ideale gelegenheid om bij te komen na een avontuurlijke dag in Snowdonia National Park, één van de tussenstops tijdens onze rondreis ‘Reis langs de mythes en legendes van Wales’!

 

De Ty Hwnt I'r Bont Tearoom

2. The Regency Tearoom: Waan je in een historische Engelse roman!

Wie aan Bath denkt, denkt aan Jane Austen! Dit theehuis in Bath is compleet ingericht in de stijl van de romans van Jane Austen. De romanschrijfster woonde en werkte een aantal jaren in Bath en verschillende romans spelen zich hier dan ook af. Verwacht tijdens een afternoon tea bij The Regency Tearoom een menukaart gevuld met ‘Tea with Mr. Darcy’, ‘Lady Catherine’s Proper Cream Tea’ en ‘Miss Bennet’s Pie of the Day’. Om in de sfeer te blijven, raden wij een bezoek aan de nabijgelegen Jane Austen Center zeker aan! Tijdens dit bezoek kun je je onder meer verkleden en schrijven met een ganzenveer. Ook wordt er elk jaar in september een speciaal Jane Austen Festival georganiseerd.

 

Terug in de tijd, theedrinken bij The Regency

3. The Fish Hotel: Afternoon tea met een twist…

Dit hotel in Worcestershire doet alles nét even anders, zo ook de afternoon tea. De Tipsy Tea, zoals de afternoon tea hier wordt genoemd, biedt één en al gezelligheid. In plaats van traditionele bladthee worden de glazen hier gevuld met de vrolijkste cocktails. Ook in de gerechtjes wordt een vleugje gezelligheid verwerkt, denk aan Bailey’s soezendeeg of cake met ananas en rum. Gelegen in de Cotswolds is de Tipsy Tea een leuke tussenstop tijdens onze ‘Van Alle Tijden Zuid-Engeland Rondreis’!

 

Een bijzoondere afternoon tea kun je in The Fish Hotel bestellen

4. Pettigrew Tearooms: zoals de locals zeggen: cozy and kitsch!

Dit gezellige theehuis ligt in Cardiff en vormt de ingang van het Bute Park. Het theehuis heeft een opvallende middeleeuwse uitstraling doordat het zich in een gerenoveerd poortgebouw bevindt. De afternoon tea staat bekend om de seizoensgebonden gerechtjes welke worden geserveerd op verfijnd porselein servies, wat zorgt voor een kitscherige uitstraling. Cardiff zelf is de hoofdstad van Wales, waardoor er ook zat te doen is in de omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Cardiff Castle of waai uit op het strand van Cardiff Bay.

 

Lekker kitsch theedrinken bij Pettigrew Tearooms

5. Red Bus Bistro: Waarom kiezen?

Deze afternoon tea wordt gecombineerd met een rondleiding door het standscentrum van Edinburgh. Geniet van de lekkerste gerechtjes in de Bistro Bus, een typisch Engelse, rode dubbeldekker. Dit uitstapje is ook ideaal voor gezinnen, doordat alle bezienswaardigheden van de stad aan bod komen zonder te voet grote afstanden af te hoeven leggen. Nip van de lekkerste thee terwijl je langs Edinburgh Castle en The Palace of Holyroodhouse rijdt.

Lekker cruisen en een high tea kan in de Red Bus Bistro

Waar in Engeland je ook naartoe gaat: je kunt altijd ergens in de buurt genieten van een echte Engelse afternoon tea. Het is de perfecte manier om even bij te komen tussen de activiteiten door en letterlijk te proeven van de Engelse natuur. Ben jij door dit artikel helemaal lekker gemaakt voor een rondreis door Engeland? Bekijk onze rondreizen of neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.