Messina is een hoogtepunt van je rondreis in de Peloponnesos

De 5 meest interessante bezienswaardigheden van de Peloponnesos

Griekenland staat wereldwijd bekend als één van de meest populaire zonvakantie bestemmingen. De enorme veelzijdigheid, de zeer gastvrije Griekse bevolking en het feit dat de zon vrijwel het gehele jaar door schijnt, dragen daar zeker aan bij. Vooral de Griekse eilanden zijn erg populair in de zomermaanden en trekken jaarlijks vele toeristen aan. Dit neemt echter niet weg dat het vasteland van Griekenland evenveel te bieden heeft. Het grootste schiereiland, de Peloponnesos, barst namelijk van de bezienswaardigheden en is ideaal om met de auto te verkennen. Omringd door een azuurblauwe zee, krijg je hier toch een eilandgevoel, maar met het voordeel dat je vanuit Athene in relatief korte tijd op veel verschillende en bijzondere plekken kunt komen. Denk hierbij aan de vele archeologische opgravingen, traditionele stadjes, kristalheldere baaien en langgerekte stranden die je kunt bezoeken. We zetten de 5 meest interessante bezienswaardigheden van de Peloponnesos voor je op een rijtje.

1.    Monemvasia; het ‘Gibraltar’ van Griekenland  

In het zuidoosten van de Peloponnesos ligt één van de best bewaarde verborgen schatten van Griekenland. Eenmaal aangekomen in Gefira, kijk je vanaf de brug uit op een enorme rots en vraag je jezelf eerst af wat daar nu zo bijzonder aan is? Totdat je de brug oversteekt en oog in oog komt te staan met dit mooie Middeleeuws aandoend stadje, dat zelfs zo goed verborgen is dat deze niet zichtbaar is vanaf het vasteland. Al slenterend door de smalle straatjes en knusse steegjes lijkt het of je weer even terug in de tijd bent. Welkom in Monemvasia, waar het straatbeeld van prachtige traditionele huizen en kerken zich afwisselt met gezellige tavernes en terrasjes. De echte avonturiers onder ons kunnen de 300 meter hoge klim wagen om een bezoek te brengen aan de ruïnes van de 13e -eeuwse Agoa Sofia kerk of simpelweg om te genieten van het prachtige uitzicht over de Egeïsche kust. Het is dan ook een waar privilege om in deze vesting te overnachten en daarom zeker een van de niet te missen bezienswaardigheden van Peloponessos.

 

Monemvasia, een bijzonder moment tijdens je Peloponnesos rondreis

2.    De Mani ; één van de ruigste regio’s van de Peloponnesos

De Mani wordt gezien als de middelste vinger van de Peloponnesos en is tevens één van de ruigste regio’s van het vasteland van Griekenland. Al snel word je gelonkt om die mooie en ruige kustlijn te gaan verkennen. Onderweg word je aangenaam verrast door de vele slaperige dorpjes van natuursteen en ongerepte havenstadjes aan azuurblauwe baaitjes. Schuif aan bij één van de kleine vistavernes die graag hun kersverse dag vangst met je willen delen. Een bezoek aan de Pyrgos Dirou grotten mag ook zeker niet ontbreken. Vaar als een ware gondelier in een spannend boottochtje langs de vele stalagmieten en stalactieten. De Mani is in al die jaren nog nooit veroverd geweest, maar dit geldt zeker niet voor ons gezien de Mani wel ons hart heeft veroverd. De Mani is 100% authenticiteit en zeker een van de hoogtepunten van Peloponnesos!

 

De Mani, genieten van de vangst van de dag op een idyllische plek

3.    Epidaurus: het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid

Het theater van Epidaurus mag ook zeker niet ontbreken uit deze lijst, gezien dit hét best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid is. Dit imposante bouwwerk uit de 4e eeuw voor Christus ligt als een reusachtige schelp tegen de flank van een heuvel aan en biedt plaats aan maar liefst 14.000 toeschouwers. Sinds die tijd wordt het theater niet alleen geprezen voor de harmonie van zijn proporties, maar ook zeker voor de uitmuntende akoestiek! Zelfs op de achterste rij kan je nog een muntje horen vallen. Toeschouwers raken regelmatig in trance bij het aanschouwen van de moderne en antieke tragedies die hier in de zomermaanden worden opgevoerd tijdens het Festival van Epidaurus. Een unieke ervaring om te zien hoe het theater weer tot leven gebracht wordt.  

 

Epidaurus, een bijzonder goed geconserveerd theater uit de oudheid

4.    Nafplio; één van de mooiste stadjes en hoogtepunten van de Peloponnesos

In het noordoostelijke deel van de Peloponnesos ligt het haast Italiaans aandoende Nafplio, dat gezien wordt als één van de mooiste stadjes van de Peloponnesos. Al struinend door de met bloemen bedekte straatjes, of al rondkijkend op een gezellig terrasje terwijl je geniet van een heerlijke souvlaki, wordt al snel duidelijk dat de vele oude beschavingen hun voetafdruk hier achter hebben gelaten. Zo wisselen Turkse fonteinen en moskeeën, traditionele kerken en marmeren pleinen het straatbeeld af, met de Platía Syntágmatos als absoluut cultureel middelpunt. Verder wordt het stadsbeeld vooral beheerst door indrukwekkende bouwwerken zoals de hooggelegen Venetiaans – Turkse vesting Palamidi en het imposante Bourtzi kasteel. Deze parel ligt net buiten de kust van Nafplio en maakte een belangrijk deel uit van het Venetiaans verdedigingsnetwerk. Kortom, hier raak je niet snel uitgekeken.

 

Nafplio is één van de mooiste stadjes van de Peloponnesos

5.    De prachtige baaien en lange zandstranden van Messinië

Alleen culturele hoogtepunten bij een bezoek aan de Peloponnesos? Messinië bewijst het tegendeel! Deze veelzijdige streek heeft een overvloed aan natuurlijke schoonheid en kan gezien worden als een ideale tussenstop voor je autorondreis over het vasteland van Griekenland. Rijd door de vele olijfgaarden, langs traditionele dorpjes en sprookjesachtige watervallen naar een van de beste stranden van dit schiereiland. Daar de meeste stranden van de Peloponnesos kiezelstranden zijn, bestaan de lange stranden van Messinië uit zand. Lekker eten met de voetjes in het zand bij een knusse taverne of heerlijk afkoelen in het kristalblauwe water van deze mooie baaien, zijn slechts twee activiteiten die tot de mogelijkheden behoren hier.

 

Heerlijk genieten aan de zandstranden van Messinië

Meer weten over de bezienswaardigheden in Peloponnesos?

Kortom, met een rondreis door Griekenland kan je geweldige archeologische opgravingen en prachtige stadjes bezoeken, genieten van culinaire hoogstandjes uit de eeuwenoude Griekse keuken, toeren langs de fraaie kustroutes of je welverdiende rust pakken op één van de ontelbare mooie stranden. Reis je bovendien met Las Perlas Reizen, dan logeer je in pareltjes van hotels en krijg je de beste insider tips. Wil je meer weten of meteen je Griekenland rondreis boeken? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.