Bezoek de mooiste stranden tijdens je rondreis door Griekenland

De 5 mooiste witte stranden van Griekenland en haar eilanden

Ben je op zoek naar een stil en verlaten baai ingesloten door rotsen of lig je liever op een uitgerekt en hagelwit strand van poederzand? Maar ook als je liever de drukte op zoekt in de hippe en trendy beachbars aan zee met een cocktail in de hand, zit je in Griekenland helemaal goed. Bij het uitstippelen van je rondreis door Griekenland en het bepalen van de bestemmingen die je aandoet, is het goed te weten wáár die fijne stranden dan zijn. Juist omdat de diversiteit en keuze groot is. Wij zetten hierbij onze 5 aanraders voor mooiste stranden van het hele land op een rij.

1. Onontdekt Elafonisos: de Caribbean bounty stranden naar Zuid Europa gehaald
 

Voor de kust van het zuiden van de Peloponnesos ligt het eilandje Elafonisos. Vanaf het vaste land is het maar 10 minuten varen. De publiekstrekker van dit eiland is Simos beach. Twee baaien en een wit langgerekt zandstrand dat ook niet zou misstaan op een Caribisch eiland. Om dit strand te bezoeken, adviseren we om tijdens je Griekenland rondreis in het Middeleeuwse burchtstadje Monemvasia te verblijven. Vraag ons naar de meest sfeervolle en passende adresjes voor jullie periode en gezelschap.

Simos beach, een van de mooiste stranden in Griekenland

2. Zalig Porto Katsiki: de witte rotsen kleuren prachtig bij het helblauwe water

Van bovenaan de heuvel krijg je een mooi overzicht van de prachtige halve maan baai van Porto Katsiki, gelegen op het eiland Lefkada. We konden de overgang tussen de stralende lucht en de helblauwe zee nauwelijks onderscheiden. Dit strand is zelfs opgedoken in top 10 lijsten van de mooiste stranden wereldwijd. Het strand is overwegend kiezelstrand en de uitzichten zijn verbluffend. Ons advies zou zijn je parasol en stoeltje zelf mee te brengen. En je zonnebril niet vergeten, want de kleuren zijn zo fel dat je haast niet zonder kan.

Een bezoek aan Porto Katsiki beach mag op je eilandentrip in Griekenland niet ontbreken

3. Messinië: koningin van de zuidelijker zandstranden 
 

In deze top 5 lijst mag een strand in de regio Messinië niet ontbreken. De regio kenmerkt zich door vele zandstranden, daar waar de rest van het schiereiland van de Peloponnesos voornamelijk kiezel- of rotsstranden biedt. Wij vonden Foinikounta een lieflijk dorpje met een kleine baai, mooi lang zandstrand en de authentieke tavernes aan de boulevard maken het wel heel gerieflijk. Maar de topper van de omgeving is het strand van Voidokilia. Een komvormige baai, hagelwit zand en kraakhelder water zijn de ingrediënten voor een onvergetelijk strandbezoek.

Het halve maan strand van Voidokilia is erg bijzonder

4. Halkidiki: een zee zo helder als het zwembad

 

Fel, feller, felst. De zee bij Halkidiki is prachtig fel blauw, ontzettend helder en mede dankzij de omringende vegetatie een lust voor het oog. Wij vielen voor Sithonia, het middelste schiereiland van Halkidiki (of Chalkidiki), voornamelijk dankzij de sfeer, natuur en zandstranden. Karidi beach is het populairste strand van Vourvourou, wat weer één van de meest populaire bestemmingen van het schiereiland is. Karidi is een prachtig strand, vergezeld door de fiere rotspartijen die de zee in tweeën splitst.

 

Karidi beach, een ideale stop tijdens je Griekenland fly drive

5. Naxos: een lastige race, maar met een eerlijke winnaar

 

Er wordt gefluisterd dat Naxos de mooiste stranden van de archipel heeft. En het is absoluut waar dat de meeste stranden van Naxos zacht wit zand hebben en uitgestrekt zijn. We sluiten de top 5 van mooiste witte stranden in Griekenland af met onze winnaar van het eiland, want wij vinden Plaka beach een plaatje. Het is lang (de langste van het eiland), heeft fijn zand, een helder turquoise zee en prachtig zicht op Paros. Zonnebril op en cocktail in de hand!

Lunchen op Plaka beach op Naxos, een zomerse droom

Meer weten over de mooiste witte stranden van Griekenland?

Met onze top 5 zijn we het hele land doorkruist. We hopen dat de sfeer en de tips jullie een eindje op weg hebben geholpen. Zoek je advies op maat om je Griekenland rondreis verder vorm te geven of heb je andere vragen? Neem dan contact op. Wij staan graag voor je klaar met persoonlijk advies.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.