Eilandhoppen in Griekenland

De echte Griekse cultuur leren kennen? Ga eilandhoppen!

Idyllische stranden, schilderachtige dorpjes, adembenemende zonsondergangen en Griekse gastvrijheid staan garant voor het ultieme vakantiegevoel bij een bezoek aan de Griekse eilanden. En met meer dan tweehonderd bewoonde eilanden is er keuze genoeg. Eilandhoppen is daarom dé manier om de echte Griekse cultuur te leren kennen. Iedere eilandgroep heeft zijn eigen charme, identiteit en geschiedenis. Omdat tweehonderd eilanden in één vakantie misschien wat veel is, geven wij je hier alvast wat tips en inspiratie voor jouw rondreis langs de Griekse eilanden.

Start in de hoofdstad Athene

De meeste Griekse eilanden zijn goed te bereiken via verschillende verbindingen met andere eilanden, het vasteland van Griekenland én de hoofdstad Athene. Een goed startpunt om de echte Griekse cultuur te leren kennen dus. Laat de eeuwenoude geschiedenis op je inwerken als je je vergaapt aan de overblijfselen uit de Griekse Oudheid, zoals de Akropolis, het Parthenon en de tempel van de Olympische Zeus. Slenter vervolgens door de oude kleurrijke straatjes van de wijk Plaka en maak ’s avonds kennis met het bruisende nachtleven in het moderne Athene. Overladen door alle cultuur, hectiek en geschiedenis stap je de volgende dag net buiten Athene op de veerboot. Bijvoorbeeld naar een van de zesenvijftig eilanden die samen de archipel van de Cycladen vormen.

Athene

Bezoek de fotogenieke Cycladen

Google maar eens op Griekse dorpjes. Grote kans dat een van de eerste foto’s die je aanklikt een foto van het schilderachtige dorpje Santorini is. Droom jij al weg bij de witgekalkte huisjes met blauwe koepeldaken met een fantastisch uitzicht over de diepblauwe Egeïsche zee? Dan mag je de Cycladen zeker niet overslaan als je gaat eilandhoppen in Griekenland. Want niet alleen Santorini is een lust voor het oog, ook andere eilanden zoals Mykonos met zijn wereldberoemde windmolens, het charmante Paros met zijn prachtige zandstranden en het authentieke Naxos zijn absoluut de moeite waard.

Santorini

Laat je verrassen door de Dodekanesos

Deze eilandengroep vind je ten oosten van Griekenland, voor de kust van Turkije. Rhodos en Kos zijn de bekendste eilanden van deze archipel, maar ook pareltjes als Patmos en Kalymnos mag je zeker niet overslaan als je in deze regio bent. Een leuk weetje: de Dodekanesos eilanden hebben niet altijd bij Griekenland gehoord. Sterker nog, pas sinds 1948 vallen ze officieel onder Griekenland. Daarvoor zijn er verschillende overheersers geweest die hier hun sporen hebben achtergelaten en dat zie je goed terug in de rijke cultuur. Zo vind je hier de Italiaanse en Turkse invloeden nog duidelijk terug. Deze veelzijdigheid in combinatie met een prachtige natuur en heerlijke Griekse keuken maken van de Dodekanesos eilanden een hele fijne bestemming!

Dodekanesos

Ook zeker niet overslaan: de Peloponnesos

Wat je zeker niet moet overslaan is het wonderschone schiereiland Peloponnesos: de bakermat van de Griekse mythes. Maak een rondreis op de Peloponnesos en breng een bezoek aan historische wonderen zoals het Orakel van Delphi, het culturele wonder van Monemvasia en de tempel van Zeus in Olympia. Maar je vindt hier niet alleen culturele wonderen, ook de natuur is hier sprookjesachtig. Zo kun je hier genieten van een azuurblauwe en kraakheldere zee met de mooiste stranden.

Peloponnesos

Leer het echte Griekenland kennen

Waarom zou je voor één bestemming kiezen als je ook kunt eilandhoppen? Het is de ideale manier om het echte Griekenland te leren kennen en meer te zien dan alleen de toeristische trekpleisters. Je rondreis wordt bovendien helemaal bijzonder door te logeren in pareltjes van hotels. Bij aankomst krijg je een lach op je gezicht die de rest van de vakantie niet meer zal verdwijnen! Heb je naar aanleiding van deze blog vragen of wil je graag meer informatie over eilandhoppen in Griekenland? Ons team staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.