De Italiaanse meren zijn altijd betoverend

De mooiste meren van Italië, onze top 4

Italië heeft veel te bieden. Iedere streek is uniek. Voor onze top 4 mooiste meren van Italië zijn we afgereisd naar het Noorden. Het gebied wat grenst aan de Alpen heeft door zijn hoge bergen en diepe dalen het beste aanbod. Deze prachtige omgeving kan je ontdekken tijdens onze Noord-Italië dolce vita rondreis of Rondreis door verrassend afwisselend Noord-Italië.

Lago di Garda

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het wordt omringd door een schilderachtig landschap met pittoreske dorpjes waaronder Garda zelf. Bij aankomst word je al verwend met slingerende bergweggetjes en heerlijke uitzichten. Onze aanradre is om van de hoofdweg langs het meer af te wijken bij Strada della Forra. Als je hier overheen rijdt heb je prachtig uitzicht over dit mooie meer van Italië. Je rijdt langs verschillende uitzichtpunten en watervalletjes. Wanneer jullie daarna genoeg gehad hebben van lange autoritten hebben wij een mooie fietsexcursie in de omgeving van het meer. Een prima alternatief om deze streek te ontdekken. ’s Avonds is het tijd voor relax en strijken jullie neer op een van de gezellige terrasjes om de Italiaanse keuken te beleven. Buon Appetito!

Het Gardameer biedt veel mogelijkheden voor puur vakantieplezier

Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een mooi meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het wordt omringd door wonderlijke natuur gebieden en levendige dorpjes. Overdag is het een goed idee om een prachtige tocht te gaan varen naar de Borromeïsche eilanden. Lekker even uitwaaien op het water tussen de opspattende golven. Op deze bijzondere eilanden vind je paleizen en botanische tuinen waar je op je gemak kunt rondstruinen. Deze paleizen verraden al een beetje in wat voor soort accommodatie jullie vanavond misschien wel terecht gaan komen!

Het Lago Maggiore wordt omringd door pittoreske dorpjes

Lago di Como

Het Comomeer is beroemd als idyllisch meer in Lombardije. Het is een van de grootste en mooiste Italiaanse Alpenmeren en wist je dat het van oorsprong een gletsjermeer is? Lago di Como ligt er in ieder jaargetijde anders bij maar altijd even charmant. Het is omringd door imposante villa’s van de rich & famous, charmante dorpjes, panoramische terrassen en lieflijke bergweggetjes. Een bezoekje aan de dorpen Como en Bellagio mag natuurlijk niet ontbreken. Ontdek de pittoreske dorpjes met behulp van een gids of loop je eigen wandelroute langs de grootste markt van het Comomeer op zaterdag in Como. Duik een middagje de keuken in en leer zelf pasta te maken van een echte Italiaanse nonna! Op het meer zijn er allerhande activiteiten voor jong en oud te beleven. Je kunt het mooie Lago di Como bijvoorbeeld oversteken per pont of simpelweg een duik nemen in het heldere water, maar er zijn bijvoorbeeld ook andere mogelijkheden voor de echte avonturiers. Kortom, never a dull moment aan dit ansichtkaartwaardige meer.

Het Comomeer is een idyllische stukje Italië

Lago d’Iseo

Het Iseomeer is een meer in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Bergamo. Het wordt omringd door glooiende groene bergen en heuvels, talloze wijngaarden waar je gezellig kunt lunchen en traditionele vissersdorpen. Een bezoekje waard is Peschiera Maraglio, dit oude vissersdorpje ligt op een eiland en kan je bereiken met de veerpont vanaf Sulzano. Het is een dorpje vol met karakter waar historische laantjes steil tegen de bergen op lopen. Er liggen meerdere eilanden in het meer, het is dan ook een goed idee om deze te gaan ontdekken met een kano. Vooral op een warme zomerse dag is het genieten in dit ontzettend mooie meer in Italië. Een dagje waterpret is hier dus zeker een must!

In het Lago d'Iseo vind je zelfs dorpjes op een eiland in het meer

Staan deze mooiste meren van Italië al op je bucketlist?

Italië is de perfecte bestemming voor een prachtige vakantie. Maar staan deze prachtige meren inmiddels al op jouw bucketlist? Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor een van onze heerlijke rondreizen Italië, of je nou met het vliegtuig gaat of zelf met de auto komt. Neem contact met ons op voor meer informatie! We kijken graag welke reis het beste bij je past en maken er een speciale belevenis van!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.