Kroatië is een vakantieland voor jong en oud

De Ultieme reisroute door Kroatië, sla deze 4 bestemmingen niet over!

Kroatië heeft veel te bieden. Door de vele grenzen met andere landen is iedere streek uniek. Voor onze top 4 beste bestemmingen van Kroatië blijven we aan het toeristische kustgebied. De kraak blauwe zee maakt deze gebieden extra prachtig. Deze omgeving kan je ontdekken tijdens onze Rondreizen Kroatië.

Plitvice en de Plitvicemeren

Deze prachtige groene sprookjestuin mag absoluut niet ontbreken als bestemming tijdens jullie Kroatië roadtrip. Deze locatie bewijst dat Kroatië zeker niet alleen maar geschikt is voor een strandvakantie maar ook voor een rondreis door Kroatië met auto door het Kroatische achterland. 16 betoverende smaragdgroene– en helblauwe meren zijn verbonden middels meer dan 90 prachtige watervallen waaronder de Veliki Slap (de hoogste waterval van Kroatië), omgeven door vele beuken- en dennenbossen. Hier maak je een prachtige wandeling die tot wel 6 uur lang kan duren, en zijn jullie niet meer heel goed ter been? Geen probleem, deze wandeling kan je korter van duur maken door de panoramische boot, de bus of het treintje dat aanwezig is, of je kort hem gewoon een stukje in. De omgeving is ook geen tegenvaller tijdens jullie route Kroatië, hier kan je naartoe om levensechte beren en wolven te spotten.

De Plitvice meren ontdek je met ons in onze Betoverend Kroatië; een onvergetelijke natuur rondreis, onze Afwisselend Noord- en Midden-Kroatië, onze Flavours of Kroatië Duo Rondreis en onze Flavours of Kroatië Familie rondreis,.

Plitvice is een grote bezienswaardigheid in Kroatië

Istrië: Pula, Rovinj, Opatija

Het schiereiland van Istrië behoort tot de meest gewilde vakantiebestemmingen van Europa. De kust is spectaculair en de steden en dorpjes zijn fascinerend. Gedurende de middeleeuwen behoorde Istrië tot het Venetiaanse heerschappij, dit merk je nog steeds aan de prachtige architectuur van de streek, maar ook de namen van de dorpjes zijn Italiaans. In deze streek maken jullie een prachtige Kroatië road trip langs Pula, Rovinj en Opatija:

Pula is de grootste en meest zuidelijke stad van Istrië en staat bekend om het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater. Het amfitheater is een van de zes grootste Romeinse amfitheaters welke nog bestaan. Deze stad is perfect voor een fietstochtje langs de Boog van de Serjii, de Tempel van Augustus, de Kathedraal en de Franciscuskerk.

Rovinj is zonder twijfel een van de charmantste stadjes van Kroatië. Het stadje werd door de Romeinen gebouwd als een havenplaats. Door de Romeinse invloeden heeft dit stadje oude Piazza’s, een bruisende boulevard, smalle steile straatjes, een kathedraal en een oude stadsmuur met oude stadspoort te bieden.

Opatija was ontstaan rondom een 14de -eeuwse benedictijner abdij. Rond 1937 werd Opatija heel populair onder de Habsburgse adel. Vele villa’s met grote tuinen werden gebouwd, welke nu als hotels dienen. Een super bestemming in Kroatië om een middagje te wandelen.

Door haar prachtige schelpvormige stranden is Istrië ook de ideale plek voor een relaxte strandvakantie, je loopt zo de Adriatische zee tegemoet voor een verfrissende duik om de dag goed te beginnen. Daarnaast is deze streek ook perfect voor een ietwat actievere vakantie, met de vele waterparken, grotten en zip-Lines is er voldoende te doen voor de avonturiers. Een bestemming die je niet mag overslaan tijdens jullie rondreis door Kroatië met auto.

Istrië ontdek je met ons in onze Flavours of Kroatië Duo Rondreis, onze Al het moois van Istrië rondreis en onze Flavours of Kroatië Familie rondreis,.

In Istrië zijn veel pittoreske dorpjes te vinden

Krka nationaal park: Sibenik

Krka nationaal park heeft veel verschillende landschappen te bieden ondanks dat het veel kleiner is als het Plitvice nationaal park. Tijdens een roadtrip Kroatië moet je hier zeker langs. De entree van het park is te vinden in Skradin. In het park vind je de rivier Krka die door een diep ravijn stroomt. Je kan er een tocht overheen maken per boot. Het water vervolgd zijn weg via meertjes en stroomversnellingen. Maar er zijn ook supermooie wandelpaden te vinden langs romantische watervallen, stoomversnellingen en houten bruggen. Er is zelfs een meertje met een waterval waar je een frisse duik kunt nemen.

Naast veel natuur zijn hier ook nog eeuwenoude kloosters te vinden in onder andere Sybenik. In Sybenik kun je heerlijk verdwalen in het labyrint aan oude smalle straatjes in het centrum. Daartegenover staat wel dat ieder steegje ergens naartoe leidt en je dus overal een verborgen schat tegenkomt. Deze stad ligt aan de kust dus er varen allerlei boten de haven in en uit naar onder andere de Kornati eilanden, deze zijn een dagtripje waard. Een prachtige bestemming om te bezoeken tijdens je reis door Kroatië. Een andere aanrader is de middeleeuwse mediterrane tuin van het Laurentiusklooster. Deze tuin wordt onderhouden door leerlingen van een middelbare school. Of loop eens langs de Jacobuskathedraal, deze is flink getroffen in 1990 tijdens de oorlog met de Serviërs, de restauratie heeft jaren geduurd. Na heel de dag rond gestruind te hebben strijk je ‘s avonds neer op een prachtig rustgevend terras aan de boulevard en geniet je van de zonsondergang aan zee.

Krka national park ontdek je met ons in onze Betoverend Kroatië; een onvergetelijke natuur rondreis, onze Cultuur rondreis door Kroatië vol afwisseling en verassingen en onze Flavours of Kroatië Duo Rondreis.

In het Nationaal park Krka vind je de mooiste watervallen

Dubrovnik

De laatste stop tijdens deze rondreis door Kroatië met auto is Dubrovnik. Een prachtig ansichtkaart waardig plaatje. De mooie rode daken van de huizen met daarachter de felblauwe zee bezorgen je kippenvel. Deze kan je het beste bewonderen vanaf de stadsmuren tijdens een georganiseerde wandeling. Helaas is een groot deel van deze stad tijdens bombardementen verwoest. Gelukkig is de stad na de oorlog in korte tijd prachtig hersteld. Het is tegenwoordig zo mooi dat het als decor dient voor verschillende Hollywood films. Een echte aanrader voor de zonsondergang op het einde van de dag is via de kabelbaan de berg Srd op en genieten van het prachtige uitzicht over de stad met daarachter de zee. Hiermee is Srd een van de mooiste bestemmingen in Kroatië om je dag mee af te sluiten.

Dubrovnik ontdek je met ons in onze Cultuur rondreis door Kroatië vol afwisseling en verassingen en onze Flavours of Kroatië Duo Rondreis.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze Kroatië rondreizen, we laten je de mooiste plekken bezoeken en je logeert op de meest bijzondere plekjes!

Dubrovnik is een highlight tijdens je rondreis door Kroatië

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.