Mallorca staat bekend om haar vele mooie stranden

De zomer komt eraan! De 5 mooiste stranden van Mallorca!

Mallorca staat bekend als één van de mooiste eilanden van Europa en als onderdeel van de Balearen zal het voor niemand een geheim zijn dat Mallorca de perfecte zon, zee, strand bestemming is. Dit alles komt natuurlijk aan bod tijdens onze Adembenemende Mallorca rondreis! Bij een eiland omringd door azuurblauw water horen natuurlijk prachtige kustlijnen, baaien en stranden. Veel hiervan worden al druk bezocht door toeristen, maar er zijn nog tal van onbekende plekjes te ontdekken, weg van de drukte. Lees hier welke mooie stranden Mallorca te bieden heeft en hoe jij ze kunt vinden!

1. Cala Tuent: Genieten met uitzicht op de hoogste berg van Mallorca

Cala Tuent is een afgelegen, rustig strand, gelegen in het noorden van Mallorca. De weg ernaartoe is wellicht langer dan bij andere stranden, maar eenmaal aangekomen vergeet je dit al snel. De route is duidelijk aangegeven en is er voldoende parkeergelegenheid bij het strand. Doordat het strand is gelegen in een baai is de zee hier rustig, wat dit een ideaal strand maakt voor gezinnen. Het uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, Puig Major, maakt het plaatje compleet. Dat is dan ook de reden dat veel locals erg enthousiast zijn over dit plekje. Op het strand zelf zijn niet veel faciliteiten, maar iets verderop de berg vind je enkele restaurants en barretjes die een prachtig uitzicht bieden op de baai.

Cala Tuent is een prachtig gelegen strand op Mallorca

2. Playa de Muro: Eén van de grootste stranden van Mallorca

In het noordoosten van Mallorca kom je een strand tegen waar je haast niet omheen kunt: Playa de Muro. Als één van de grootste stranden van Mallorca met een lengte van 6 kilometer hoef je hier niet bang te zijn dat er geen plek meer is om je handdoek uit te spreiden. Door de makkelijke bereikbaarheid, de restaurants, faciliteiten en activiteiten is dit een populair strand voor gezinnen en families. En ben je even klaar met het zonnebaden? Ga dan eens iets nieuws doen, neem bijvoorbeeld een les wind- of kitesurfen!

Playa de Muro op Mallorca heeft een lengte van maar liefst 6 kilometer

3. Cala Pi: Snorkelen, zwemmen of toch zonnebaden? Het kan hier allemaal!

Aan de zuidkust van Mallorca vind je het strandje Cala Pi. Het strand ligt tussen twee kapen, waardoor het hier windstil genieten is. De kapen worden bedekt door de vele pijnbomen, waar dit strand zijn naam aan te danken heeft. Dit strand is ook ideaal voor kinderen door het fijne zand, de ruimte om te spelen en het ondiepe water. Het strand is goed bereikbaar. Na het parkeren op de gratis parkeerplaats loop je via een steil weggetje naar het kleine, verstopte strand. Cala Pi wordt wel wat drukker bezocht, met name in de weekenden, maar behoud ook met de drukte zijn ontspannen sfeer. Cala Pi hoort dus zeker in het rijtje van mooiste stranden van Mallorca thuis!

Cala Pi is een prachtig beschut strand met een helderblauwe zee

4. Alcúdia: De ideale getaway

Het strand van Alcúdia ligt in tegenstelling tot de meeste stranden in een levendige omgeving, dicht bij de voorzieningen en de binnenstad van Alcúdia. Dat maakt deze badplaats dan ook een ideale uitvalsbasis voor degene die op zoek zijn naar een zonvakantie met een cultureel tintje. Verken de binnenstad en maak verschillende dagtripjes, om vervolgens tot rust te komen op het prachtig witte zandstrand, omgeven door palmbomen. Het is mogelijk om parasols of ligstoelen te huren, maar door de breedte van het strand is er ook voldoende mogelijkheid om zelf een plekje uit te zoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid en de gezellige boulevard maakt dat er genoeg faciliteiten in de buurt zijn. Op verschillende plaatsen langs het strand vind je mogelijkheden voor watersporten als parasailing, waterski’s, jetski’s, waterfietsen, etc.  

Het strand Alcúdia is mateloos populair bij de Mallorca bezoeker

5. Cala Llamp: Voor de actieveling

Wanneer je op zoek bent naar een wit zandstrand om je handdoek op uit te slaan, is dit strand wellicht minder geschikt. Cala Llamp, gelegen aan de westkust van Mallorca, bestaat namelijk uit rots- en steenformaties. Door de natuurlijke bassins tussen stenen en rotsen heeft dit strand een heel andere uitstraling dan de meeste stranden. Op Cala Llamp kun je genieten van het prachtige uitzicht op de imposante Tramuntana rotsen, die de baai omringen. Dit uitzicht staat bekend als één van de meest verbluffende uitzichten van Mallorca! De rotsen zijn niet scherp, waardoor het gemakkelijk is om een duik te nemen in het heldere water. Het gebrek aan zand maakt dit ook een ideale plek om te snorkelen.

Cala Llamp is een rotsachtig strand geschikt voor de meer sportievere bezoeker van Mallorca

Ontdek de mooiste stranden van Mallorca zelf!

Wil je meer weten over onze reizen naar dit prachtige eiland of ben je benieuwd naar al onze verborgen pareltjes? Neem dan een kijkje in ons veelzijdige aanbod of neem gerust contact op voor persoonlijk reisadvies!

 

Verder kijken dan alleen Mallorca? Bekijk dan ook de rest van ons aanbod voor een fly & drive naar Spanje.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.