Italië is een wijnland pur sang, de ideale bestemming als je van het gode leven houdt

Deze 4 wijnstreken mag je niet missen tijdens jouw reis door gastronomisch Italië

Alle smaakpapillen staan op scherp tijdens een rondreis Italië. Want niet alleen authentieke pasta´s, verse pesto en knapperige pizza´s zijn een gegeven: je geniet in dit land ook van Italiaanse topwijnen! En omdat het land zo uitgestrekt is, kent het verschillende klimaten en dus verschillende soorten wijnbouw. Volle rode wijnen, bubbelende prosecco’s, frisse witte aperitiefjes en zelfs zoete dessertwijnen: de keuze is enorm in dit vruchtbare land. Er is dan ook altijd wel een passende fles bij elke gang van een Italiaanse lunch of diner. Kortom, Italië is een land dat barst van de gastronomie en waar de wijnkaarten zijn net zo uitgebreid als de maaltijden. Ga je mee op reis langs de fijnste wijnen van dit land?

1. We beginnen luchtig: in het hart van de Prosecco  

Het Prosecco gebied ligt aan de voet van de Alpen in het noorden van Italië. Je vergaapt jezelf er aan de prachtige Prosecco wijnlandgoederen van natuursteen met rode luikjes en uitzichten zover het oog reikt. Het populaire bubbeltje kun je inkopen bij één van de vele domeinen op de waanzinnige Strada di Prosecco. Maar natuurlijk geniet je ook van een glaasje of flesje tijdens je overnachting in één van de wijndomeinen via Las Perlas Reizen. 

De Prosecco is een perfect startpunt van je Italië rondreis wanneer je van wijn houdt

2. Chianti, waar cipressen en wijngoederen je dagen vullen

Tussen Florence en Siena, twee klassieke wereldsteden, ligt het Chianti gebied. Villa´s, kastelen, wegen waarlangs cipressen sieren en karakteristieke dorpen te midden van prachtige wijngaarden bieden je het Toscaanse landschap in optima forma. Geniet van onze mooie wijnroutes die je aangeven waar je het best kunt stoppen voor de meest enthousiaste wijnmakers. Je voorliefde voor wijnen combineer je tevens met een bezoek aan klassieke Italiaanse steden. Sluit je dagen in dit heerlijke gebied af in en om het zwembad van je thuishaven met zicht op de druivenranken.

De beroemde wijnstreek Chianti mag niet ontbreken op je wijnreis door Italië

3. Een gastronomische top regio: Piemonte

Het geboorteland van de topwijnen Barolo en Barbaresco staat eveneens bekend om slowfood, witte truffels, risotto rijstvelden en verfijnde chocolade. Het is dus genieten van streekproducten, fotogenieke stadjes en vooral wijntours op de mooiste wijngoederen. Dit walhalla voor lekkerbekken is slechts op zo´n 10 uur rijden vanuit Nederland gelegen, dus pak je eigen bolide en laad de kofferbak vol met zalige wijnen. Zo kun je thuis nog lang nagenieten van de Italiaanse aroma´s van de Nebbiolo druif, het grootste druivenras van deze regio. Klop bij ons aan voor de beste lijst van wijnmakers en overnacht bij één van hen!

 

Het heerlijke aardse Piemonte waar de tijd langzamer tikt

4. Puglia, combineer volle wijnen met een authentieke regio  

Puglia heeft ons hart gestolen vanwege de unieke oude steden als Matera en Alberobello, talloze karakteristieke dorpjes, de grandioze kustlijn en de vele zonuren. Die zonuren en het vlakke landschap in het zuiden des lands tezamen zorgen voor krachtige, fruitige en geconcentreerde druiven en tal van andere delicatessen. De bekendste donkere druiven van Puglia zijn Negroamaro en Primitivo.

Puglia produceert volle wijnen in een romantische omgeving

Wanneer je liefhebber bent van goede wijnen, proeverijen, prachtige wijndomeinen kunt waarderen en het liefst hier overnacht, neem dan contact met ons op. Combineer deze wijnervaringen met het beste wat de regio´s te bieden hebben. We tippen goede restaurantjes met uitgebreide wijnkaarten, reserveren enthousiaste wijntours en boeken unieke overnachtingsmogelijkheden. Je ontvangst zal niet zelden met een zelfgeproduceerde wijn van eigen bodem zijn.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.