Saint Patrick's day is het bekendste festival van Ierland

Deze 5 festivals in Ierland mag je niet missen tijdens jouw vakantie!

Ieren zijn levensgenieters pur sang. Je hoeft maar een dorpskroeg binnen te stappen en het plezier straalt je tegemoet. Feesten kunnen ze als de beste. Een festival in Ierland bijwonen, draagt dan ook zeker bij aan je vakantieplezier tijdens je rondreis door dit vreugdevolle land. In Ierland is er altijd wel een dorp the place to be en een festival hot and happening. Ga voor een muziekfestival, een food event, een paardenrace, of richt je pijlen op de vele kunst- literatuur- en theaterfestivals. De leukste events om te bezoeken tijdens je rondreis door Ierland zetten wij voor je op een rij.

 

1. St. Patrick’s day, het bekendste en belangrijkste feest van allemaal

St. Patrick’s Day is de belangrijkste feestdag van de Ieren en Ierser gaan we het echt niet vinden. Op deze dag – 17 maart – wordt de beschermheilige van het land geëerd: St. Patrick was de missionaris die Ierland bekeerde tot het Christendom. De nationale feestdag wordt gevierd met parades, kermissen, traditionele muziek, veel drank, veel Guinness en vuurwerk. Oranje hoeden en alles wat groen is worden uit de kast getrokken. En niet alleen in Ierland wordt er gefeest op St. Patrick’s Day: over de hele wereld zetten Ierse kroegen hun beschermheilige in het groene zonnetje. In Ierland vier je het feest toch het allerbeste. Niet alleen omdat de dag hier zijn oorsprong vindt, maar ook omdat het hier wel vier (!) dagen lang feest is. In Dublin kun je tijdens de viering van St. Patrick’s Day de grootste parade van het land bekijken. Deze vindt standaard plaats op 17 maart.   

Met St. Patrick's day viert Ierland 4 dagen feest

2. De Galway Races: paarden, glamour en spanning

In juli wordt er in Galway niet alleen het International Arts Festival gehouden met muziek, kunst, theater en spektakel, ook The Galway Races staan in juli garant voor veel bezoekers. Het is een populair evenement waar iedere dag wordt gevuld met bloedstollende paardenraces. Heerlijk eten, spannende races, maar ook mode en prijzen voor ´best dressed´ dames en heren staan op het programma.

Voor de Galway races komt men heinde en ver uit Ierland

3. Het Guinness Jazz Festival en Cork: een ideale twee-eenheid

Combineer hét bier van het land, fijne muziek en een oergezellige stad met elkaar. En je kunt geen beter moment uitkiezen om van Cork te genieten tijdens het Guinness Jazz Festival. Geef de grauwe oktobermaand een kleurrijk en gezellig tintje en geniet van optredens, concerten, workshops en nog veel meer!

Het Guinness Jazz Festival is een eldorado voor de ware jazz liefhebber

4. Foodfestivals: want een mens moet toch eten!  

Ierland is verrassend gastronomisch. Veel pure producten van het eigen land of van die van de buurman, vis vers uit de zee en vlees reist nooit verder dan een kilometer of tien. Het perfecte land voor een foodfestival, zoals het oesterfestival. Al meer dan zestig jaar wordt het oesterseizoen in Galway in september ingeluid met het Galway Oyster Festival. Werk aan je oyster shucking skills, oftewel het kraken van de oesters, dit is hier tot ware kunst verheven. Natuurlijk voorzien van een glas Guinness en traditionele Ierse klanken.

De foodfestivals in Ierland zijn vooral in de zomer dus ideaal tijdens je rondreis door Ierland

5. Zoek de kleine dorpjes op

Tot nu toe hebben we enkele van de bekendste festivals van Ierland genoemd, maar er is zoveel meer! Soms bieden kleinere festivals precies de (intieme) sfeer die je zoekt. In Ierland zijn er heel veel kleine dorpjes met hun eigen festivals. Is het ene festival al afgelopen, dan kun je zo bij de volgende aansluiten. 

Ieder dorp in Ierland organiseert wel zijn eigen gezellige estival

In welke maand jouw reis door Ierland ook valt, er zullen altijd wel toffe festivals op je route liggen. Wij raden je absoluut aan om bij het samenstellen van je vakantie hier rekening mee te houden, want het land is al gezellig, maar festivals geven dat unieke inkijkje in de Ierse cultuur en die extra dimensie aan je reis. Wij helpen jou graag om het allerbeste uit jouw reis te halen. Wil jij dit ook? Neem dan contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.