Madeira is een eiland welke je het hele jaar kunt bezoeken

Dit is de beste reistijd voor een vakantie naar Madeira!

Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd, wat komt door de zonnige, droge dagen die het grootste deel van het jaar in beslag nemen. Het weer en het klimaat is dan ook voor veel toeristen de reden om naar Madeira af te reizen. De temperatuur is bijna altijd aangenaam en zeker niet te warm, met enkele uitschieters naar boven de 30 graden. Een andere bijnaam voor dit prachtige eiland is ‘bloemeneiland’, wat verwijst naar de prachtige natuur. Wat is de beste periode om het eiland te bezoeken en wanneer is de natuur van Madeira op zijn mooist? Wij vertellen het je!

Het klimaat van Madeira

In de koudste maanden - januari en februari - is de gemiddelde dagtemperatuur 17 C°. In augustus en september stijgt het kwik tot gemiddeld 26 C°. In de wintermaanden - november tot en met maart - heerst er een regenseizoen op Madeira. Maar laat je niet misleiden door de titel ‘regenseizoen’! Met 7-10 regenachtige dagen per maand is Madeira ook in dit seizoen een prima bestemming. Een bijkomend voordeel is het gebrek aan drukte in deze maanden. Door de wind en de hoogteverschillen is het klimaat in het noorden van Madeira echter anders dan aan de zuidkant van het eiland. In het noorden van Madeira regent het vaker, terwijl het zuiden subtropisch warm is. Dit maakt dan ook dat er grote verschillen zitten tussen de beste reistijd, gebaseerd op jouw ideale vakantie!

In het najaar is het heerlijk wandelen op Madeira

Beste reistijd voor een strandvakantie op Madeira

De meeste toeristen zullen voor een zon-zee-strand vakantie eerder een fly & drive naar Portugal (vaste land) denken dan aan het eiland Madeira. Echter zijn er in het zuidelijke deel van Madeira voldoende stranden en baaien waar je je handdoek uit kunt slaan en kunt genieten van het optimale vakantiegevoel. Houd er wel rekening mee dat het zeewater gemiddeld 18-22 C° is, relatief fris dus! De beste reistijd voor een strandvakantie op Madeira is tijdens de maanden juli tot en met oktober. Voor een winterzonbestemming is het eiland nét iets te koud, met een gemiddelde dagtemperatuur van 15-18 C° in de maanden december-februari.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Madeira

Liever een actieve vakantie?

Ben je op zoek naar een actieve vakantie in het noorden van Madeira? Dan zijn er twee periodes het meest geschikt, de lente en de herfst. De gemiddelde temperatuur ligt in de lentemaanden april tot en met juni rond de 20 C° en de natuur van Madeira is in deze maanden op haar mooist. Het eiland heeft niet voor niets de bijnamen ‘bloemeneiland’ én ‘het eiland van de eeuwige lente’. Door de afwisseling van zon en regen komen hier de meest exotische plantensoorten voor. De combinatie van een prachtige omgeving en de heerlijke temperaturen maakt het de ideale bestemming voor een actieve vakantie!

In de maanden juli en augustus ligt de temperatuur rond de 23 C° en de kans op regen en mist is in deze maanden het kleinst, wat dit de ideale periode voor een wandelvakantie maakt. Een ander bijkomend voordeel is dat deze maanden deel zijn van het laagseizoen, in tegenstelling tot de lentemaanden. Wil je dus genieten van de prachtige omgeving, zonder de drukte? Dan vormen de herfstmaanden de beste periode om op reis te gaan naar Madeira.

Buiten de zomerperiode is het heerlijk wandelen op Madeira

Wanneer ga jij naar Madeira?

Is Madeira de ideale bestemming voor jou? Neem dan eens een kijkje bij onze ‘Ontdek Bloemeneiland Madeira Rondreis’! Ben je er nog niet uit welke periode het best is voor jouw droomreis? Neem vrijblijvend contact op met onze reisadviseurs en wie weet ontdek jij binnenkort het eiland van de eeuwige lente!

Wanneer ga jij naar bloemeneiland Madeira?

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.