Eilandhoppen op de Griekse eilanden

Eilandhoppen op de Griekse eilanden? Overzicht van de populairste eilanden in Griekenland

Griekenland telt zo’n 6.000 eilanden waarvan er 227 bewoond zijn. Al deze eilanden zijn onder te verdelen in 8 eilandgroepen met ieder een heel eigen karakter. Zo is het bekendste en grootste eiland Kreta maar liefst 260 kilometer lang en bergachtig, staan de Cycladen bekend om de diepblauwe zee en typisch Griekse witte huizen en vind je op de eilanden van de Dodekanesos veel historie en prachtige vergezichten. De beste manier om de Griekse eilanden te ontdekken, is eilandhoppen. Wij geven alvast een overzicht van de populairste en mooiste eilanden. Reis met ons mee en geniet van deze Griekse parels.

Kos: een van de populairste en mooiste Griekse eilanden

Met jaarlijks zo’n 700.000 bezoekers is Kos één van de populairste en mooiste eilanden in Griekenland. Toch is het nog steeds een leuke en relaxte vakantiebestemming tijdens een Griekenland rondreis. Bezoek het sfeervolle centrum van Kos-Stad met mooie straatjes, gezellige terrasjes en leuke boetiekjes. Hoogtepunten zijn onder andere de Johannietersburcht, de prachtig beschilderde Agia Paraskevi kerk en de Mandrakihaven. Daarnaast is Kos een fietseiland bij uitstek. Huur een fiets en geniet met de wind in je haren van de rijke cultuurhistorie, fijne stranden en gezellige Griekse sfeer. En vergeet onderweg vooral niet te stoppen voor een heerlijke Griekse lunch met uitzicht op zee!

Kos is een verrassend mooi Grieks eiland

Eilandhoppen in Griekenland: sla Rhodos zeker niet over

Rhodos is het hoofdeiland van de Dodekanesos en bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche Zee. Het eiland heeft een rijk verleden en dat zie je terug in de vele bezienswaardigheden. De ommuurde binnenstad van Rhodos-Stad is al meer dan 2.400 jaar oud en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar er zijn meer oudheidkundige attracties te vinden op Rhodos. Zoals het mooie witgekalkte dorpje Lindos met een antieke Akropolis van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het dorp en de zee. Een bezoek aan Rhodos laat zich overigens prima combineren met Kos en de minder bekende, maar zeker niet minder fraaie Dodekanesoseilanden Kalymnos en Patmos. Sla Rhodes daarom zeker niet over tijdens het eilandhoppen in Griekenland.

Het schilderachtige Lindos op het Griekse eiland Rhodos

Eilandhoppen Cycladen: partyeiland Mykonos

Een stuk verderop, in het midden van de Egeïsche Zee, bevinden zich de Cycladen. Een schilderachtige eilandengroep en een droombestemming voor wie wil eilandhoppen in Griekenland. Reis bijvoorbeeld via Athene naar het gezellige en trendy eiland Mykonos. Ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd. Vooral in de maanden juli en augustus trekt het uitbundige nachtleven vele toeristen naar het eiland. Maar ook voor wie niet voor het feestgedruis komt, valt er genoeg te beleven. Mykonos-Stad is met zijn smalle witgekalkte straatjes, gekleurde deuren en kozijnen en trendy restaurants zeker de moeite waard. Met als kers op de taart de vijf wereldberoemde windmolens die over de stad uitkijken. Aan de zuidkant van het eiland kun je bovendien genieten van prachtige zonsondergangen op heerlijke brede zandstranden.

Partyeiland Mykonos mag niet ontbreken op je eilandhop trip Griekenland

Eilandhoppen Santorini: onbeschrijfelijk mooi

Santorini is misschien wel één van de meest gefotografeerde eilanden van Griekenland. Zodra je aankomt met de ferry snap je waarom. Je vaart langs de vulkaan naar de haven die gelegen is onderaan de steile wanden van het eiland. Afhankelijk van de stand van de zon laat deze steile wand, ook wel caldera genoemd, prachtige kleuren zien. Helemaal bovenaan zie je de betoverende spierwitte dorpen liggen. Zoals je je kunt voorstellen is ook het uitzicht van bovenaf op de zee onbeschrijfelijk mooi. Hoewel je hier niet alleen zult zijn, is dit een trekpleister die je niet mag overslaan op je rondreis langs de Griekse eilanden. En dan het liefst met zonsondergang. Het oranjerode zonlicht dat boven de zee reflecteert op de caldera en de witte dorpen daarboven is onbeschrijfelijk mooi.

Spectaculair Santorini als afsluiter van het eilandhoppen door Griekenland

Kortom, Griekse eilanden hoppen levert je gegarandeerd het ultieme vakantiegeluk op. Het typische eilandgevoel, de relaxte sfeer, lekker lang lunchen in de zon en spectaculaire uitzichten. Na een reis langs de Griekse eilanden kom je als herboren terug! Lijkt je dit ook wel wat? Laat je dan inspireren door onze reizen of neem contact met ons op en stel je eigen reis samen.

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.