De meeste Portugal rondreizen starten in het bruisende Lissabon

Fly & drive door Portugal; 5 voordelen waarom dit de meest ideale autovakantie is

Van het natuurlijke noorden tot aan het zonnige zuiden, via een fly and drive door Portugal bezoek je in een relatief korte periode de mooiste plekken van het diverse Portugal. Portugal biedt met z’n grote steden als Lissabon en Porto, historische stadjes als Viseu en Coimbra, natuurgebieden zoals Serra da Estrela maar ook met z’n kuststreken van noord tot zuid voor ieder wat wils! Tel hier nog het aantrekkelijke klimaat bij op waardoor elk moment van het jaar een goede reisperiode is. Overtuigd? Lees hieronder dan snel de voordelen voor een fly & drive door Portugal.

 

1. Vrijheid: gaan en staan waar je wilt tijdens de autorondreis door Portugal

Tijdens een individuele fly & drive door Portugal heb je, ook al zijn de accommodaties vooraf geregeld, ter plaatse alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Doordat je de dagen zelf kan indelen, kan je elke dag vanuit je accommodatie de bekende, maar ook onbekende gebieden van dit diverse land ontdekken. Wens je onderweg naar de volgende locatie toch een tussenstop te maken bij één van de wijngaarden bij de Douro vallei? Of toch het traditionele visgerecht in het vissersdorpje Ericeira uit willen proberen? De auto staat klaar! Pak ook zeker tijdens een verblijf in de Algarve een keer de auto en rijd één van de mooie routes langs de kust en ontdek de vele strandjes. Welk strandje is jullie favoriet?

Ericeira, een idyllisch Portugees vissersdorpje

2. Tijd: ontdek binnen korte tijd veel moois tijdens fly & drive door Portugal

Niet wachten op de vertrektijden van het openbaar vervoer of beschikbare taxi’s, maar je stapt de auto in en ontdekt in eigen tempo al het moois van Portugal. In elk gebied - Noord, Midden, maar ook in Zuid-Portugal - is er een combinatie te maken van de culturele steden, historische dorpjes, natuurparken en een bezoek aan de kust. Tijdens de route van plek naar plek neem je de diverse landschappen in je op, van de glooiende heuvels in het noorden tot aan de grillige kusten in het zuiden. Ook al zijn de snelwegen effectiever, neem toch een keer de afslag om via een toeristische route op zoek te gaan naar onontdekte gebieden en dorpjes waar de Portugezen je vriendelijk staan op te wachten. Bij boeking van een autorondreis door Portugal via Las Perlas ontvang je voor vertrek tips van medewerkers maar ook van voorgaande reizigers en lokale hoteleigenaren, waardoor je je ter plaatse geen zorgen meer hoeft te maken over het uitzoeken van de mooiste bezienswaardigheden of lekkerste restaurantjes. Geef het adres op in het navigatiesysteem en je bent er in een mum van tijd.

Mooie oude mannetjes op Portugese bankjes

3. Drie luchthavens: in elk gebied van Portugal bevindt zich een luchthaven

Een luchthaven in Noord, Midden, Zuid-Portugal maakt het erg gemakkelijk om in een kortere periode meer van Portugal te zien. Het is niet noodzakelijk om in een rondje te rijden van en naar dezelfde luchthaven, wat tijd oplevert. Dit maakt het ook mogelijk om meerdere autovakanties in Portugal te ondernemen, waarbij je bij iedere reis een ander gebied aandoet. Maak de mooiste wandelingen in de Serra da Estrela en bezoek een van de porthuizen in Porto tijdens een fly drive door Noord-Portugal. Breng het jaar erop een bezoek aan de stad Lissabon met als afsluiter een bezoek aan de Algarve tijdens een autoreis door Zuid-Portugal. Eveneens scheelt vliegen naar de bestemming enkele reisdagen onderweg, dan wanneer je per auto reist. Hierdoor kun je langer genieten op de bestemming zelf!

Je Portugal rondreis kan op 3 vliegvelden starten

4. Combineer diverse verblijfplaatsen tijdens de autovakantie in Portugal

Neem elk divers gebied vanuit één van de unieke passende accommodatie die Portugal rijk is in je op. Verblijf in het natuurpark Vieira do Minho in een statig herenhuis of Pousada, net nabij het historische Évora in een verbouwd 15-eeuws klooster en overnacht in het oudste wijngebied ‘de Douro’ in een wijnvat. Hoe toepasselijk! En tijdens het verblijf bij één van de Quinta’s kom je direct in contact met de lokale bevolking welke je graag voorzien van de leukste tips in de omgeving. Las Perlas Reizen biedt een unieke hotelselectie die allen met een kritische blik zijn gezocht en persoonlijk bezocht, om zo te verzekeren dat je enkel overnacht op de meest bijzondere accommodaties .

Logeer in een oud klooster tijdens je Portugal rondreis

5. De unieke lokale excursies

En wat is er nou leuker om de diverse gebieden in Portugal te ontdekken dan via verscheidene lokale excursies. Maak een fietstocht door het ongerepte gebied de Dão, ga met een privé gids op pad om de kleinste unieke Fado barretjes op te speuren of kom te weten hoe Port gemaakt wordt. En het belangrijkste: proef naderhand zelf de heerlijkste Port op een prachtige locatie. Al deze unieke lokale excursies geven je de kans om van het echte Portugese leven te proeven.

 

Actief Portugal ontdekken

Meer weten een fly and drive door Portugal? Neem vrijblijvend contact op

Enthousiast geworden en wil je meer weten of meteen je fly and drive door Portugal boeken? Wij zijn jullie hierbij graag behulpzaam. Neem dus gerust contact met ons op!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.