Cycladen moet je zeker bezoeken tijdens je Griekenland rondreis

Genieten van de 3 mooiste plekken op de Cycladen

Niet bij iedereen zal een belletje rinkelen wanneer er over de Cycladen gesproken wordt. De Cycladen zijn een Griekse eilandengroep middenin de Egeïsche Zee. Eén van de meest bekende Griekse eilanden behoort tot de Cycladen, Mykonos. De Cycladen is bij uitstek de plek om te genieten van de rust, het zonnetje en de mooie natuur. Waar moet je nu echt zijn? Je leest hier waar de mooiste plekken op de Cycladen te vinden zijn.

Mykonos
 

Mykonos is het meest bekende eiland binnen de Cycladen. Mykonos is het zeker waard om eens een kijkje te gaan nemen. Net als verschillende andere Griekse eilanden, is ook dit eiland uniek en charmant. De witte huisjes, kleurrijke straatjes, en de energie van de locals zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt. Ook is bijna elke plek waar je je bevindt fotowaardig. Het is er rotsachtig, vlak en ook de stranden hebben allemaal hun eigen charme. Het helderblauwe water maakt dat je er direct een duik in wilt nemen. Mykonos staat natuurlijk mede bekend als party eiland maar er zijn nog genoeg plekken te vinden waar je ver weg bent van het feestgedruis.
Houd je van lekker eten en een goed Grieks wijntje op z’n tijd? Mykonos is bij uitstek de plek om heerlijk lang te tafelen in een Grieks restaurant, met uitzicht op het water en de ondergaande zon. Het ultieme vakantiegevoel vindt je hier.

Mykonos als onderdeel van je Cycladen rondreis

Santorini

Santorini biedt goede wijn, mooie kunst, granieten stranden en natuurlijk de beroemde en spectaculaire steile rotswand, de caldera. Die granieten stranden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen in het verleden. Dit uiterlijk zie je overal terugkomen op het eiland. Een spectaculair gezicht! Zie je jezelf al lopen langs de steile wanden van de Caldera?

Er zijn over het eiland veel unieke wandelpaden aangelegd, met elk een eigen fantastisch uitzicht. Daarna kun je je voeten door middel van een ‘fish pedicure’ laten behandelen. Kleine visjes halen, pijnloos, de dode huidcellen van je voeten af om ze weer zacht te laten voelen. Er zijn genoeg wellness centers op Santorini te vinden om tot rust te komen. Mocht je op zoek zijn naar meer sensatie, kun je ook gaan duiken met ervaren locals. De mooiste natuur vind je onder water en de locals weten vaak precies op welke plek je moet zijn om dit te ervaren.

Vervolgens kun je de dag afsluiten met een verse vis, een goed stuk vlees of uitgebreide vegetarische gerechten in een lokale taverne.

Santorini is een must op je rondreis door Griekenland

Paros en Antiparos
 

Als je Paros wilt bezoeken, kun je net zo goed direct een bezoekje brengen aan Antiparos. Er gaat de hele dag door een ferry tussen deze twee eilanden en beide eilanden liggen vlak naast elkaar. Zowel Paros als Antiparos zijn unieke eilanden en hebben een eigen uiterlijk.
Paros is een stuk rustiger dan Mykonos en goed te bezichtigen met een gehuurde auto of scooter. Ondertussen kun je een duik nemen in de zee en genieten op de stranden die je onderweg tegenkomt. Ook hier kom je gezellige vissersdorpjes tegen die je een mooi beeld van Griekenland geven met het witte uiterlijk van de dorpjes met daarin de contrasterende paarse bloemen.

Paros en Antiparos, kleurrijke eilanden in de Cycladen

De Cycladen. Deze Griekse eilandengroep heeft veel te bieden. Elk eiland is uniek en daarom is het een aanrader om een rondreis te maken over meerdere Griekse eilanden. De mooiste plekken waar je naar op zoek bent, vind je hier. Van lekker eten, mooie natuur tot kunst en cultuur: je hoeft maar een paar uur te vliegen en je vindt wat je zoekt. Ben je op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.