Málaga, het verrassende startpunt van je Andalusië rondreis

Málaga, 4 redenen waarom je deze zonnige en mediterrane stad een keer moet bezoeken.

Het zuidspaanse Málaga is de stad die de perfecte combinatie biedt op het gebied van cultuur, terrasjes, tapas, zee en strand, zowel in de zomer als in de winter. Met een gemiddelde van 300 dagen zon per jaar, is Málaga een aanrader om als citytrip te bezoeken in elk seizoen. Deze aangename Mediterrane havenstad, midden in de Costa del Sol, is tevens een goed startpunt voor het maken van een prachtige rondreis door Andalusië.  

1. Bezienswaardigheden

Málaga is een elegante stad die niet onder doet voor de Andalusische koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada. Er zijn genoeg highlights te bezoeken waardoor je aan het einde van je citytrip nog tijd tekort komt. Begin de dag met een verse jus en een “pan con tomate” op één van de vele terrassen van Plaza de la Merced, een plein aan de rand van het centrum waar je al vroeg de eerste zonnestralen van de dag mee kunt pakken. Verdwaal in de wirwar van straatjes, ruik de bloeiende sinaasappelbomen en neem onderweg een kijkje in één van de vele winkels die Málaga rijk is. Knoop een praatje aan met een van de sympathieke straatverkopers, maar pas op.. zodra ze weten dat je een woord Spaans spreekt, krijg je er een heel gesprek in het Spaans voor terug! Bezoek de ruïne Alcazaba en waan je voor even terug in de tijd, wandel buitenlangs door naar boven naar kasteel Gibralfaro en geniet van het allermooiste uitzicht over de stad aan de ene kant en de Middellandse zee aan de andere kant. Rust uit in Paseo del Parque, een prachtig stadspark met ontelbaar soorten tropische bomen en steek daarna over richting Muelle Uno, een moderne boulevard. Hier bevinden zich enkele winkels, een kleine jachthaven en verschillende restaurants. Het is tevens een mooie route richting het brede zandstrand wat zich achter de boulevard bevindt.

Paseo del Parque

2. Fietsen in en om Málaga

Een leuke manier om de stad te ontdekken, is door een fiets te huren. Doe je dit aan het begin van je citytrip, dan leer je de stad vast in grote lijnen kennen en is het makkelijker om je weg te vinden in de dagen erna. Het is aan te raden om een fiets te huren inclusief gids, die de leukste tips heeft en de leukste plekjes weet te vinden. Fiets over de boulevard en volg de route langs de Middellandse zee richting Pedregajelo, een voormalig vissersdorp dat aan de stad is vastgegroeid. Neem pauze bij Los Baños del Carmen, een ietwat vervallen maar charismatisch badhuis pal aan zee dat tegenwoordig dienst doet als restaurant. Op het terras zit je 1e rang voor het aanschouwen van een prachtige zonsondergang. Achter de wijk Pedregalejo liggen de wijken El Palo en Rincón de la Victoria, waar het authentieke Spaanse leven nog geleefd wordt, mede omdat dit gedeelte van Málaga nog vrij onbekend is bij toeristen.

Fietsen in Málaga

3. Picasso

De meest bekende inwoner van Málaga is kunstenaar Pablo Picasso. Zijn geboortehuis bevindt zich aan de Plaza de la Merced en tegen een klein bedrag is het huis te bezoeken. Hier zijn onder andere zijn kleding en andere persoonlijke spullen te bekijken. Ook is op dit plein een standbeeld geplaatst van de kunstenaar, zittend op een bankje. Ga voor zijn schilderijen, schetsen en beelden naar het Picasso Museum, niet ver van zijn geboortehuis. Hier zijn de minder bekende werken van Picasso te bewonderen, de bekendere werken hangen in de grote musea wereldwijd. Desalniettemin zijn deze werken niet minder interessant, aangezien ze nooit worden uitgeleend is dit de enige plek waar je deze werken zult tegenkomen.

Picasso, het boegbeeld van Málaga

4. Culinair genieten

Wie aan Málaga denkt, denkt aan tapas. Maar niet minder bekend zijn de Espetos de sardinas, verse sardientjes die ter plekke op het strand worden gerookt naast de bijbehorende chiringuito, oftewel strandtent. Met het aanbod van talloze restaurants, tapasbars en strandtentjes is het bijna onmogelijk om niet iets naar wens te vinden. Een prettige bijkomstigheid is dat het eten, zowel ontbijt als diner, goedkoper is dan in de meeste andere delen van Spanje. Houd rekening met het feit dat de Spanjaarden pas aan het einde van de avond gaan eten, dineren rond 22:00 uur is geen uitzondering. Om de tijd vanaf het einde van de middag tot het diner te overbruggen, is tapas eten een zeer geschikte optie. De bekendste tapasbar van Zuid Spanje bevindt zich in Málaga: El Pimpi. Hier hebben nationale en internationale beroemdheden gegeten en hun handtekening achtergelaten op een van de wijnvaten en foto’s in de bar. Genoeg te bewonderen in deze must-see tapasbar! Loop tussen de locals, de Malagueños, (en een enkele toerist) op de beroemde Mercado Atarazanas, de versmarkt waar de kramen vol liggen met alle soorten groenten en fruit, vers vlees en  verse vis. Sluit de dag af met een goed glas Málaga dulce, de zoete lokale wijn, voel je huid nagloeien van de Spaanse zon en denk met plezier terug aan al het moois dat deze stad te bieden heeft.

Espetos de Sardinas Málaga

Ook zo’n zin gekregen om dit alles met eigen ogen te gaan bekijken? Neem dan contact op met ons enthousiaste team, zij kunnen je helpen met het samenstellen van de ideale citytrip naar Málaga!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.