Onbekende paadjes ontdekken op je Catalonië rondreis

Ontdek de 3 mooiste plekken in Catalonië

Zeg je Catalonië, dan zeg je natuurlijk zon, zee en strand. Maar ook pittoreske vissersplaatsjes, prachtige wandel- en fietsroutes in de Catalaanse Pyreneeën en bruisend Barcelona. Catalonië kent vele gezichten en is de ideale bestemming voor wie niet alleen van strand, maar ook van natuur, cultuur en lekker eten houdt. Wij nemen je mee naar de 3 mooiste plekken van Catalonië.

Veelzijdig Barcelona

Bij een rondreis door Spanje, en zeker door Catalonië, mag je Barcelona natuurlijk niet overslaan. Het maakt niet uit of je er voor de eerste of voor de vijftigste keer komt; deze levendige stad sluit je voor altijd in je hart. Bewonder het onvoltooide meesterwerk Sagrada Familia, wandel over La Rambla, ontdek Parc Güell, struin door de straten van de oude wijk Barri Gòtic en vergeet ook zeker Montjuïc niet. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook een goede manier om de stad te verkennen is per fiets! Boek een fietstocht inclusief gids en bekijk Barcelona met een andere blik. Even bijkomen na alle activiteiten? Strijk neer op een van de vele terrasjes die Barcelona rijk is en laat het stadsleven aan je voorbijtrekken, terwijl je geniet van een drankje en heerlijke tapas.

La Sagrada Familia is een must tijdens je rondreis door Catalonië

Indrukwekkende Pyreneeën

Van het bruisende Barcelona naar de natuur van de Pyreneeën; waar traditie en het moderne leven hand in hand gaan. Wist je dat meer dan 30% van Catalonië beschermd natuurgebied is? Er zijn maar liefst achttien natuurparken met een grote variatie aan flora en fauna. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het vulkanische landschap van Garroxta. Dankzij het unieke landschap en de bijzondere vegetatie, waan je je hier op de maan! Ook fietsliefhebbers halen hier hun hart op. Er zijn namelijk verschillende fietsroutes: van pittige routes voor de ervaren fietser tot familieroutes die geschikt zijn voor het hele gezin. Maar ook voor de minder sportieve reizigers bieden de Pyreneeën genoeg moois. Wat dacht je van schitterende vergezichten, middeleeuwse dorpjes en afgelegen kloosters?

De dorpen in de Pyreneeên zijn onlosmakelijk verbonden aan een rondreis door Catalonië

Idyllische baaitjes en schitterende stranden

Bekende badplaatsen als Lloret de Mar en Blanes kennen we wel, veel interessanter zijn de minder bekende en kleinschalige stranden. We zouden het bijna niet geloven als we het niet met eigen ogen gezien hadden, maar je vindt hier nog prachtige onaangetaste stranden en heerlijk helder azuurblauw water omgeven door imposante rotspartijen. De prachtige kuststrook van Catalonië is het ontdekken meer dan waard. Tijdens een rondreis door Catalonië, mag je ook zeker Figueres niet overslaan. Dit is de plaats waar Salvador Dali heeft gewoond. Je vindt hier zijn museum en tevens begraafplaats. Vlakbij kun je genieten van ongerepte natuur en fotogenieke baaitjes. Neem wel je eigen spullen mee, want bij deze verborgen pareltjes vind je vaak weinig faciliteiten.

Prachtige intieme baaitjes als perfecte afsluiter van je Catalonië rondreis

Ook zin om deze interessante en verrassende kant van Catalonië te ontdekken? Ga met ons mee en maak een prachtige rondreis langs Gaudi’s Barcelona, de imposante Pyreneeën en ontelbare strandjes van de groene Costa Brava. Graag nog wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.