Een van de vele mooie baaien die Portugal te bieden heeft

Portugese baaien, deze 5 stranden zijn een bezoek waard.

Portugal heeft veel te bieden. Het is het land van de fado, de vissersdorpjes en de indrukwekkende kusten. En aan deze kusten vind je ook prachtige baaien, van groot en uitgestrekt tot klein en zeer beschut.De 5 mooiste baaien hebben wij voor je op een rijtje gezet zodat je op je eerstkomende Portugal rondreis een goede keus kunt maken! Of je kijkt bij onze Rondreizen Portugal want wij weten nog veel meer prachtige plekjes!

Praia Dona Ana

Dit prachtige, en welbekende, strand vind je in het zuiden van de Algarve nabij het vissersdorp Portimão! Het heeft een gunstige ligging en ligt ook dichtbij Lagos, je kunt naar deze belangrijke stad wandelen vanaf het strand en het kost je maar 25 minuten. Het strand ligt beschut tussen de kliffen aan de zee. Ook is het een van de meest afgebeelde stranden van de Algarve. De rotsen bieden bezoekers schaduw en zorgen voor een prachtig landschap. Je kunt hier een schitterende wandeling maken langs de kust. Het pad loopt langs rotsen, trappen en soms moet je zelfs een stukje met je voeten door de zee, hierdoor lijkt het net of je iedere keer op een ander strandje uitkomt. Dit alles zorgt voor een bekend plaatje; de azuurblauwe zee met de indrukwekkende rotsformaties die de kustlijn versieren.

Praia Dona Ana in Portugal

De bijzondere grotten van Benagil

Praia de Benagil is een plek die je niet mag missen! Het strandje ligt tussen de twee grote kustplaatsen Portimão en Albufeira in. Het strandje zelf is niet groot, maar wel groots in zijn bezienswaardigheden. Een bezienswaardigheid is de indrukwekkende zee grot welke je enkel per boot, kajak of sup-plank kunt bereiken. De natuur heeft een afdak gemaakt met een wijds uitzicht op de oceaan. De grot is sprookjesachtig met zijn azuurblauwe water en de lichtinval van de open ‘koepel’. Niet te missen dus!

Het beroemde Praia de Benagil in Portugal

Praia do Camilo

Net wat rustiger dan het nabijgelegen strand Praia Dona Ana, is het strand Praia do Camilo. Een prachtige baai in de omgeving van Lagos. Om het strand te bereiken zal je 225 traptreden moeten afdalen, maar het is zeker de moeite waard. Gelegen tussen de ruige rotsformaties, biedt het een prachtig uitzicht op zee en de omliggende omgeving. Op het strand vind je een natuurlijke boog gevormd tussen de rotsen. Mocht het strand te vol zijn, ga dan eens door de ‘tunnel’ aan de linkerkant van het strand. Hier vind je nog meer plek! Het strand ligt op het oosten, en is dus op zijn mooist tijdens zonsopgang!

Praia do Camilo in Portugal

Surfersparadijs in Cascais!

Als surfer kan je een bezoek aan Cascais natuurlijk niet overslaan. Deze kustplaats was ooit een rustig vissersdorpje, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een welbekende bad- en surfplaats. Praia do Guincho is het ruigste strand wat de Costa de Lisboa te bieden heeft. De ligging van het strand zorgt voor een sterke wind en de daarbij horende hoge golven. Ideaal voor surfers en diverse watersporten. Zwemmen is op een winderige dag niet aan te raden vanwege de sterkte stroming. Het is ook leuk om in de omgeving te gaan fietsen. Zo kun je 10 kilometer langs de ruige kust afleggen naar het oude dorp van Cascais. Een echte aanrader!

Windsurfers surfen over de branding van Praia do Guincho

Praia de Galapinhos

Praia de Galapinhos is een van de beroemdste stranden van Setúbal. In de zomer is het de ideale plek voor gezinnen met kinderen om te genieten van een heerlijk dagje strand. Je zult merken dat het water, net als bij veel van de andere Setúbal stranden, kristalhelder is. Ideaal dus om te snorkelen. Doordat het water zo helder is kan je al het onderwater leven makkelijk door je snorkelbril bewonderen. Er zijn geen voorzieningen op het strand dus neem zelf mee wat je nodig hebt, ook aan het einde van de dag. Onder de lokale bevolking is dit strand heel populair, dat is niet zo gek want de uitzichten zijn verbazingwekkend! Toch is het weer is niet altijd goed, dus check voordat je er naartoe gaat even je weer app. Het spectaculaire landschap bestaat uit bomen, rotsen, kliffen, bergen, en je vindt er zeeschelpen. ‘s Avonds geniet je vanaf het strand van een prachtige sterrenhemel.

Het uitgestrekte strand van Praia de Galapinhos

Zelf op zoek naar de beste Portugese baaien

Portugal is een divers vakantieland en heeft voor iedereen iets unieks in petto. Het is daarom de perfecte bestemming voor jullie vakantie. Staan deze prachtige stranden inmiddels al op jouw bucketlist? Informeer dan snel naar onze mogelijkheden voor een van de vele afwisselende rondreizen Portugal.
Wij bouwen dan een prachtige Portugal rondreis rond deze strandbezoeken. Want Portugal heeft veel meer te bieden dan strand!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.