Een rondreis door Engeland betekent veel variatie

Reistips Engeland: 5 highlights die je niet mag overslaan

Engeland, een land dat bol staat van de tradities. Tradities die al eeuwenlang in stand worden gehouden en bijzonder belangrijk zijn voor de Britten. Het land is groot en kenmerkt zich door een grote veelzijdigheid. De diverse regio’s hebben allemaal een eigen karakter, wat een rondreis door dit heerlijke land alleen maar boeiender maakt!  Vergaap je aan de majestueuze krijtrotsen bij Dover, de verrassend leuke en moderne steden Bristol en Manchester, en de uitgestrekte natuurparken waar je je helemaal alleen waant. Ga cruisen in het bijzondere Wales of rijd door naar het noorden om van een echte Engelse high-tea te genieten, of van een portie een fish and chips natuurlijk! Er is oneindig veel te doen en te zien. Daarom zetten wij de 5 highlights die je echt niet mag missen op een rij. Do you want a cup of tea darling?

 

1.    Zuidwest Engeland

De zuidwest hoek van Engeland is één grote highlight! Grillig, gevarieerd en amazing! Met legendarische schepen in de haven van Portsmouth, de mega kathedraal van Winchester, het wereldberoemde en prehistorische Stonehenge, en grillige kusten. Bezoek de sprookjesachtige stad Bath en dompel je onder in de eeuwenoude Romeinse baden. Het Exmoor National Park is een belevenis en een explosie van schoonheid. Het stadje Torquay aan de wonderschone Tin Coast verdient een een bezoekje, en maak zeker ook een rondje over het schiereiland Penwith. De schilderachtige dorpjes, de vriendelijke mensen en de heerlijkste scones en high-teas maken het feest compleet!

 

De kathedraal van Winchester is een hoogtepunt van vele Engeland rondreizen

2.    De krijtrotsen van Dover

De kans is groot dat de krijtrotsen van Dover de eerste aanblik zijn van je reis naar Engeland, wanneer je met de auto overgaat. Gelegen aan het nauw van Calais doemen ze op zodra je met de boot nadert. De steile uit zee oprijzende witte rotsen kunnen wel 110 meter hoog zijn erg indrukwekkend, en al helemaal als je er bovenop staat. Ze zijn zo hoog dat ze met helder weer vanaf de Franse kant van het Kanaal te zien zijn! De rotsen maken deel uit van een uitgestrekt natuurgebied die niet alleen toeristen trekt, maar ook veel vogelaars vanwege de vele broedende kolonies. De witte rotsen blijven zo mooi wit omdat door erosie de buitenste laag van dit 24 kilometer lange natuurfenomeen steeds verdwijnt. Bovenop de rotsen zijn diverse uitkijkpunten welke een zeer indrukwekkend uitzicht bieden.

 

De krijtrotsen van Dover kun je al van verre zien

3.    Ga culinair genieten!

De tijden dat Engeland nu niet echt bekend stond om de culinaire hoogstandjes zijn definitief voorbij. Nieuwe generaties hebben voor een revolutie op culinair gebied gezorgd. Bekende namen als Gordon Ramsay en Jamie Oliver hebben een positieve aardverschuiving teweeggebracht. Dit heeft geresulteerd in vele leuke restaurants in alle prijscategorieën en allerlei smaken waar je jezelf tegoed kunt doen. Ook experimenteert de nieuwe generatie chefs er lustig op los om typisch Engelse gerechten in een moderne twist te serveren. Dus tegenwoordig kun je in allerlei vrolijke, gezellige en vlotte tentjes heerlijk dineren! Maar vergeet natuurlijk niet de traditionele high-tea, die is nergens zo goed als in Engeland.    

 

In Engeland kun je tegenwoordig volop culinair genieten

4.    Londen

Londen behoeft natuurlijk geen introductie. Een wereldstad waar van alles gebeurt. Op welk terrein je interesses ook liggen, hier ga je het vinden. Ga grote bezienswaardigheden bekijken zoals de Big Ben, Westminster Palace, en Buckingham Palace, wat zo vaak in het royalty nieuws is. De aan de Theems gelegen Tower of London en de Tower Bridge. Shop till you drop in Harrod’s met alle wereldberoemde merken, ga naar het theater of bioscoop op Leicester Square, en daarna party time op Piccadilly Circus. De volgende dag je hangover verwerken in de London Eye, het reuze reuzenrad met magistrale uitzichten over de stad. Bezoek Covent Garden waar creativiteit hoogtij viert en bezoek ook zeker de Westminster Abbey, de in gotische stijl gebouwde kerk waar alle vorstelijke begrafenissen en huwelijken worden voltrokken. Tijd tekort dus in Londen en een stad waar je honderd keer terug kunt komen zonder éénmaal hetzelfde te doen.

 

Londen is een van Engeland's highlights

5.    Wales

De mythes en legendes van Wales zijn wereldberoemd. Wanneer je in Wales rondtoert, bevind je je ook echt in een andere wereld. De landschappen zijn anders, men spreekt een eigen taal, en er hangt iets mysterieus op vele plekken. Dat komt niet in de laatste plaats door de vele eeuwenoude kastelen die er te bezoeken zijn en de mythes die er omheen hangen. Qua natuur staat Wales op eenzame hoogte. Het Snowdonia National Park is adembenemend mooi en dat geldt tevens voor het Brecon Beacons National Park. Ook ontbreken de goudgele stranden niet, deze zijn te vinden bij Pembrokeshire. Neem de tijd voor Wales, dan heeft Wales alle tijd voor jou.

Wales heeft veel natuurschoon voor je in petto

Natuurlijk is de lijst met highlights nog veel langer. Engeland is ook zo’n uitgestrekt land waar zóveel te zien is dat je keuzes moet maken. Wij bieden een aantal rondreizen aan door Engeland die qua karakter erg verschillen van elkaar maar allemaal zeer boeiend en onvergetelijk zijn. En staat jouw reis er niet bij of wil je wijzigingen aanbrengen? Dan is even contact met ons opnemen voldoende om je wensen door te spreken en een reis op maat wordt dan voor je gemaakt!

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.