We geven je de mooiste stranden voor je volgende Portugal rondreis

Rondreis door Portugal? Een overzicht van de 5 mooiste stranden in de Algarve

Gedurende je rondreis in Portugal door de Algarve is een bezoekje aan het strand natuurlijk een must. Maar welke stranden zijn het mooist? Om deze vraag hebben we een top 5 gemaakt van de stranden die wij het hele jaar door een bezoekje waard vinden.

1. Een dagje strand voor het hele gezin op  Meia Praia nabij Lagos. 

Volgens ons is Meia Praia het leukste strand om je met de hele familie te vermaken. Neem een bal mee en speel een gezellig potje volleybal over één van de netten of ga leuk schelpjes zoeken. Het strand loopt langzaam af het water in, wat altijd fijn is als je met kleine kinderen bent. Voor de avonturiers is het een aanrader om bijvoorbeeld een surfplank te huren en te gaan kitesurfen in de golven of een windsurfschool te bezoeken. In de zomer ben je niet de enige bezoeker, maar op dit 5 kilometer(!) lange strand is er altijd wel een plekje te vinden. Leg je handdoekje neer en geniet van de warme zon op je huid en neem een duik in het verfrissende heldere water. Sluit de dag af met een lekker drankje op het terras bij de magische zonsondergang.     

Meia Praia is een ideaal strand voor gezinnen met kinderen

2. Hét surfersparadijs in de Aljezur: Praia de Arrifana

Dit strand ligt veilig in een omhelzing tussen de rotsen wat de wind beperkt en bijzondere golven creëert. Op de parkeerplaats begint de ervaring al met een uitzicht over het strand inclusief prachtige luchten en woeste golven. Voor degenen die niet alleen een fly & drive door Portugal maken om te relaxen is er het Praia de Arrifana. Dit strand trekt niet alleen bezoekers om de prachtige natuur. Nee, met de ruige golven en het koude water is dit strand een echt surfers paradijs! Er zijn mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden aangezien er lessen worden gegeven en surfmaterialen kan worden gehuurd.

Praia de Arrifana is een populair strand onder surfers

3. Neem een kijkje in het verleden op het strand van Praia do Sissal nabij Cercal

Dit is een heerlijk strand waar je even helemaal tot rust kan komen. Dompel jezelf onder in het  azuurblauwe water of ga lekker zonnen op het warme zand. In de verte heb je zicht op het verlaten Ilha de Pessegueiro. Op dit desolate eiland steken de contouren van het fort sterk af tegen de strakblauwe lucht. Dit bijzondere uitzicht geeft een extra laag aan een heerlijke lanterfant dag op het strand. Alsof je een kijkje neemt in het verleden.   

Praia do Sissal is een tussen de rotsen verstopt pareltje

4. Het fotogeniek(st)e strand van Portimão: Praia de Marinha

In tegenstelling tot de meeste stranden lijkt het of dit strand zich stiekem tussen de rotsen heeft gevormd om zo bij de zee te komen. In de schaduw van de gigantische rotsblokken die her en der op het strand liggen kan je je handdoekje neerleggen om even bij te komen van een fly & drive vakantie door Algarve. Geniet van de warme zon op je huid en ruik de zoute geuren van de golven die bedeesd maar aanhoudend het land op proberen te komen. Af en toe vaart er een bootje langs de rotsen die uit het water steken. Sereniteit is het woord dat het dichtstbij komt. Een wandeling over dit strand is dan ook zeker een aanrader. Breng een bezoekje aan de door zon verlichte grotten en verwonder je over deze bijzondere rotsformaties.

Praia da Marinha is het meest gefotografeerde strand van Portugal

5. Kom naar het “eiland” van Faro, Barrinha

Nabij het vliegveld van Faro, maar toch een wereld verderop, vind je dit strand. Een perfecte eerste of laatste stop gedurende een rondreis door Portugal. Het strand is geheel overgeleverd aan de nukken van de zee. Gedurende eb trekt het water zich terug en onthult kleine eilandjes in de zee. Met vloed… tja, dan moet je je handdoek misschien toch iets verder het strand op slepen. Het is vooral een belevingsstrand. Hoewel het er nooit echt druk is, zijn er altijd wel wat mensen te vinden. Met eb trekken sommigen het water in op zoek naar krabbetjes of vissen. Anderen zoeken schelpen of bouwen zandkastelen. In de duinen zoeken vogels beschutting tegen de wind. 

Vlakbij Faro kun je op diverse eilanden op het strand liggen

Meer weten over de mooiste stranden van de Algarve?

Met deze top 5 hopen we een idee te geven van de diversiteit aan stranden in de Algarve. Heb je interesse in een op maat gemaakte rondreis naar Portugal of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar met persoonlijk advies.      

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.