Kroatie, een ideaal land voor een afwisselende rondreis

Rondreizen door Kroatië; 5 mooie bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

Er zijn maar weinig landen in Europa die zo gevarieerd zijn als Kroatië. Er is zoveel te zien en te doen dat je er met gemak meerdere rondreizen kunt maken zonder je een moment te vervelen. Reis door dit vriendelijke Balkanland en laat je betoveren door het natuurschoon, de fraaie dorpjes en steden, de prachtige stranden en baaitjes en de gastvrije bevolking. Wij zetten alvast vijf mooie bezienswaardigheden voor je op een rij die je zeker moet bezichtigen tijdens je rondreis door Kroatië.

1. Rondreis Kroatië tip: bezichtig het Amfitheater van Pula

De historische stad Pula is gelegen aan de zuidwestelijke kust van het schiereiland Istrië; één van de meest gewilde vakantiebestemmingen van Europa. In Pula vind je het goed bewaard gebleven Romeinse Amfitheater. Deze Kroatië bezienswaardigheid is zeker een bezoekje waard als je je interesseert voor de Romeinse oudheid. Bovendien worden er nog steeds theatervoorstellingen gegeven in dit imposante theater. Naast het Amfitheater, heeft Pula nog veel meer te bieden. Zoals diverse tempels, de Poort van Hercules en een prachtige boulevard met talloze zonnige terrasjes.

Het bijzondere amfitheater van Pula

2. Reizen naar Kroatië: bezoek het veelzijdige, hippe en relaxte Zagreb

De Kroatische hoofdstad Zagreb bruist. Zodra de zon zich laat zien, veranderen de straten en pleinen in één groot terras. En is de zon eenmaal onder? Dan kun je je onderdompelen in het hippe nachtleven. Zagreb is tevens het hart van het politieke, economische en culturele leven van het land. De stad wordt omgeven door bossen en ligt tegen de hellingen van de berg Medvednica. De rivier Sava verdeelt de stad in de oude ‘bovenstad’ (Gornji grad) en de nieuwe ‘benedenstad’ (Donji grad). Het centrale plein Trg bana Jelačića verbindt beide delen. In het sfeervolle oude gedeelte bevindt zich onder andere het beroemdste monument van de stad; de Maria Hemelvaart Kathedraal. Ook kun je hier het bijzondere ‘museum van de verbroken relaties’ bezoeken. Uitpuffen doe je in één van de drie stadsparken van de nieuwere benedenstad. Hier geen kronkelende straatjes, maar brede lanen, borders, bossen en meren. Sla Zagrag dus zeker niet over tijdens je reis naar Kroatië.

Zagreb, een stad vol tegenstellingen

3. Bezienswaardigheid Kroatië: de watervallen van Plitvice

Het Nationaal Park Plitvice Meren, op zo’n 2 ½ uur rijden van Zagreb, mag je zeker niet missen op je rondreis door Kroatië. Het park telt 16 wonderschone turquoise meren en tientallen spectaculaire watervallen. Niet voor niets is het park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit zorgt ervoor dat het een populaire attractie is. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want een bezoek is meer dan de moeite waard. Je kunt er wandelen over de vele wandelpaden en loopbruggen of een boottocht maken.

Indrukwekkend zijn de watervallen van Plitvice

4. Bewonder de natuur van Krka Nationaal Park tijdens je vakantie Kroatië

Nog zo’n mooi natuurpark is het Krka Nationaal Park. Dit park is een stuk kleiner dan Plitvice, maar ook absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens je fly drive reis door Kroatië. De rivier Krka slingert via spectaculaire watervallen door het park en vervolgt zijn weg via meertjes, beekjes en stroomversnellingen. Als je zin hebt in een frisse duik, kun je hier zelfs zwemmen aan de voet van een waterval. Enkele tientallen kilometers verderop, aan de monding van de rivier de Krka, ligt het pittoreske stadje Šibenik dat een perfecte uitvalsbasis vormt om deze omgeving te verkennen.

Heerlijk relaxmomentje tijdens je rondreis door Kroatië

5. Rondreizen door Kroatië tip: ontdek de stadsmuren van Dubrovnik

Dubrovnik mag zich met recht parel aan de Adriatische Zee noemen. Deze historische kuststad in het zuiden van Kroatië is een ware beleving. Een wandeling over de middeleeuwse stadsmuren levert gegarandeerd prachtige foto’s en kippenvelmomenten op. Van alle kanten heb je een schitterend uitzicht over de rode daken van de huizen met daarachter de felblauwe zee. Wij zijn echter niet de enigen die de schoonheid van deze fascinerende stad hebben ontdekt. Met regelmaat vormt de stad het decor voor grote Hollywoodproducties als Star Wars en Game of Thrones. In Dubrovnik ben je dan ook nooit alleen. Bezoek de stadsmuren daarom bij voorkeur zo vroeg mogelijk op de dag. Zodat je de rest van de dag de tijd hebt om door de middeleeuwse straatjes te slenteren en te genieten van de vele andere bezienswaardigheden die de stad rijk is.

Tijdens je fly drive door Kroatië mag een bezoek aan Dubrovnik zeker niet ontbreken

Kun je niet wachten om jouw ideale rondreis door Kroatië samen te stellen? Laat je dan inspireren door de Kroatiëreizen op onze website. Reizen die helemaal op maat samengesteld kunnen worden en zo de basis vormen voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.