Wandelen over de Caminito del Rey is een leuke excursie voor het hele gezin

Spanje echt beleven? Maak tijdens je rondreis deze 5 leuke excursies

Spanje is een groot, uitgestrekt en gevarieerd land. Het is een land dat veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur, klimaat, mensen, historie. Dat betekent ook dat je Spanje niet in één rondreis tot in de puntjes zal leren kennen. Maar de Spanjaarden zijn een actief volk dus dat houdt in dat er in alle regio’s veel gelegenheid wordt geboden om uitgebreid kennis te maken met Spanje en haar bevolking. En dat gebeurt door een ruime keus aan leuke excursies die door veel lokale bewoners worden aangeboden en die je vol trots iets van hun geboortegrond aan je mee willen geven.

Breid je Spanje rondreis dus uit met actieve excursies waardoor je de cultuur beter leert kennen én meteen ook nieuwe vrienden gaat ontmoeten! Lees hieronder verder welke gezellige excursies wij alvast voor je hebben gemaakt!

1. Fietsen door het zonnige zuid Spaanse Málaga

Fietsen door het Mediterrane Málaga is een belevenis. Vanaf je tweewieler trekt deze bijna altijd zonnige stad zich aan je voorbij, de Malagueños on the move; genietend van het zuid Spaanse leven, de historische binnenstad met haar vele highlights en uiteraard, het kilometerslange strand.

Málaga is populair maar ook bijzonder Spaans gebleven en die sfeer proef je. Tezamen met je lokale gids ga je tijdens je fietstocht door Málaga vele facetten van de stad leren kennen, genieten van het relaxte fietsen over de boulevard en lunchen in de levendige wijk Pedregalejo is zondermeer een feestje. En wil je tijdens je fietstour een dip nemen in de zilte branding? Er is niemand die je tegenhoudt!  

Samen fietsen door Malaga, een leuke start van je rondreis door Spanje

2. Maak een tourtje in een tuktuk door Madrid

Madrid is de grote statige hoofdstad van het grote Spanje. Vele bezienswaardigheden zijn er te bezoeken en dat kun je op verschillende manieren doen. Afhankelijk van de tijd die je hebt ingepland voor je vakantie in Spanje kun je te voet gaan, per fiets, je pakt de metro óf je maakt per tuktuk kennis met deze metropool! Wat is er nu leuker dan door Madrid gereden te worden in een open karretje waarbij je alle kanten uit kunt kijken en veel informatie gaat krijgen van die gezellige lokale tuktuk chauffeur? Een prachtige manier om kennis te maken met Madrid en bovendien kun je keuzes maken welke highlights je op een later tijdstip nog uitgebreider gaat bezoeken.

Een heel andere kijk op Madrid krijg je met een tuktuk tourtje

3. Maak een fietstocht over een Via Verde

Weleens van de Via Verdes gehoord? Dit zijn trajecten die ooit zijn aangelegd om er een treinverbinding overheen te laten lopen. Die trein die heeft er echter nooit gereden want het is er niet van gekomen de rails te plaatsen. Maar dat heeft wel als voordeel dat het tegenwoordig briljante fietspaden zijn van vele kilometers die door uitgestrekte natuurgebieden lopen en bovendien, ook niet onbelangrijk, niet al te steil zijn want anders zou de trein er niet tegenop komen natuurlijk!

De routes leiden je door tunnels en onderweg zijn er restaurantjes in gebouwen die ooit als station bedoeld waren. De Via Verdes zijn verspreid over heel Spanje maar de meeste routes vind je in Andalusië waar we bijvoorbeeld tijdens de Flavours of Andalucia familie rondreis zowel de fietsen als de taxi terug voor je hebben geregeld. De kinderen zullen het geweldig vinden maar ook als duo is het een geweldige ervaring waar je nog lang met plezier op terug zal kijken.

 

Een actieve excursie tijdens je Spanje fly & drive is gaan fietsen over een Via Verde

4. Een smakelijke Pinxtos tour in culinair San Sebastian

Tijdens je Spanje rondreis zal je snel ontdekken dat Spanjaarden wel te porren zijn voor een bordje lekker eten. En het mooie aan Spanje is dat iedere streek en regio weer haar eigen kenmerkende gerechten op de kaart heeft staan. Spanjaarden zijn dan ook echte smulpapen. Maar in San Sebastian spannen ze de kroon. Daar vind je zelfs van heel Europa de meeste sterrenrestaurants per vierkante kilometer! Maar ook ieder die iets minder wil besteden aan een prettige maaltijd is van harte welkom in deze levendige stad. En dat uit zich in de lekkernijen die Pinxtos heten, kleine kunstige en bovendien erg smakelijke hapjes.

In ieder zichzelf respecterende bar staan ze uitgestald, de soms tot kleine kunstwerkjes verheven éénhaps lekkernijen en in alle hapjes staat een prikkertje. Dat lijkt niet alleen feestelijk, dat heeft ook nog een functie. Je mag de Pinxtos pakken die je lekker vindt en wanneer je besluit de tent te verlaten dan tellen ze je stokjes en reken je aan de hand van het aantal af. Op weg naar het volgende etablissement die je gaat vinden op de lijst van aanbevolen Pinxtos restaurants van onze Pinxtos tour! Eet smakelijk!

Pinxtos zijn kleine lekkernijen waar San Sebastian bekend om staat

5. Wandelen over de spectaculaire Caminito del Rey

Een wandeling die je niet mag missen tijdens een rondreis door Andalusië is de Caminito del Rey. Vroeger diende dit pad om materialen door een kloof te vervoeren waarna het in verval is geraakt en geruime tijd zeer populair was onder thrillseekers. Maar het pad is enkele jaren geleden volledig gerestaureerd en heden ten dage veilig om lopen.

Het is in korte tijd uitgegroeid tot een populair uitje waar ook vele Spanjaarden gebruik van maken. Van tevoren tickets reserveren is dan ook noodzakelijk. Maar dan heb je ook wat. Het pad voert je langs duizelingwekkende afgronden en verticale hoge rotswanden, in de diepte perst de rivier zich door de nauwe kloof. En dat alles compleet veilig om te bezoeken, ook voor de kinderen die meekomen. De wandeling is technisch gezien niet heel lang of zwaar dus voor iedereen prima te doen. Aan het eind van de wandeling brengen busjes je terug naar het startpunt, prima geregeld!

Een echt leuke wandeling is die over de Caminito del Rey tijdens je Spanje rondreis

Meer weten over leuke excursies tijdens je fly & drive door Spanje?

Een mooie rondreis door Spanje is al een belevenis op zich, door welk deel je ook reist. Maar een excursie maakt de beleving van dit land compleet en onvergetelijk. Wanneer je meer wilt weten over de mogelijkheden van de vele excursies die we aanbieden kun je ons altijd contacten. Of je neemt bijvoorbeeld een kijkje op onze Spanje reizen!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.