Lissabon is een van de 4 steden die je niet mag missen op je rondreis door Portugal

Tips voor een ideale roadtrip door Portugal: deze 4 steden mogen niet ontbreken!

Met de meeste zonuren van Europa, exotische architectuur, een rijke historie, wonderschone natuurgebieden, goudgele stranden en bruisende steden, is Portugal niet voor niets een zeer geliefd vakantieland. Met korte rijafstanden tussen de verschillende bestemmingen is Portugal bij uitstek een ideaal land om met de auto te verkennen. Ga je voor een avontuurlijke roadtrip, vergeet dan vooral niet om de volgende 4 steden te bezoeken!

1. Porto

Het noorden van Portugal wordt bekroond met de prachtige stad aan de Douro. Dankzij de gemoedelijke omvang laat Porto zich gemakkelijk te voet verkennen. Het hart van de stad, de Ribeira wijk, is met zijn smalle straatjes, kleurrijke huisjes en traditionele Port bootjes net een ansichtkaart. Ook de reputatie van het treinstation São Bente is van wereldomvang. Om het schouwspel van de 20.000 beschilderde Azulejos tegeltjes te bewonderen hoef je gelukkig geen kaartje te kopen. De rest van het straatbeeld wordt vooral gedomineerd door de torenhoge Torre dos Clérigos en de kathedraal Porto Sé. Uiteraard kan je Porto niet verlaten zonder het dieprode goud geproefd te hebben, de wijnkelders van Vila Nova de Gaia helpen je graag verder met een port proeverijtje! Genoeg reden dus om deze stad mee te nemen in je rondreis door Portugal.

Porto is een must op je stedentrip door Portugal

2.    Coimbra

In de levendige universiteitsstad Coimbra, klinken nog altijd de weemoedige klanken van de Fado en de klokken van de oudste universiteit van Portugal. Wie het aandurft maakt de klim naar de top voor een panoramisch uitzicht over de stad. Zoals het een echte universiteitsstad betaamt, zal het je aan leuke cafeetjes, restaurantjes en een ontspannen sfeer niet gaan ontbreken. Op het belangrijkste plein van Coimbra: Praça do Comercio, neem je vanaf het gezellige terras de 17e-eeuwse São Bartolomeu en de São Tiago kerken in je op. Een bezoek aan de oude Sé Velha kathedraal, het klooster Mosteiro de Santa Cruz of het kunstmuseum Museu Nacional Machado de Castro wissel je gemakkelijk af met een middagje shoppen, ook de grote merken hebben Coimbra bereikt!

 

Coimbra heeft een prachtige universiteit als bezienswaardigheid

3.    Lissabon

Ook Lissabon zal je cultuur hart sneller laten kloppen. Je leert de hoofdstad al snel kennen aan de hand van de vele schilderachtige smalle straatjes die leiden naar brede winkel avenues en pleinen. In de oudste wijk Alfama, kom je vanzelf terecht in een labyrint van bont geverfde gevels, wapperend wasgoed en bloempotten. Deze oude visserswijk tovert zich rond het middaguur om in één groot geurenfestijn. In de avond klinken de weemoedige klanken van de fadomuziek, een belevenis die je niet mag missen! Stijg naar nieuwe hoogtepunten met de Elevador de Santa Justa in winkelwijk Baixa en bezoek de karakteristieke volkswijk Bairro Alto waar je verleid wordt door de hippe kleine eettentjes en barretjes. Proef de nostalgie aan boord van Tram 28 en reis langs de belangrijkste iconen van Lissabon, een reis om nooit meer te vergeten!

 

Lissabon is natuurlijk publiekstrekker nummer 1 in Portugal

4.    Évora

Verscholen in het weidse, ruige binnenland van de Alentejo, ligt het kleinschalige Évora. Net als de Romeinen ga je al snel van deze stad houden. Het centrum is een unieke verzameling van schatten uit diverse tijdperken. Binnen de oude stadsmuur tref je naast geplaveide straatjes, witte huizen met balkonnetjes en gezellige pleinen, ook een 16e-eeuws Aquaduct aan, de prachtige kathedraal Sé Catedral de Évora en het indrukwekkende Tempo Romano de Évora, een bouwwerk waarvan de teller teruggaat tot de 2e eeuw. In het Miradouro do Jardim Diana ernaast kan je een plekje uitzoeken voor één van de mooiste zonsondergangen. Ook het bijzondere interieur van typische Portugese tegeltjes in de Igreja de São João Evangelista en de Capelo dos Ossos, welke zich weer kenmerkt door het gebruik van menselijke botten en schedels zullen je nog lang heugen. Bonus is de vruchtbare grond die zorgt voor een aantal heerlijke wijnen!

 

Évora kent een historisch centrum

Meer weten over bezienswaardigheden in Portugal?

Samengevat is Portugal een ideale bestemming voor een autorondreis. De veelzijdigheid is ongekend. Het maakt niet uit of je een natuurbewonderaar, zonaanbidder of cultuurliefhebber bent, Portugal heeft het allemaal! Bruisende steden wissel je af met het ruige groene binnenland en de gouden langgerekte stranden van de Algarve. Reis je bovendien met Las Perlas Reizen, dan logeer je in pareltjes van hotels en krijg je de beste insider tips. Wil je meer weten of meteen je Portugal rondreis boeken? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.