Genieten van strand en zee in de Algarve

Vakantie Algarve? 4 tips voor een onvergetelijke fly drive reis

De Algarve is een vakantiebestemming die ontzettend veel te bieden heeft: van authentieke dorpjes tot brede zandstranden en ongerepte natuur. Ontdek het allemaal op je eigen tempo met een onvergetelijke fly drive reis. Om alvast in de stemming te komen voor jouw ultieme roadtrip hebben wij 4 Algarve tips voor je op een rij gezet met pareltjes die je zeker niet mag overslaan. Laat de voorpret maar alvast beginnen!

Een goed startpunt voor een onvergetelijke fly drive in Algarve is Faro. Deze charmante stad ligt verscholen achter het natuurreservaat Parque Natural de Ria Formosa. Hier vind je tal van bezienswaardigheden met een lange historie. Sinds de late prehistorie is deze stad namelijk al bewoond en dit zie je terug in wonderschone overblijfselen uit onder andere de Moorse, Griekse en Romeinse tijd. De stad leent zich perfect voor een schitterende boottocht langs de eeuwenoude stadsmuren. Vaar door de kanalen van Ria Formosa en geniet ondertussen van een fantastisch uitzicht op de oude binnenstad en geniet van prachtige bezienswaardigheden in de Algarve.

Geniet van prachtige bezienswaardigheden in de Algarve

2. Neem de tijd in Tavira

In het oosten van de Algarve ligt het prachtige vissersstadje Tavira. Dit is een plek om op je gemak te ontdekken, want niet alleen het stadje zelf is de moeite waard, ook in de omgeving is genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele eilandjes voor de kust, zoals het Ilha de Tavira, waar je heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand. Ook vind je in deze omgeving een enorme biodiversiteit en talrijke vogelsoorten. Tijdens de fly drive door de Algarve rijd je met je huurauto zo het fraaie binnenland in waar je schitterende wandelingen of fietstochten kunt maken. Of bezoek de grootste vismarkt van de Algarve in het nabijgelegen Olhão.

Maak een heerlijke fietstocht in de Algarve

3. Ontdek de tuin van de Algarve

Het gebergte van Monchique wordt ook wel de tuin van de Algarve genoemd. En met recht, want dit beschermde natuurgebied heeft een rijke flora en fauna. Er groeien palmen, rododendrons, eucalyptusbomen en heel veel bloemen. Het plaatsje Monchique zelf is het centrum van de kunstnijverheid. Van houtsnijwerk tot aardewerk en van honing tot likeur; het wordt hier allemaal ambachtelijk gemaakt. Vergeet ook niet om tijdens je rondreis in Algarve naar Foía te rijden. Dit is het hoogste punt van de Algarve met werkelijk een adembenemend uitzicht. Hier voel je je letterlijk ‘on top of the Algarve’.

Tijdens je fly drive in de Algarve vind je verrassend veel groen

4. Bewonder de grillige rotsformaties bij Lagos

Als je vanuit Monchique weer naar de kust rijdt, overnacht dan in de westelijk gelegen kustplaats Lagos. Bijvoorbeeld in een luxe boetiekhotel of een volledig gerenoveerd negentiende-eeuws landhuis. Bij Las Perlas kennen we alle verborgen pareltjes. Behalve voor de historische binnenstad, kom je hier voor de Ponta da Piedade. Deze indrukwekkende kalkstenen rotsformaties in zee zijn een absolute must-see als je een rondreis door de Algarve maakt.

Geniet tijdens je Algarve rondreis van prachtige rotsformaties

Rondreis Algarve boeken? Neem vrijblijvend contact op

Dit is nog maar een topje van de ijsberg van wat een vakantie in de Algarve je allemaal te bieden heeft. Behalve genieten van de schitterende natuur, stranden en steden, kun je hier namelijk ook heerlijk eten, drinken en shoppen. Wist je trouwens dat deze zuidelijke regio van Portugal het hele jaar door goed te bezoeken is? Dus wil je de topdrukte van de zomermaanden vermijden, maak dan eens een rondreis in het voor- of najaar. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale fly drive en geven je graag de beste Algarve tips! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.