Sicilië, ideale bestemming voor een korte of langere rondreis
Sicilië, ideale bestemming voor een korte of langere rondreis

Van de machtige Etna vulkaan tot openluchttheater; 4 hoogtepunten van Sicilië

Van de vele eilanden die Italië rijk is, is Sicilië één van de populairste. Dat komt omdat het eiland zeer divers is: je vindt er schattige baaien, vissersdorpjes, robuuste steden, indrukwekkende overblijfselen, de actieve Etna en barokke pracht. Vanwege de afstanden en diverse highlights is dit eiland bij uitstek geschikt om rond te reizen. En dan hebben we het nog niet over het lekkere Italiaanse eten gehad, de lange kustlijn en de plezierige island vibe. Welke bestemmingen bezoek je voor de ideale Sicilië-ervaring?

Avontuurlijk op de wakende Etna

Als je op dit weelderige eiland bent, dan is de Etna natuurlijk niet te missen. Met toppen van ruim 3300 meter hoog, zie je al van verre deze trots van het eiland. De weg erheen begint reeds indrukwekkend, je baant je een weg langs uitgeharde lavastromen. Het is een nog actieve vulkaan, maar desondanks is een wandeling met een geïnformeerde, enthousiaste gids over de flanken, langs kloven en kraters vaak één van de hoogtepunten van een rondreis. Uiteraard is een begeleidde wandeltocht een excursie welke door ons is geregeld.

Hiken op de Etna

Vleugje Grieks in Siracusa

Syracusa is het openluchttheater van Sicilië. Ten tijde van het oude Griekse Rijk was het de grootste stad. Het oude stadscentrum is te vinden bij Ortygia, dat als het ware op een schiereiland ligt. Hier ontluikt zich een mooi schouwspel van paleizen, promenades, musea, een fontein te midden van een plein en natuurlijk - te vinden in iedere Italiaanse stad- een kathedraal ofwel duomo. Tel hierbij op de vele tavernes, gezellige terrasjes en vergezichten over de horizon. Alle ingrediënten voor een mooie, indrukwekkende zomerdag aan de kust. Siracusa is een onderdeel van onze Kleine Sicilië rondreis.

Siracusa verdient een bezoek tijdens je Sicilië rondreis.

Archeologische pracht bij Agrigento

Agrigento biedt niet één tempel, maar een vallei van tempels. Ze stammen uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. En in tegenstelling tot de naam die deze verzameling heeft gekregen, zijn deze 7 heiligdommen op een heuvel gebouwd. Met het label van ´mooiste complex Griekse tempels buiten Griekenland´ op zak, is de Valle dei Templi een goed bewaard Grieks geheim op dit eiland. Na een ochtend cultuursnuiven, vind je op korte afstand wonderschone stranden.

Vallei van de tempels, Sicilië

Barokdriehoek

De naam zegt het al; stadjes met een barokke uiterlijk waarin Noto, Modica en Ragusa de hoofdrol spelen. In dit gebied worden we nog meer verwend met nauwe straten, kerken en paleizen. Monumenten, pittoreske gebouwen en stadskernen vol barokke splendeur. De Kathedraal van Noto is het schoolvoorbeeld van deze bouwstijl. Daarnaast word je in dit gebied getrakteerd op schilderachtige valleien vol boerderijen, olijfbomen en vergezichten. Extra plus: in dit gebied vinden we lange (kindvriendelijke) zandstranden. Al deze pracht is opgenomen in onze Grote Sicilië rondreis.

Kathedraal van Noto, Sicilië

Sicilië, het zondagskind van Italië, heeft ons alles te bieden voor een mooie rondreis. Geniet van duizenden jaren geschiedenis en levenslust op dit eiland. Bella Italia, daar weten de Sicilianen alles van! En wij ook, dus wil je afhankelijk van jouw reisduur en wensen een op maat samengesteld plan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.