Aan romantische doorkijkjes geen gebrek op Sardinië

Vliegen naar Sardinië? 4 van de vele hoogtepunten om te bezichtigen tijdens je fly drive.

Kristalhelder water, paradijselijke stranden en een rijke cultuur… Sardinië is dé bestemming voor elke natuur- en cultuurliefhebber. Klinkt goed, nietwaar? Lees snel verder om te ontdekken waarom dit charmante eiland zeker een bezoekje waard is en maak kennis met een aantal hoogtepunten die je kunt bezoeken tijdens een rondreis door Sardinië!

Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië, dus natuurlijk kan deze stad niet ontbreken in dit lijstje. De stad biedt een ruim aanbod aan cultuur, geschiedenis, winkeltjes en terrasjes en zelfs natuur. Aangezien deze prachtige stad gebouwd is op verschillende heuvels, zal je bij het ontdekken van Cagliari rekening moeten houden met het beklimmen van de steile straatjes. Echter, deze inspanning is zeker de moeite waard! Er zijn namelijk verschillende wijken te vinden in de stad, zoals de Castellowijk. De Castellowijk vormt het oudste gedeelte van de stad en is beschermd door de oude stadsmuren. Deze middeleeuwse wijk beschikt over vele musea die zeker de moeite waard zijn, bijvoorbeeld Citadella dei Musei. Dit complex herbergt de belangrijkste musea van de stad. Daarnaast vind je in Cagliari een prachtige botanische tuin die ruimte biedt aan meer dan 500 tropische plantensoorten van over de hele wereld. In de talloze kleine grotten die in deze tuin te vinden zijn worden varens gekweekt. Daarnaast kan je in deze tuin de oude Romeinse tunnels vinden die vroeger gebouwd zijn om de watertoevoer van de tuin te verbeteren.

Cagliairi is als een openlucht museum met haar eeuwenoude centrum

Su Nuraxi

Dit 19 meter hoge fort, dat is gebouwd op een heuvel, biedt een indrukwekkend uitzicht over de omringende vlakte. Het omliggende gebied werd bijna 2.000 jaar lang bewoond. De woningen zijn gebouwd tussen de achtste en de zesde eeuw voor Christus. De oudste woningen in dit gebied waren rond en bestonden uit slechts één kamer. Later ontstonden hier ook meerkamerwoningen. Deze woningen bestonden uit zeven á acht vierkante kamers die uitkwamen op een binnenhofje.

Su Nuraxi is een eeuwenoud fort op een heuvel met weidse uitzichten

Nationaal Park Gennargentu

Dit indrukwekkende park bestaat uit een van de wildste en bergachtigste gebieden van Sardinië strekt zich uit over ruim 590 km². Dit park biedt een ruim aanbod aan wilde dieren, zoals de wilde kat en de monniksrob. Het hoogste punt van het Gennargentu park, Punta La Marmora (= zilveren poort), steekt met zijn 1.834 meter ruim boven het park uit. Mocht je het aandurven om deze piek te bewandelen: dit is zeker de moeite waard! Het landschap is hier weliswaar kaal, maar toch is hier veel te zien. Naast het imposante uitzicht vind je namelijk verschillende bijzondere dieren, zoals roofvogels en bergschapen.

NP Gennargentu is de voettocht meer dan waard

Tiscali

Een bestemming voor de durfal: Tiscali. De klim naar het dorp kan gevaarlijk en vermoeiend zijn, maar de eindbestemming is zeker de moeite waard! Dit dorp, gelegen in een enorme kloof in de Monte Tiscali, werd ruime een eeuw geleden ontdekt. Tiscali werd in de tijd van de Romeinse invasie bewoond. Het zeer moeilijk begaanbare gebied met steile rotswanden bood de inwoners van Tiscali bescherming. Het dorp bestaat uit een aantal ronde huisjes met daken van jeneverbeshout en muren gemaakt van kalksteen. Jarenlang is het dorp verwaarloosd, waardoor het deels vervallen is. Toch is Tiscali zeer indrukwekkend om te bezoeken!

 

Plannen voor Sardinië en wil je meer weten over de vele hoogtepunten?

Sardinië beschikt over een ontelbaar aantal hoogtepunten voor een afwisselende vakantie voor het hele gezin. Avontuurlijk, actief, strand, cultureel, natuur, eeuwenoude dorpjes, culinair, kraakheldere turquoise wateren, je vindt het er allemaal.

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

 

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.