Milaan is een van die Italiaanse steden die je absoluut moet bezoeken

Waarom deze 5 klassieke Italiaanse steden in je volgende reis thuishoren

Het is geen geheim dat Italië een heerlijk en populair vakantieland is. Niet alleen voor lange vakanties, maar ook voor stedentrips biedt dit land voldoende mogelijkheden. Iedereen kent ondertussen het prachtige Colosseum in Rome, de gondels in Venetië en de toren van Pisa. Maar welke stad is het leukst om te bezoeken en wat maakt deze zo speciaal? In deze blog zetten wij 5 klassieke Italiaanse steden op een rij.

  1. Turijn: historisch en modern tegelijk

Nog niet lang geleden heeft de wereld de charme van Turijn ontdekt. Hoewel de stad bij buitenstaanders soms nog een grimmig imago heeft is niets minder waar. De stad in Noord-Italië met zijn ontspannen sfeer, prachtige gebouwen en vele kerken doet aan voor een muzikale slenterstad. Een leuk feitje van Turijn is dat het populaire drankje Martini hier is ontstaan, net als de slow food beweging. Op culinair gebied is hier dus genoeg te ontdekken! Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden in de stad, zoals de rivier de Po, de Romeinse ruïnes en vele pleinen. Een goede manier om in relatief korte tijd veel van de stad te zien is door een fietstocht, te boeken via Las Perlas! Dit is dan ook een ideaal uitstapje tijdens onze Noord-Italië Dolce Vita Rondreis’.

Turijn is een verrassend leuke Italiaanse stad

2. Florence: de stad van pracht en praal

In Florence zit achter elke hoek zit wel een prachtige palazzo, duomo of piazza verscholen. Er zijn weinig steden waarbij de historische architectuur zo goed bewaard gebleven is als in deze Toscaanse stad. Florence lijkt haast een groot openluchtmuseum en je zult je dan ook blijven verbazen over de prachtige gebouwen tijdens een bezoek aan de stad. Soms vergeet je hierdoor dat Florence ook een rijke geschiedenis heeft, als belangrijkste kunststad van Italië. Probeer daarom tijdens een bezoek ook één (of meer) van de vele musea en galerijen te bezoeken, zoals bijvoorbeeld kunstgalerij Uffizi, de oudste kunstgalerij ter wereld. Leer de geschiedenis kennen en waan je voor een moment terug in de Renaissance-tijd, om vervolgens de dag af te sluiten met een heerlijke wijnproeverij of borrel bij ons pareltje Il Santo Bevitore, een van buiten onopvallende wijnbar met heerlijke aperitieven.

Het Italiaanse Florence is een stad van pracht en praal

3. Matera: één van de oudste steden ter wereld

Matera, gelegen in Zuid-Italië, is om veel redenen een unieke stad. De stad is vooral bijzonder om de grotwoningen, ‘Sassi’ genoemd. Deze woningen vormen een stad onder de daadwerkelijke stad en worden nog altijd bewoond of gebruikt. Mede door deze grotwoningen heeft de stad een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO gekregen. Deze woningen vertellen je veel over de geschiedenis van de stad en zijn te bezoeken, dus een bezoekje is zeker de moeite waard! Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de vele grotkerken, de kathedraal en het Piazze del Sedile. Besteed ook zeker tijd aan het bezoeken van uitkijkpunten, waarvandaan je de prachtige stad op veel verschillende manieren kunt bekijken. Onze aanraders zijn Piazzetta Pascoli, Piazza San Pietro Caveoso en Madonna della Virtù. En de stad verlaten kan niet zonder een kleurrijke cucù, een fluitje van terracotta in de vorm van een haantje.

Matera is een van de oudste steden ter wereld

4. Palermo: de stad van contrasten

Er zijn weinig steden waar zo veel verschillende oordelen over bestaan als Palermo. Waar de één geniet van de rauwheid van de stad, vinden anderen het een grote havenstad zonder karakter. Eén ding staat vast: Palermo biedt een authentieke Italiaanse ervaring. De mensen zijn vriendelijk, het eten is goed en de gebouwen zijn charmant. Het streetfood in Palermo is zelfs uitgeroepen tot het beste van Europa, dus als fijnproever kun je hier je hart ophalen! Daarnaast biedt de stad voor ieder wat wils, met de vele UNESCO-kerken en eeuwenoude catacomben of juist uitstapjes naar nabijgelegen badplaatsen. Dit maakt Palermo dan ook de ideale bestemming, die aan bod komt tijdens onze ‘Grote Sicilië Rondreis’!

 

Palermo is een Italiaanse stad van contrasten

5. Cagliari: alles wat je nodig hebt en meer!

In Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, vind je alles wat een stad zo leuk maakt. Cultuur, oudheid en natuur, maar bovenal gezelligheid en sfeer. Ook zijn er uitgestrekte stranden en adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee, wat zorgt voor het optimale vakantiegevoel! Het oude historische centrum, Castello genoemd, bestaat uit vele weggetjes, trapjes en huisjes, en wordt omringd door imposante stadsmuren. Binnen dit centrum zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden, denk aan torens, kathedralen en pleinen. Ook zijn er als vanzelfsprekend veel gezellige eettentjes te vinden. Ons pareltje om de dag af te sluiten met een gezellige borrel is Antico Caffé dal 1855, het oudste café van Cagliari! Naast de wijk Castello is de haven van Cagliari een populaire stop om te genieten van het uitzicht of bij te komen van het vele klimmen en dalen, doordat de stad is gebouwd op 7 (!) heuvels.

Cagliari is een indrukwekkende stad op Sardinië

Welke klassiek Italiaanse stad staat na het lezen van deze blog op jouw bucket list? Voor wie niet kan kiezen, is het natuurlijk ook mogelijk om alle steden in één klassieke rondreis samen te voegen. Vraag onze reisadviseurs naar de mogelijkheden en wie weet maak jij binnenkort de rondreis door Italië van je dromen!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.