Afwisselend Noord- en Midden-Kroatië

Kroatië
Omschrijving

Maak kennis met het minder bekende maar betoverende noorden en het indrukwekkende midden van Kroatië!

De noordelijke regio´s van Kroatië staan bol van de tradities en overweldigende natuur. Daarom is het niet terecht dat het minder aandacht krijgt van de gemiddelde Kroatië bezoeker.
Wil je dit gebied van glooiende groene heuvels van de Zagorje en het barokke Varaždin beter leren kennen dan vertrek je vanuit Zagreb inderdaad de andere kant uit dan de meeste toeristen.
Maar de beloning wacht op je, vreselijk aardige mensen verwelkomen je in de regio waar zij trots op zijn. De wijnbouw brengt wijnen van hoge kwaliteit voort en je zal worden getrakteerd op kilometers verre uitzichten over de glooiende en beboste heuvels.

Je bezoekt tijdens deze reis tevens het bruisende en hippe Zagreb en zal verrast zijn over de schoonheid van de stad Varazdin, eens de hoofdstad van Kroatië en waar je veel barokke architectuur gaat vinden.

Deze reis ga je afsluiten met een hoogtepunt van midden Kroatië, het grote aantal watervallen van Plitvice zullen indruk op je maken.

Tel hierbij de geweldig leuke overnachtingsadressen die we voor je hebben bezocht en je zal begrijpen dat deze relatief korte reis door het midden en noorden van Kroatië een hele mooie reis zal worden.
Mocht je deze reis willen uitbreiden met een aantal dagen en je aansluitend een ander deel van Kroatië wilt bezoeken dan maken wij zonder probleem een uitgebreidere versie helemaal voor je op maat. 

Highlights
  • Geniet van het veelzijdige, hippe en relaxte Zagreb
  • De groene ongerepte valleien van de Zagorje
  • De barokke architectuur van Varazdin
  • De tientallen indrukwekkende watervallen van Plitvice

Dagprogramma

Fontein in Zagreb
Dag 1 – 3 Zagreb

Na aankomst in deze levendige en verrassend hippe stad check je in in je eerste hotelpareltje van deze rondreis waarna je vervolgens op verkenning gaat.
Dat is prima te voet te doen, ondanks dat er meer dan een miljoen mensen wonen is het centrum redelijk compact.

Zagreb is een stad waar historie, cultuur en moderne tijden vloeiend in elkaar overlopen. Tientallen musea zijn te bezoeken als ook eeuwenoude kerken wat weer wordt afgewisseld door moderne winkelstraten en hippe cafés en restaurants waar het meer dan uitstekend vertoeven is. Even uitrusten? Ook dat is geen probleem in de uitgestrekte en groene parken van de Green Horseshoe waar je vanaf een schaduwrijk terrasje ongehinderd mensen kunt kijken of een goed gesprek voeren. 

De bedevaartskerk in de Zagorje
Dag 4 – 5 Hrvatsko Zagorje

Vandaag ga je echt op pad. Met je huurauto stuur je naar het noordoosten en na ongeveer een uurtje rijden arriveer je al in het Zagorje natuurgebied.

De Zagorje, officieel de Hrvatsko Zagorje is een lieflijk natuurgebied wat enigszins Oostenrijks aandoet. Groene en glooiende valleien, bergdorpjes, uitgestrekte bossen zijn de sfeerbepalers in dit gebied. Maar er is meer, prachtige kerken, middeleeuwse kastelen, wijngaarden en warmwaterbronnen strijden om je aandacht. En daar is ruimte voor, het gebied wordt nog altijd niet overstelpt met toeristen. Daarnaast geeft dit bosrijke gebied verkoeling tijdens warme zomers.

Kasteel van Tracoscan
Dag 6 Varaždin

Vandaag ga je kennismaken met de stad Varaždin, eens de hoofdstad van Kroatië!

Je gaat er veel barokke architectuur zien, parken en tuinen en het Kasteel en Gemeentemuseum in het oude centrum (Stari Grad) is een aanrader. Maar er zijn veel meer musea, over het algemeen gevestigd achter elegante façades en welke je een goed beeld geven van de rijke historie van de stad.

Het centrum van de stad is overigens in alle rust goed te bekijken, het is volledig voetgangersgebied.

Het azulblauw van Plitvice
Dag 7 - 8 Plitvice meren

Vanaf Varaždin is het ongeveer 3 uur naar het zuiden rijden om te arriveren in het Nationaal Park Plitvicemeren, in het hart van Kroatië. Het park staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is 300 km2 groot. Het park telt 16 meren en staat vooral bekend om de mooie turquoise kleuren en zijn spectaculaire watervallen. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de paden langs de oevers alsmede loopbruggen. Ook rijden er bussen om je naar beginpunten van de wandelpaden te brengen en varen er boten.

Gevolg van op de Werelderfgoedlijst staan is dat het erg druk kan zijn in dit gebied, maar toch moet je je hierdoor niet af laten schrikken, een bezoek is zeker de moeite waard!

Je verblijft op ongeveer 10 km van de ingang van het nationaal park in één van de gezellige guest-houses welke we voor je hebben gevonden, deze worden bestierd door enthousiaste families.

Dag 9 Vertrek

Jammer, de reis zit erop. Of vind je 9 dagen wat aan de korte kant? Dat is geen probleem, wij kunnen op maat een verlenging aan deze mooie trip vastknopen zodat je nog helemaal niet naar huis moet!

 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Zagreb

Dag 2          Zagreb

Dag 3          Zagreb

Dag 4          Zagreb – Zagorje (60 km; bijna 1 uur rijden)

Dag 5          Zagorje

Dag 6          Zagorje – Varaždin (55 km; 1 uur rijden)

Dag 7          Varaždin – Plitvice (240 km; 3 uur rijden)

Dag 8          Plitvice

Dag 9          Plitvice – Luchthaven Zagreb (155 km; circa 2,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.