Een sledetocht met husky's is een onderdeel van deze Lapland rondreis
Logeren op spectaculaire plekken
In Rovaniemi stap je over de Arctische Cirkel
Tijdens de Lapland Rondreis slaap je in je eigen panorama iglo
Het wonderlijke noorderlicht ga je hopelijk ook aanschouwen
Ook een tocht per sneeuwscooter ontbreekt niet

De Winter Wonder(lap)land Reis

Omschrijving

Duik een week in het prachtige winter wonderland dat Fins Lapland heet. Een iconische bestemming die een magische aantrekkingskracht heeft op de liefhebbers van een witte wereld, arctische excursies, barre kou, maar ook weer gauw opwarmen bij het vuur. Hier in het hoge noorden hangt hier iets bijzonders in de lucht, en dat is niet alleen het noorderlicht!    

Je vliegt op Rovaniemi waar je gelijk met volle teugen van het prachtige winterlandschap geniet. Het spectaculaire sprookjesdecor staat garant voor bevroren meren en wollige naaldbomen bedekt met sneeuw. Je duikt in het leven van de échte kerstman en gaat bij hem thuis op bezoek in Santa Claus Village. Het is de plek waar voor jong en oud fantasie werkelijkheid wordt. Daarnaast zijn er in Rovaniemi talloze fantastische buitenactiviteiten te ondernemen, sneeuwpret gegarandeerd! Stap op de slee waar de husky’s je door de witte poeder draven, kies voor de moderne variant en scheur op een sneeuwscooter het ruige landschap in of bind zelf de stoute sneeuwschoenen onder.

Na een aantal dagen zoeken we het nog iets noordelijker, naar Inari, om in de cultuur van de inheemse inwoners van Lapland te duiken. Dit is de plek waar de Sami bevolking hun oorsprong vindt en waar oude tradities nog steeds hoog in het vaandel staan. In het Siida museum, de trots van de stad, worden al je vragen over de Sami beantwoord. Shop hun handwerkartikelen, dineer met ze rond het kampvuur en knuffel hun steun en toeverlaat: de rendieren. Ook de avonden in Inari zijn nachtelijke uurtjes well spent, want zo noordelijk gekomen, laten we deze mogelijkheid niet onverlet om de poolnacht in te stappen. Op zoek en op jacht naar die magische groene, dansende strepen aan de hemel.

Na indrukwekkende dagen in één van de noordelijkste plekken van Fins Lapland trekken we terug naar Rovaniemi om de volgende dag het winterwonder landschap weer te verruilen voor ons kikkerlandje. Je spendeert nog één avond in de knusse setting en winterse sfeer van Rovaniemi. Die winterse avonden rondom de poolcirkel staan garant voor knusse momenten. Warm een marshmallow op bij het haardvuur, drink warme chocolademelk bij het vallen van de avond of vul de glazen met iets anders warms en luister nog even naar de stilte.

 

Highlights
  • Logeren in een glazen panorama iglo.
  • Op zoek naar het Noorderlicht.
  • Per sneeuwscooter naar de rendieren.
  • Bezoek aan de Sami, inclusief diner.

 

Dagprogramma

In Rovaniemi bezoek je het Santa Claus Village

Dag 1 – 3 Rovaniemi

We trappen af in de hoofdstad van Fins Lapland. Dat Rovaniemi een bruisende stad is, is door het feit dat deze gelegen is op de poolcirkel erg bijzonder. Boeiende musea, leuke winkels en zalige restaurants noemen Rovaniemi hun thuis. Maar de grootste trots van de stad is Santa Claus Village. Hier woont de enige echte Kerstman met zijn rendieren en dit heuse dorp is het summum voor iedere kerstliefhebber. Hier leest de Kerstman álle brieven van álle kinderen over de hele wereld, pakken de elfjes cadeaus in en staan de rendieren te trappelen voor zijn slee. Doe een kaartje op de post naar het thuisfront, waar een echte poolcirkel zegel op de envelop pronkt. Hebben je kids het hier zo naar hun zin, solliciteer dan voor de elfenschool om een helper van Santa te worden.

Dankzij onze samenwerking met Santa Claus Village vervullen we nog meer (kinder)dromen, want het is mogelijk om hier tevens te overnachten. Je hoeft alleen de sfeervolle kerstlichtjes naar je eigen hut te volgen. Slaap je als natuurliefhebber liever in een prachtige landelijk gelegen accommodatie, ook dat kan bij Las Perlas Reizen. De kamerhoge ramen kijken uit op de omliggende bossen, maar vergeet ook niet naar de hemel te kijken!

De dag is gehuld in een prachtige paarse gloed (de kaamos) tijdens de wintermaanden en sneeuwpret is gegarandeerd. We hebben fantastische tours in de koude winterse buitenlucht voor je in petto. Knuffel Rudolf en zijn vrienden, ga op sneeuwschoen wandeling, stap op de sneeuwscooter of laat de husky’s je slee voorttrekken. Voldaan plof je ’s avonds met een gezonde rode blos op je wangen in de warme, knusse setting van je hotel neer.    

 

In Inari logeer je in je eigen panorama hut

Dag 4 – 6 Inari

Inmiddels weet je alles van het leven rondom de poolcirkel en ga je naadloos op in de winterse cultuur van Fins Lapland. Dit zetten we voort door een paar uur noordelijk te reizen naar Inari, naar de bakermat van de inheemse Sami-cultuur. Hier in het hart van Fins Lapland vind je de wortels van hun beschaving.

We hebben dan ook een fantastische tour voor je uitgezet waarin je kennismaakt met de Sami en hun rendieren. Samen eet je een typisch Laps gerecht om het haardvuur terwijl je aandachtig naar hun lokale zang, de joik, luistert. Puurheid en rust maken zich van je meester. Ook een bezoek aan het Sami museum, Siida, is onmisbaar tijdens je verblijf in Inari.

Een paar honderd kilometer boven de poolcirkel geklommen, is een noorderlicht tour een vanzelfsprekendheid. Dit doe je tijdens een kleinschalige tour per minibus, want zo zijn we binnen no time op de juiste plekken, daar waar het licht zich aan de hemel toont. Zet je schrap voor de show van je leven. Het geluk is van je gezicht af te lezen en zo is iedereen op z’n mooist!

Een verblijf in Inari betekent overnachten in een glazen iglo en eindeloos de sterrenhemel bewonderen of relaxen in je eigen Finse kota (hut) mét sauna. Deze unieke opties staan garant voor een waanzinnige beleving in het noorden van Finland. Want wat je ook kiest, je overnacht hoe dan ook op prachtige plekken in de natuur, waar altijd een knapperend haardvuur op je wacht. De perfecte sauna-cultuur, sfeervolle restaurants en de Finse gastvrijheid zorgen ervoor dat je niets tekort komt.  

 

In Rovaniemi ga je ook nog op zoek naar het Noorderlicht

Dag 7 Rovaniemi

Vandaag tijdens de uren waarop het licht is geen tour. Dat wil zeggen wel een tour terug naar Rovaniemi, maar niet per sneeuwscooter of huskyslee. Met een paar uur rijden, laten we ongerept Finland achter ons en zijn we weer terug in de toeristische hoofdstad van Lapland. Morgen stap je op het vliegtuig en uit de winter wonderwereld van Lapland. Haal je graag alles uit je vakantie wat er in zit, maak er dan nog een bonte avond van en vraag ons een noorderlichttour te boeken voor de laatste avond. Waarin je uren naar de hemel staart, duimen te draaien, te hopen en te wachten totdat Aurora haar weergaloze voorstelling geeft.

In Lapland zul je veel van dit soort romantische paden zien

Dag 8 Naar huis

Een week waarin je je fantasie werkelijkheid laat worden. Een bijzondere spierwitte wereld vol weidse en letterlijk hemelse vergezichten. Waar het iedere dag kerst is bij Santa Claus Village en waar het iedere dag een feestdag is dankzij onze toffe excursies en zalige overnachtingsplekken.

Het is Fins Lapland waar je huilt van geluk als je midden in een dik pak sneeuw valt, waar je je adem in wolkjes voor je uitblaast tijdens de koude nacht op jacht naar het noorderlicht. Het is Fins Lapland waar je behaaglijk voor de open haard ploft na een dag vol indrukken bij de Sami en hun rendieren, waar je tevreden glimlacht naar het weidse en stille gebied dat je huisje omringt.

Voor veel mensen één van de mooiste plekken waar ze ooit geweest zijn. Steevast beraden om dit ook aan jouw reiservaringen toe te voegen? Neem dan contact met ons op om deze reis op maat voor je uit te werken!  

 

Reisschema

Dag 1        Düsseldorf – Rovaniemi

Dag 2        Rovaniemi

Dag 3        Rovaniemi

Dag 4        Rovaniemi – Inari (330 km: 4 uur rijden)

Dag 5        Inari

Dag 6        Inari

Dag 7        Inari - Rovaniemi (330 km; 4 uur rijden)

Dag 8        Rovaniemi - Düsseldorf

 

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.