De beroemde kloof van Ronda is ook onderdeel van de Afwisselende 9-daagse Rondreis Andalusië

Afwisselende 9-daagse Rondreis Andalusië

Sevilla, Ronda en afsluiten aan een zonnig strand, heerlijke combi

Omschrijving

Zonnevitamines in Andalusië

Klaar om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Dan is onze combinatiereis naar het zonnige Andalusië dé perfecte oplossing! In slechts negen dagen krijg je tijdens deze korte rondreis een mix van bruisende steden, idyllische dorpjes, prachtige natuur en ontspannen stranddagen.

Er echt eventjes uit

Geen gehaast, maar een ontspannen tempo om te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. En natuurlijk verblijf je in de meest zalige hotelpareltjes, waar je helemaal kunt ontspannen en disconnecten van de wereld.
Wil je meer activiteiten? Bekijk dan vooral onze excursies. En als je langer wilt blijven dan negen dagen, we regelen het met plezier voor je!

Reis af naar Andalusië en tank bij met de nodige zonnevitamines!

Highlights
  • De vele bezienswaardigheden van Sevilla, zoals het Alcazar en de Metro Parasol.
  • Fiets langs de Via Verde nabij Ronda.
  • Lopen van de Caminito del Rey.

Dagprogramma

Sevilla kathedraal

Dag 1 – 3 Sevilla

 

Sevilla, de bruisende stad waar verveling geen optie is! 
Hoogtepunten zijn onder andere de imposante Kathedraal met de Giralda, het prachtige Alcazár en de betoverende Torre del Oro. Vergeet ook niet het gigantische Plaza de España en de volledig houten Metropol Parasol te bezoeken.

Wil je het nog leuker maken? Ga dan voor een rondrit in een open koets of laat ons een begeleide fietstocht regelen met een enthousiaste gids. En vergeet de flamenco niet, die hier is ontstaan in de wijk Triana. Een bezoek aan een flamencoshow, met uitleg over de geschiedenis, mag niet ontbreken en wij kunnen het voor je regelen. Na alle activiteiten kun je heerlijk tot rust komen in één van onze hotelpareltjes, waar je hartelijk wordt ontvangen en zeker zult genieten van je verblijf!

 

Ronda Plaza de Toros

Dag 4 – 5 Ronda

 

De komende paar dagen breng je door in een heel bijzonder stadshotel of je kiest voor een weids gelegen cortijo even buiten het stadje.
Ronda is een oud vestingstadje met een roerige geschiedenis. Vanwege de strategische ligging is er vele jaren geleden heel wat strijd geleverd om het te bemachtigen.
 
Ronda is met name beroemd om zijn ligging, de twee stadshelften zijn van elkaar gescheiden door een duizelingwekkend diepe kloof, waarin je overigens heel mooi kunt wandelen.
 
Ronda staat tevens bekend vanwege de stierenvechtarena welke de oudste van Spanje is en je uiteraard kunt bezoeken voor een rondleiding.
Verder liggen rondom Ronda een aantal erg goede bodega´s welke uitstekende wijnen voortbrengen en natuurlijk in de vele goede restaurants te bestellen zijn.
Kortom, Ronda staat synoniem voor genieten met hoofdletter G!

Andalusie Costa del Sol

Dag 6 – 8 Kust

 

Op diverse locaties aan de kust is het goed toeven. Je kunt ervoor kiezen echt pal aan het strand te zitten maar ook is het mogelijk iets achter de kust te zitten en van het Spaanse dorpsleven te genieten vanuit een kasteelhotel of juist vanuit een klein dorpshotelletje.
Hier maak je op de lokale plaza een praatje met de oude goedlachse mannetjes die van alle laatste dorpsroddels op de hoogte zijn.
 
Of je kiest ervoor naar het altijd gezellige Tarifa te gaan waar een heerlijk relaxt surfsfeertje hangt. Niet geheel toevallig, jongeren komen vanuit heel Europa hierheen om in de wind over de zee te scheren met hun kitesurfboards.

Málaga plein voor kathedraal

Dag 9 Vertrek vanaf Málaga

 

Vandaag vertrek je voldaan en weer vol energie naar Málaga waar het vliegtuig je in krap 3 uurtjes weer naar huis brengt.
 
Mocht de vertrektijd pas later in de middag zijn dan loont het zeker de moeite nog eventjes de sfeer in deze heerlijke zuid Spaanse stad op te snuiven.
Ga als lunch verse sardientjes van de barbecue scoren in een chiringuito op het strand, winkel langs de mondaine etalages in Calle Larios of slenter langs de nieuwe Muelle Uno haven om je aan de boten te vergapen en op één van de vele terrasjes neer te strijken voor een café cortado (kleine koffie met een beetje melk) of koele caña (biertje van de tap).

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Sevilla

Dag 2          Sevilla

Dag 3          Sevilla

Dag 4          Sevilla – Ronda (135 km; circa 2 uur rijden)

Dag 5          Ronda

Dag 6          Ronda – Tarifa (140 km; ruim 2 uur rijden)

Of

Dag 6          Ronda – Omgeving Marbella (65 km; ruim 1 uur rijden)

Dag 7          Kust

Dag 8          Kust

Dag 9          Vertrek uit Málaga

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.