Op je Andalusië reis op maat is een bezoek aan imposant Sevilla belangrijk

Koningssteden Rondreis

Ga eeuwen terug in de tijd en kom cultuur snuiven in Andalusië!

Omschrijving

De veelbewogen Spaanse geschiedenis

Zuid Spanje heeft natuurlijk een geschiedenis waar je U tegen zegt!
Vooral het Moorse tijdperk, waarvan het hoogtepunt in de 8e eeuw lag, heeft zijn sporen nagelaten die nu nog overal in Andalusië zichtbaar zijn, met name in de steden. Vandaar dat men spreekt over de Koningssteden waarmee men Granada, Córdoba en Sevilla bedoelt.

Kom historie en cultuur snuiven

Ga terug in de tijd en kom interessante cultuur en geschiedenis snuiven tijdens deze 7-daagse Koningssteden rondreis welke je langs de genoemde steden voert maar ook slaan we interessant Málaga niet over.
Wil je niet alleen maar rondlopen in de steden maar ook een aantal leuke activiteiten ondernemen, kijk dan ook even onder het kopje Excursies waar onze uitstapjes staan die je kunt ondernemen met onze enthousiaste lokale partners!

Highlights
  • Flaneer langs de bruisende terrasjes in de nieuwe haven Muelle Uno in Málaga
  • Het Alhambra in Granada
  • De Mezquita in Córdoba
  • Geniet van het fraaie uitzicht over Sevilla vanaf de Metro Parasol

Dagprogramma

Málaga moet onderdeel zijn van deze Koningsteden rondreis door Andalusië

Dag 1 Málaga

Na aankomst in Málaga hebben we 1 nacht in het hart van deze verrassende stad voor je geregeld.
Omgeven door de vele tapasbars waar de lokale Malagueños te vinden zijn, is dit een uitstekend begin van je Koningssteden trip en zit je direct in de juiste Zuid-Europese stemming!
Málaga is een stad waar cultuur met hoofdletters wordt geschreven, Picasso is in deze stad geboren en een bezoekje aan zijn originele museum hoort er dan ook bij.

Maar in Málaga is veel meer te zien.
Zo kun je de klim naar het Alcazaba gaan ondernemen welke boven de stad uittorent en waar je werkelijk een betoverend uitzicht hebt over de stad. Het Alcazaba is tevens te bezoeken en men noemt het ook wel klein Alhambra!
Of slenter door de nieuwe haven Muelle Uno (het nieuwe uitgangsgebied van Málaga met vele restaurantjes), hier kun je op een terrasje de grote cruise schepen in de haven gaan bewonderen maar je kunt ook gezellig tussen de lokalen gaan lunchen in een tentje op één van de prachtige stranden!

Koningsstad Granada met het Alhambra is één van de Koningssteden van de Andalusië rondreizen

Dag 2 – 3 Granada

Op deze tweede dag zet je koers naar Granada.
Granada is uiteraard bekend om zijn Alhambra, één van de grootste en bekendste monumenten van Spanje. Het paleis steekt torenhoog boven de stad uit en stamt uit de tijd van de Moorse overheersing. Binnen het Alhambra bevinden zich o.a. enorme kunstschatten en overblijfselen uit zowel de Moorse als de Katholieke cultuur. Maar loop ook door de tuinen welke garant staan voor prachtige plaatjes.
 
Granada stad zelf is ook erg interessant.
Zo heb je er de Albayzin wijk, een oude Arabische wijk uit de 14e eeuw met kronkelige straatjes wat soms het gevoel geeft dat je in een doolhof bent beland. Verder kunnen we nog de kathedraal noemen, één van de grootste ter wereld; de Arabische badhuizen en de vele musea.
Uitgeslenterd en vermoeid strijk je op een terras neer en laat je je een groot glas verfrissing brengen om daarna één van de ontelbare eettentjes op te zoeken. De prijzen vallen alleszins mee, Granada is een studentenstad dus daar wordt flink op ingespeeld. Hierdoor is Granada ook een heel levendige stad waar altijd veel te doen is.
 

Córdoba met zijn beroemde patio´s, een must tijdens je rondreis op maat

Dag 4 Córdoba

Vanochtend een beetje bijtijds opstaan want er staat een rit naar Córdoba op het programma, de derde stad van Andalusië.
Córdoba is bijna een openlucht museum te noemen.
Heel veel monumenten herbergt het centrum, waaronder het wereldberoemde architectonische monument de Mezquita. Van oorsprong een moskee, gebouwd door de Moren, maar na de herovering van Córdoba van de Christenen verbouwd tot een kathedraal.
Heel bijzonder aangezien er zowel de Moorse als de Christelijke invloeden zijn te herkennen.
Het gehele centrum van de stad staat op de werelderfgoed lijst van de UNESCO.

Córdoba is woonplaats van ongeveer 350.000 mensen maar toch doet het centrum niet heel groots aan, alles is uitstekend te belopen. En daarna weer aan de tapas natuurlijk op één van de vele terrasjes, maar eerst nog even bij de lange toegangsbrug (alleen voor voetgangers) over de brede rivier de Guadalquivir kijken welke ´s avonds ook prachtig is verlicht.

Het beroemde Plaza de España in Sevilla

Dag 5 – 6 Sevilla

Sevilla, derde in de reeks van koningssteden en de hoofdstad van de autonome regio Andalusië.
Het is een stad die je niet bezoekt, maar ervaart.
Absolute must is de kathedraal en de daarnaast gelegen Giralda.
Ook het koninklijk paleis Real Alcazar móet je zien. Laat je daarna met een paardenkoets door de stad rijden, óf ga met de fiets! Heel speciaal en wij regelen de fietsen en de gids. Slenter langs de rivier de Guadalquivir en ga uit eten in de Barrio Santa Cruz, daar kennen wij nog wel een aantal uitstekende adresjes!
 
Verder noemen we nog de Plaza de Doña Elvira en de Plaza de España, maar het is een lange lijst van bezienswaardigheden, de één nog mooier dan de andere.
Je zal onder de indruk zijn van deze ongelooflijk mooie stad waar onze koning en koningin elkaar hebben ontmoet!

Met Transavia weer terug naar huis na deze prachtige Andalusië rondreis

Dag 7 Thuisreis

Nog even een mooie autorit naar Málaga en van hieruit vlieg je terug naar Nederland.

Bekijk ook onze andere rondreizen naar het veelzijdige Andalusië!
 

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Málaga – Granada (125 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 3          Granada

Dag 4          Granada – Córdoba (200 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 5          Córdoba – Sevilla (145 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 6          Sevilla

Dag 7          Sevilla – Málaga (205 km; circa 2,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.