Málaga, een heerlijke City-Trip

Omschrijving

Geniet 4 dagen lang intens van deze zalige stad!

Málaga is een heerlijke stad die alles lijkt te hebben, historie, shoppen, cultuur, stranden, fijne restaurants, prima hotels en natuurlijk het zeer prettige klimaat, het hele jaar rond. Ook wordt er altijd van alles georganiseerd zodat er iedere dag weer van alles te doen is.
Het is dan ook niet voor niks dat wij er zelf met grote regelmaat te vinden zijn.
 
Kortom, een uitstekende keuze wanneer je toe bent aan een hele fijne city-trip!
Zodra je het vliegtuig uitstapt ben je helemaal in de mood voor 3 dagen relaxen en genieten, zowel van de stad die zo lekker Spaans is gebleven als van elkaar.
Wist je bijvoorbeeld dat Málaga in de top 10 staat van beste steden in de wereld om in te wonen? Dan komt het met deze city-trip dus ook helemaal goed!

Highlights
  • Fietstocht langs de highlights van Málaga
  • Slenter door de nieuwe haven Muelle Uno en bezoek de dependance van het Centre Pompidou.
  • Bezoek de Mercado van Málaga.
  • De vele terrasjes.
  • Het strand Malagueta.
  • Wandel de Caminito del Rey.

Dagprogramma

Málaga, startpunt van je Andalusië city trip

Dag 1 Aankomst in Málaga

Je vliegt in 3 uurtjes naar de moderne luchthaven vanwaar je per bus of taxi naar het centrum wordt vervoerd. Hartelijk verwelkomd worden in het leuke hotel en dan de vraag wat je als eerste gaat doen. Een lunch op een zonnig terras? Een bedje huren op één van de grote stranden? Of direct de berg oplopen om het Alcazaba te bezoeken, ook wel klein Alhambra genoemd.
Aan jou de keus, en die keus is er in ruime mate want er is afwisseling genoeg in Málaga!
 

Fietsen in Málaga, een leuk onderdeel van je Málaga bezoek

Dag 2 Málaga

In de ochtend hebben wij een superleuke fietstocht met gids voor je geregeld. De gids vertelt honderduit over de vele onderwerpen die er te vertellen zijn. In 4 uurtjes kom je enorm veel te weet over Málaga en bezoek je plekken in de stad waarvan je het bestaan niet had vermoed. Tijdens de fietstocht wordt je bovendien een drankje aangeboden op één van de uitgestrekte stranden.
 
Na de fietstocht heb je alle tijd om, net als de Malagueños, uitgebreid te lunchen op één van de vele zonnige terrassen. Laat je tafel vol zetten met overheerlijke tapas en probeer alles uit!
 
In de middag kun je je culturele kennis bijschaven en één van de vele musea bezoeken, het meest bekende is natuurlijk het Picassomuseum maar er zijn nog veel meer verrassende musea. Zo is het museum van moderne kunsten een aanrader. Of je gaat shoppen in de moderne winkelstraten van de autovrije binnenstad waaronder de mondaine Calle Larios!
 
´s Avonds probeer je natuurlijk één van onze favoriete restaurants uit!

De city trip is inclusief een bezoek aan de Caminito del Rey

Dag 3 Málaga en Caminito del Rey

Na het verse ontbijt, in je hotel of op een terrasje op een pleintje, misschien richting Muelle Uno, de nieuwe haven, waar een uitstekende café solo snel is gescoord. Ben je het iets teveel gedronken Spaanse wijntje van gisteravond snel weer vergeten..
 
Daarna begeef je je naar het station want je gaat vandaag de spectaculaire wandeling over de Caminito del Rey maken! Met de trein ga je rechtstreeks naar het vertrekpunt van deze wandeling welke je over een pad voert dwars door een kloof. De uitzichten, zowel horizontaal als verticaal, zijn ongelooflijk bijzonder. Het pad is in 2014 door de overheid gerestaureerd en absoluut veilig om te doen. Las Perlas regelt de entreekaarten en het busje terug naar het startpunt. Van hieruit pak je weer de trein terug naar het centrum van Málaga.
 
´s Avonds de prachtige foto´s nog een keer bekijken onder het genot van een verkoelend drankje.

En aan het eind van deze city trip nog even naar het Málaga strand

Dag 4 Málaga en vertrek

Na alweer een fijne nachtrust nog even rondlopen over de levendige versmarkt waar je je ogen uitkijkt. De marktlui prijzen om het hardst hun verse waren aan, het water loopt je in de mond.
Daarna slenter je naar de haven waar net een megagroot cruise schip ligt afgemeerd. Bij een strandtentje geniet je van verse gegrilde sardientjes, natuurlijk in de schaduw van een hoge palmboom.
 
´s Middags zak je achterover in een strandstoel om nog even bij te kleuren en een duik te nemen in de golven. Of je bezoekt op de valreep nog even de indrukwekkende kathedraal van Málaga.
 
En dan zoetjes aan weer richting vliegveld, de 4 dagen zijn omgevlogen maar je voelt je als herboren. Málaga heb je voor altijd in je hart gesloten en je weet zeker dat je nog een keertje terugkomt.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Fietstocht in Málaga

Dag 3          Wandelen Caminito del Rey

Dag 4          Vertrek vanuit Málaga

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.