Het bijzondere stadje El Rocio, een hoogtepunt van je Andalusië rondreis

Onbekend Andalusië rondreis

Omschrijving

Bekijk Andalusië eens van een andere kant, onbekender maar niet minder mooi!

Andalusië is een topbestemming met vele high-lights op allerlei gebied.
Er zijn echter in Andalusië ook bezienswaardigheden te vinden die iets minder in de picture staan maar daarom zeker niet minder interessant zijn!

Wat te denken van een prachtig klooster even buiten Granada of een vergane stad waar het nog altijd zichtbaar is dat het eeuwen geleden, tijdens de Moorse periode, tijden van grote welvaart waren.
Bezoek een verlaten ijzererts mijn aan een rode rivier. Verbaas je hoe klein eigenlijk de boot van Columbus was waarmee hij de wereldzeeën doorkruiste. Maak een jeep tocht door het grootste moerasgebed van Europa!
Teveel om op te noemen dus! Maar bovendien verblijf je tijdens deze bijzondere rondreis ook nog eens in hotels op minder bekende plekken, helemaal in de geest van deze trip!
 
Hieronder een voorbeeld van hoe je Onbekend Andalusië rondreis er uit zou kunnen komen te zien, aanpassingen kunnen altijd gemaakt worden natuurlijk.
Ontdek Andalusië van een andere kant!

Highlights
  • Slenter door de nieuwe haven Muelle Uno en bezoek de dependance van het Centre Pompidou.
  • Maak een korte wandeling door de prachtige natuur van El Torcal.
  • Lopen van de Caminito del Rey.
  • Proef de rauwe ham van het Ibérico varken in de Sierra de Aracena.
  • Bezoek de grotten van Aracena.
  • Ontdek het bijzondere karakter van El Rocío.
  • En als afsluiter kun je de sherry van Cádiz proeven!

Dagprogramma

In Málaga beginnen al onze fly & drive reizen door Andalusië

Dag 1 – 2 Málaga

Na aankomst hebben we 2 nachten in deze verrassende stad voor je geregeld.
Málaga begint nu eindelijk door meer mensen ontdekt te worden en dat is helemaal terecht. Vandaag is er tijd om het oude stadscentrum te gaan ontdekken maar sla ook de gloednieuwe haven met al zijn vertier niet over!
Heerlijk tapas eten op één van de ontelbare terrassen tussen de locals en wanneer er tijd voor is zeker even het Picasso museum bezoeken!

De 2e dag staat er een begeleidde fietstocht gepland die ruim 4 uur duurt (optioneel)!
Veel bezienswaardigheden krijg je te zien en je fietst door de smalste steegjes. Er wordt vaak gestopt en de gids vertelt je heel veel over de geschiedenis maar ook sappige verhalen worden niet overgeslagen. Op het strand doe je even een drankje! Tijdens de fietstocht bezoek je ondermeer de versmarkt van Málaga, el Mercado Ataranzas, een waar feest van kleuren, producten en vooral veel proeven!

El Torcal kan worden opgenomen in je rondreis op maat

Dag 3 – 5 Omgeving Antequera

Antequera ligt erg gunstig om een aantal uitstapjes te maken in de omgeving.
Maar eerst inchecken in één van de 2 leuke hotelletjes die wij hier voor je in gedachten hebben! Qua sfeer zijn de hotels erg verschillend van elkaar, gemeen hebben ze dat er overheerlijk wordt gekookt!
 
Vanuit je accommodatie kun je van alles ondernemen; maak een heerlijke wandeling tussen de “pannenkoekrotsen” van El Torcal, Antequera zelf is een heerlijk en mooi stadje, bezoek een waanzinnig mooi klooster even buiten Granada of bezoek een vergane stad even buiten Córdoba uit de Moorse periode toen de welvaart welig tierde. Dichterbij kun je flamingo´s gaan bekijken die er in het wild in een groot meer leven.
 
De Caminito del Rey is de nieuwste attractie van Andalusië.
Het wandelpad is na jarenlange restauratie (o.a. met helicopters) weer in gebruik genomen. Het stond bekend als één van de gevaarlijkste wandelingen ter wereld omdat het pad dat langs een rotspad is gebouwd helemaal vervallen was. Het pad ligt bij Ardales bij El Chorro. Spectaculair!

Het Iberico varken kun je bekijken in Sierra de Aracena in Andalusië

Dag 6 – 8 Sierra de Aracena

Vandaag eerst een stukje rijden door geweldig natuurschoon.
Je gaat nl. naar de Sierra de Aracena, een beschermd natuurgebied ten noord westen van Sevilla. Een schitterend gebied waar je urenlange wandelingen kunt maken door de uitgestrekte wouden van kurkeiken. Dit gebied staat mede bekend om zijn Ibérico varkens die zich hier in grote getale ophouden en waarvan de Ibérico hammen erg geliefd zijn in Spanje.

Vanuit hier bezoek je de eigenaardige verlaten ijzererts mijnen waar een rode rivier doorheen stroomt (zelfs de verroeste treinen staan nog op de rails, heel apart). Ook de grotten van Aracena kunnen bezocht worden en natuurlijk hammen proeven!

Het bijzondere El Rocío moet je een keer bezocht hebben tijdens je rondreis op maat

Dag 9 – 11 El Rocío

Het stadje El Rocío hoort ook thuis in deze Onbekend Andalusië reis.
Alhoewel…., onbekend. Zeker niet bij de miljoen bezoekers die hier met Pinksteren neerstrijken om naar de processies te kijken. Van heinde en ver komen de pelgrims met hun versierde wagens naar dit anders zo slaperige dorpje, waar geen verharde straat is te vinden, om 4 dagen lang te feesten.
Maar ook buiten deze periode is een bezoek aan dit bijzondere dorpje meer dan waard.
Bovendien is El Rocío pal gelegen aan natuurpark La Doñana, het grootste moerasgebied van Europa. Je kunt er niet met eigen auto in maar wel kun je wandelingen maken, een boottocht en een 4x4 jeeptour welke dwars door het park gaat.

Sevilla ligt ook redelijk dichtbij dus mocht je de indrukwekkende hoofdstad van Andalusië willen bezoeken dan is dat een prima combi.

Het prachtige Cádiz, de zeer Spaanse stad in zuid west Andalusië

Dag 12 – 13 Cádiz

Deze rondreis ga je aan zee afsluiten in de o zo Spaanse stad Cádiz.
Cádiz zelf is een echte kustplaats en je kunt zien dat het in het verleden tijden van grote rijkdommen heeft gekend. Ook worden er wel vergelijkingen gemaakt met het Cubaanse Havana en de bijnaam van Cádiz is dan ook het Havana van Europa. Leuk om te doen is één van de uitgestippelde stadswandelingen maken. Maar ook een bezoek aan de eeuwenoude verdedigingswerken van de stad zijn een bezoek meer dan waard.
Tijdens je verblijf in Cádiz kun je kiezen voor enkele rustige stranddagen maar wanneer je behoefte hebt aan meer activiteit dan is het een goed idee om van hier uit nog even naar de sherry stad Jerez de la Frontera te rijden en hier bijvoorbeeld de kleinste sherry bodega van de stad te bezoeken.
Of bezoek de replica´s op ware grootte van de vloot waar Columbus mee de oceanen overstak.
 
In Cádiz werken we samen met een leuk boutique hotel gevestigd in een oud klooster of je gaat slapen in de nieuwe en supermoderne Parador welke magistrale uitzichten over zee heeft.

In Málaga eindigt je fly & drive Andalusië op maat, terug naar huis

Dag 14 Naar huis..

Tja, en voor je het goed en wel beseft breekt dan deze onvermijdelijke dag 14 aan, zuchtend de koffers inpakken en helaas alweer naar huis.

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Málaga

Dag 3          Málaga – omgeving Antequera (55 km; circa 1 uur rijden)

Dag 4          Omgeving Antequera

Dag 5          Omgeving Antequera

Dag 6          Antequera – Sierra de Aracena (260 km; circa 3 uur rijden)

Dag 7          Sierra de Aracena

Dag 8          Sierra de Aracena

Dag 9          Sierra de Aracena – El Rocío (105 km; circa 1,5 uur rijden)

Dag 10        El Rocío

Dag 11        El Rocío

Dag 12        El Rocío – Cádiz (210 km; circa 2 uur rijden)

Dag 13        Cádiz

Dag 14        Cádiz – Málaga (235 km; ruim 2,5 uur rijden)

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.