Het natuurschoon in Cabo de Gata is een belangrijk onderdeel van je Andalusië rondreis op maat

Spectaculaire Natuur rondreis

Andalusië zit boordevol natuurschoon. Ga het ontdekken dus er op uit!

Omschrijving

Verbluffend binnenland

Andalusië heeft een verbluffend binnenland waarmee je wel tien vakanties kunt vullen! De regio herbergt een groot aantal beschermde natuurparken, en we zijn blij dat de overheid er zo voorzichtig mee omgaat. Elk park heeft zijn eigen oppervlakte, sfeer en flora en fauna, dus het rechtvaardigt absoluut een vakantie waarbij je een aantal van deze natuurfenomenen bezoekt.

Natuurparken te kust en te keur

Zo is daar het prachtige Cabo de Gata, de grootste beschermde semi-woestijn kuststreek van Andalusië, met zijn vulkanische oorsprong en ongerepte baaien. Of denk aan Nationaal Park Sierra Nevada, met zijn imposante berglandschappen en mogelijkheden om te wandelen, fietsen, bergbeklimmen, paardrijden en zelfs skiën!

Het indrukwekkende El Torcal bij Antequera, met zijn hoge uitgespleten bijzondere pannenkoekrotsen. De Sierra de Aracena, met zijn dehesas en kurkeiken en witgepleisterde dorpjes waar de vers gerookte hammen je verleiden de barretjes in te stappen.
Het nabijgelegen Nationaal Park Doñana is een eldorado voor natuurfanaten, met een overvloed aan vogels en zoogdieren. Ten slotte zijn er de spectaculaire groene natuurgebieden van de Sierra de Grazalema en Nationaal Park Sierra de las Nieves nabij Ronda, met hun fonkelende meren en het spectaculaire Koningspad, de Caminito del Rey dwars door de El Tajo kloof.

Volop keus en ieder park heeft zijn duidelijke eigen identiteit.

Authentieke logeeradresjes

En terwijl je al het natuurschoon verkent, kun je uitrusten in authentieke Cortijo's, piepkleine B&B's in stralende pueblo blancos of majestueuze Paradores.
Er is voor elk wat wils in Andalusië's adembenemende binnenland.

En wil je aansluitend een relaxt einde van deze rondreis dan regelen wij een fijn verblijf aan een zonnig strand voor je!

Highlights
  • Slenter door de nieuwe haven Muelle Uno en bezoek de dependance van het Centre Pompidou.
  • Het woestijnkarakter van de Cabo de Gata bij Almería.
  • Hamproeven in de Alpujarras.
  • Maak een korte wandeling door de prachtige natuur van El Torcal.
  • Lopen van de Caminito del Rey.
  • Bezoek de grotten van Aracena.
  • Het bijzondere landschap als gevolg van de Minas de Ríotinto.
  • Ontdek het bijzondere karakter van El Rocío.
  • Fijn fietsen langs de Via Verde bij Ronda.

Dagprogramma

Málaga, het startpunt van je Andalusië fly & drive

Dag 1 Málaga

 

We hebben de eerste nacht in het centrum van Málaga voor je geregeld zodat je direct in Spaanse sferen komt. Je wordt omringd door tapasbars waar de lokale Malagueños graag komen omdat het eten er zo goed is.

Bezoek het geboortehuis van Picasso en zijn originele museum en bewonder het Alcazaba, een belangrijke Moorse vesting. Verken ook de nieuwe haven Muelle Uno met talloze restaurants om te lunchen tussen de lokale bevolking. Daarna liggen de uitgestrekte stranden letterlijk om de hoek op je te wachten!

Een redelijk onbekend stukje natuurschoon, Cabo de Gata, in het zuidoosten van Andalusië

Dag 2 – 4 Cabo de Gata

 

In 1997 is Cabo de Gata door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeerreservaat vanwege zijn vulkanische oorsprong en ruige kustlijn met kliffen tot wel 100 meter hoog.
Met meer dan 45.000 hectare is het een van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa. Het gebied heeft ook de minste neerslag in Spanje en heeft daardoor een kenmerkende woestijnachtige omgeving. Het park herbergt een diverse dieren- en onderwaterwereld.

Verblijven doe je natuurlijk helemaal in stijl, laat dat maar aan ons over!

Sneeuw op de Sierra Nevada, een onverwacht gezicht tijdens je rondreis door Andalusië

Dag 5 – 6 Sierra Nevada

 

Tijd voor het hogere werk, de Sierra Nevada.
Wist je dat de Sierra Nevada maar liefst 16 bergtoppen heeft die boven de 3000 meter uitkomen? En dat de hoogste berg van Spanje, de Mulhacen, zich hier bevindt met zijn 3482 meter? Het gebied kent de begroeiing van het hooggebergte en door zijn vele hoogte verschillen zul je een enorme verscheidenheid aan vegetatie zien.

Ook kan hier tussen december en eind april enorm fijn geskied worden weten we uit eigen ervaring. Op meer dan 22 ruime en goed verzorgde pistes kan men meer dan 100 km skiën.

Op al je rondreizen door Andalusië moet je de pannenkoekenrotsen bij Antequera zeker bekijken

Dag 7 – 8 Antequera

 

Vlakbij het schilderachtige Antequera is het geheimzinnige natuurpark El Torcal op een steenworp gelegen. Het is een zgn. karstgebergte en door de erosie zijn er wonderbaarlijke rotsformaties ontstaan, welke nog het meest weg hebben van op elkaar gestapelde pannenkoeken. Het zorgt voor een mystiek sfeertje.

Je kunt met de auto helemaal naar de top waar je een modern bezoekerscentrum kunt bezoeken en waar heel veel informatie is te krijgen over de omgeving. Tevens kun je er 2 uitgezette wandelingen maken welke je helemaal door deze wonderbaarlijke omgeving leiden.

Het binnenland van Andalusië ontdekken tijdens je rondreis, zoals Sierra de Aracena

Dag 9 – 11 Sierra de Aracena

 

Vandaag rij je door het prachtige natuurschoon naar de Sierra de Aracena, een beschermd gebied ten noordwesten van Sevilla.
Geniet van de groene omgeving en maak urenlange wandelingen tussen de kurkeikenbossen. Proef de beroemde Ibérico-ham van de veel voorkomende Ibérico varkens en bezoek de grotten van Aracena.

Mis vooral het landschap van de verlaten mijnen van de Ríotinto niet, waar je het mijnmuseum, twee gigantische kraters, een Engelse villawijk en een spoorbaan kunt bezichtigen. Een rit in antieke treinwagons door dit bijzondere landschap is onvergetelijk.

El Rocío verdient speciale aandacht op je rondreis op maat door Andalusië

Dag 12 El Rocío of Cádiz

 

Kies tussen het dorp El Rocío en de kuststad Cádiz als verblijfplaats om het Nationaal Park La Doñana te bezoeken, het grootste moerasgebied van Europa. Je kunt er boottochten maken of tochten per 4 x 4 onder begeleiding. In El Roció vind je geen verharde wegen en het dorp is beroemd vanwege zijn processies met Pinksteren wanneer duizenden pelgrims vanuit heel Andalusië dwars door Doñana naar deze plaats trekken.

Cádiz is een kustplaats waarbij de vergelijkingen met het Cubaanse Havana opvallend zijn. Je vindt er oude verdedigingswerken en tijdens een heerlijke stadswandeling ga je deze prachtige stad ontdekken.

De kloof van Ronda is letterlijk een hoogtepunt van je Andalusië rondreis

Dag 13 – 14 Ronda

 

Dit bijzondere stadje is je laatste stop van deze in alle opzichten geweldige rondreis.
Het meest bijzondere aan Ronda is dat het stadje wordt gescheiden door Tajo de Ronda kloof welke is uitgesleten door de rivier Guadalevín. De Punte Nueva, de brug die er overheen is gebouwd is één van de meest gefotografeerde bouwwerken in Spanje. Daarnaast beschikt Ronda over de oudste stierenvechtarena van Spanje.

Vanuit Ronda kun je het Nationale Park Sierra de las Nieves bezoeken, een uitgestrekt natuurgebied waar vele mogelijkheden zijn om een urenlange wandeling te maken en je je aan het eind van de wereld waant.
 

Je Andalusië fly & drive op maat is afgelopen, terug naar huis met het vliegtuig

Dag 15 Naar huis..

 

Tja, en voor je het goed en wel beseft breekt dan deze onvermijdelijke dag 15 aan, zuchtend de koffers inpakken en helaas alweer naar huis waar je gaat herstellen van de spierpijn van al deze onvergetelijke wandelingen.
 

Andalusië heeft ongelooflijk veel mooie gebieden dus kijk ook eens naar onze andere Andalusië rondreizen

Reisschema

Dag 1          Aankomst in Málaga

Dag 2          Málaga – Cabo de Gata (San José) (240 km; bijna 3 uur rijden)

Dag 3          Cabo de Gata

Dag 4          Cabo de Gata

Dag 5          Cabo de Gata – Sierra Nevada (200 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 6          Sierra Nevada

Dag 7          Sierra Nevada – Antequera (170 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 8          Antequera

Dag 9          Antequera – Sierra de Aracena (250 km; circa 3 uur rijden)

Dag 10        Sierra de Aracena

Dag 11        Sierra de Aracena

Dag 12        Sierra de Aracena – El Rocío (115 km; bijna 2 uur rijden)

Dag 13        El Rocío – Ronda (210 km; circa 2,5 uur rijden)

Dag 14        Ronda

Dag 15        Ronda – luchthaven Málaga (105 km; circa 1,5 uur rijden)

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.