Kroatië, een afwisselend land voor een afwisselende rondreis

3 tips voor de perfecte fly-drive reis door Kroatië

In Kroatië vind je overweldigend mooie natuur, een groot aantal culturele en historische bezienswaardigheden en alle ingrediënten voor een ontspannen verblijf. Kortom, het is een ideale fly-drive bestemming. Verken op je eigen tempo fascinerende steden als Zagreb en Dubrovnik, wandel langs de adembenemende meren van Plitvice of rij langs de spectaculaire kust van Istrië. Laat je inspireren door onze 3 tips voor een perfecte fly-drive reis door Kroatië.

1. Natuur, cultuur of beide?

Maar weinig mensen kennen alle geheimen van dit bijzondere Balkanland. Zelfs de meest doorgewinterde reiziger valt hier van de ene verbazing in de andere. Deze enorme veelzijdigheid betekent dat het onmogelijk is om alles in één reis te zien en te beleven. Keuzes maken is dus het devies. Houd je van ongerepte natuur of ontdek je liever culturele schatten?

Genieten van de prachtige natuur

Maak als natuurliefhebber een indrukwekkende natuurrondreis langs de groene valleien van Zagorje, de wereldberoemde meren en watervallen van Plitvice en het indrukwekkende Krka National Park.

De beroemde meren en watervallen bij Plitvice

Cultuursnuiven tijdens rondreis Kroatië

Liever slenteren door historische binnensteden en uitrusten op gezellige terrasjes? Bezoek dan de belangrijkste steden van dit verbluffend mooie land. Haal in verrassend Zagreb je hart op in de tientallen musea, eeuwenoude kerken en moderne winkelstraten. In de boeiende stad Zadar bezoek je Romeinse ruïnes, eet je heerlijk ijs en zit je op de gezelligste terrassen. En voor de charme van een echte Mediterrane stad rijd je naar Split. Een andere fantastische stad die je als cultuurliefhebber zeker niet mag overslaan op je rondreis door Kroatië, is Dubrovnik. Hier kom je ogen te kort. Wandel over de eeuwenoude stadsmuren en geniet van de betoverende uitzichten over de rode daken met daarachter de felblauwe zee.

Dubrovnik, een hogtepunt tijdens alle Kroatië rondreizen

Fly-drive door Kroatië op maat: combinatie tussen natuur en cultuur

Wil je liever niet kiezen tussen natuur en cultuur? Maak dan een rondreis langs de belangrijkste bezienswaardigheden waarbij je natuur en cultuur combineert. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale fly-drive reis.

Volop cultuur is er tijdens je Kroatië fly drive te vinden

2. Logeer in de mooiste accommodaties

Bij een onvergetelijke rondreis horen natuurlijk ook onvergetelijke accommodaties. Pareltjes van hotels in Kroatië, die ervoor zorgen dat de totaalbeleving van je rondreis van a tot z klopt. Overnacht bijvoorbeeld in een piepklein hotelletje midden in het historisch centrum van Dubrovnik, in een heerlijk relaxt hotel direct aan een schilderachtige baai, in een familiehotel waar het echtpaar ´s avonds de sterren van de hemel kookt of in een modern hotel grenzend aan een prachtig groen stadspark. Overnachten in stijl noemen we dat. Alle hotels in ons aanbod hebben we zelf bezocht en met zorg uitgekozen. Dat scheelt jou alvast een hoop uitzoekwerk. Laat die droomreis door Kroatië maar beginnen!

Tijdens jouw fly drive door Kroatië logeer je in de mooiste hotels

3. Maak de leukste excursies

Met een gids fietsen door Zagreb, wijnproeven in de Zagorje of een zwemexcursie maken langs de verborgen stranden van Krk; boek tijdens je Koratië vakantie de leukste excursie en geniet samen optimaal van alles wat dit indrukwekkende land je te bieden heeft. Natuurlijk kun je deze excursies ter plekke boeken, maar vaak is het een stuk gemakkelijker én goedkoper om dit vooraf te doen. Dit scheelt je bovendien kostbare tijd. Tijd die je mooi kunt besteden aan samen genieten van een prachtige zonsondergang of mountainbiken in de ruige natuur. Om maar wat te noemen. Of je nu warmloopt voor een sportief avontuur of eerder een romanticus bent, bij Las Perlas Reizen bieden we precies die excursies die jouw Kroatië rondreis helemaal compleet maken.

De leukste excursies tijdens onze Kroatië rondreizen

Zie jij zo’n fly-drive naar Kroatië wel zitten? Laat je dan inspireren door de voorbeeldrondreizen op onze website. Stuk voor stuk reizen die we helemaal aan jouw smaak en wensen kunnen aanpassen, om je zo een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op over jouw ideale Kroatië reis!

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.