De tuinroute in Zuid-Afrika is een route die je eens in je leven gereden moet hebben

4 redenen om de spectaculaire Tuinroute in Zuid-Afrika te rijden!

Op zoek naar een avontuurlijke en onvergetelijke reiservaring? De Tuinroute in Zuid-Afrika is een must-see en zeker de moeite waard om te overwegen. Deze populaire toeristische route, die zich uitstrekt langs de zuidkust van het land tussen Mosselbaai en Port Elizabeth, biedt tal van adembenemende landschappen, schilderachtige stadjes, prachtige stranden en uiteraard spectaculair wildlife. In dit blogartikel delen we graag vier redenen waarom je de Tuinroute minimaal één keer in je leven bezocht moet hebben. Met onze Tuinroute-een spektakelstuk rondreis ga je dit alles dan ook zeker meemaken!

Prachtige natuurlijke landschappen

De Tuinroute biedt spectaculaire uitzichten op enkele van de mooiste natuurlijke landschappen van Zuid-Afrika, waaronder de Tsitsikamma-bergen, het Robberg-natuurreservaat en het Addo Elephant National Park. Het is de perfecte plek om te genieten van de schoonheid van de oceaan en het landschap van de Kaap, terwijl je langs de kustlijn rijdt. Er zijn tal van uitkijkpunten langs de route waar je kunt stoppen om de foto’s van je leven te maken en te genieten van het uitzicht.

Prachtige natuurlijke landschappen sieren Zuid-Afrika

Avontuurlijke activiteiten

Voor degenen die op zoek zijn naar avontuurlijke activiteiten, biedt de Tuinroute tal van mogelijkheden. Zo kun je gaan bungeejumpen, tokkelen, raften, kajakken en mountainbiken. Ook zijn er tal van wandelpaden in de verschillende natuurreservaten langs de route, waar je kunt genieten van de spectaculaire uitzichten over de oceaan en het landschap van de Kaap.

Een hangbrug als een van de ontelbare activiteiten die je in Zuid-Afrika kunt ondernemen

Culturele bezienswaardigheden

Naast de natuurlijke schoonheid en de avontuurlijke activiteiten, biedt de Tuinroute ook een aantal culturele bezienswaardigheden, waaronder historische stadjes, musea en oude boerderijen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Bartolomeu Dias Museum in Mosselbaai, dat is gewijd aan de Portugese ontdekkingsreiziger die als eerste Europeaan rond Kaap de Goede Hoop voer. Ook is Knysna een schilderachtig stadje aan de monding van een lagune, omringd door prachtige bergen. Hier kun je genieten van de lokale keuken en winkelen voor handgemaakte ambachtelijke producten.

Veel culturele stops kun je maken tijdens je Tuinroute reis

Dieren in het wild

Een van de hoogtepunten van de Tuinroute is het Addo Elephant National Park, een van de meest populaire wildparken van Zuid-Afrika. Hier kun je olifanten, leeuwen, buffels en andere wilde dieren zien, terwijl je geniet van een 4x4-safari. Het park biedt ook een aantal accommodatie-opties, waaronder luxueuze lodges of je gaat kamperen tussen de wilde dieren, spannend!

Een olifant met haar jong in het Addo National Park

Kortom, de Tuinroute is een unieke reiservaring die de perfecte combinatie biedt van prachtige natuur, avontuurlijke activiteiten, culturele bezienswaardigheden en wilde dieren. Of je nu alleen reist, met vrienden of met familie, deze reiservaring zal je hart veroveren en je ongetwijfeld terug laten komen voor meer. De Tuinroute is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

Wil je de Tuinroute niet alleen bezoeken maar ervaren dan is onze met zorg samengestelde en afwisselende Zuid-Afrika rondreis absoluut een aanrader. Bovendien logeer je in de fijnste accommodaties waar je helemaal in de watten wordt gelegd. De voorpret van jullie Zuid-Afrika rondreis begint al zodra je hierover contact met ons hebt opgenomen! 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.