6 redenen om een Portugal rondreis te boeken

6 redenen om een Portugal rondreis te boeken

Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn de populairste Europese vakantiebestemmingen voor Nederlanders. Er zijn echter nog veel meer geweldige plekken in Europa die het bezoeken waard zijn. Plekken die je hart veroveren en absoluut een plekje op je bucketlist verdienen. Zoals het land van de Fado, prachtige steden, Port, gezellige vissersdorpjes en een gevarieerde kustlijn. De gastvrije bevolking van dit prachtige Zuid-Europese land zal je met open armen ontvangen. Over welk land we het hebben? Portugal natuurlijk! Wij geven je 6 goede redenen om een rondreis te maken door dit gevarieerde land.

1. Parels van steden

In Portugal vind je fascinerende historische steden. Echte parels zoals levendig Lissabon, sfeervol Porto, authentiek Évora, historisch Braga, klassiek Coimbra en sprookjesachtig Sintra. Steden met stuk voor stuk een geheel eigen karakter en sfeer. Stap in de iconische Tram 28 in Lissabon, woon een fado-avond bij, fiets langs de high lights van Porto, bezoek het historische centrum van Évora, proef de port en verlies je hart aan de prachtige steden van Portugal!

Porto moet wel een onderdeel zijn van je rondreis door Portugal

2. Veelzijdige kustlijn

Portugal beschikt over een mooie en veelzijdige kustlijn van bijna 850 kilometer. Daarmee mag je het met recht een strandwalhalla noemen. Ben je een strandliefhebber? Boek dan een Portugal rondreis langs diverse kustplaatsen, intieme baaitjes, ruige kliffen, paradijselijke wateren en sfeervolle vissersplaatsjes. De kusten van Portugal bieden voor ieder wat wils; zonaanbidders, surfers, families, maar ook rustzoekers kunnen hier hun hart ophalen.

De kustlijn van Portugal is erg indrukwekkend

3. Prachtige landschappen

Vanaf de prachtige stad Porto stap je in je huurauto en rijd je naar het noorden, dwars door het grootste natuurpark van Portugal, Peneda-Gerês. Onderweg kom je steile hellingen, indrukwekkende bergtoppen, middeleeuwse stadjes en sijpelende beekjes tegen. Tijd voor een picknick met onvergetelijk uitzicht, voordat je weer verder rijdt. Bijvoorbeeld richting de beroemde Douro Vallei, bekend vanwege zijn heerlijke wijnen en betoverend groene omgeving. En niet alleen een rondreis door Noord-Portugal heeft veel te bieden qua natuurschoon. Ook het achterland van de Algarve in het zuiden is zeker een bezoek waard!

De Douro vallei, een van de indrukwekkende landschappen in Portugal

4. Culinair genieten tijdens rondreis Portugal

Bij vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Wat dat betreft kun je je hart ophalen in dit heerlijke land. Laat je verrassen en ontdek de verrukkelijke smaken van Portugal. De vis is verser dan vers, de taartjes om je vingers bij af te likken en de wijnen zijn goddelijk. Natuurlijk mogen we ook de Port niet vergeten. Boek een leuke rondleiding inclusief Port proeverij bij één van de vele portproducenten in Porto en sluit af met een geweldige lunch met prachtig uitzicht over stad. Als dit niet genieten is…

Tijdens je Portugal rondreis volop culinair genieten

5. Ideale zonbestemming

Wist je dat Portugal de meeste zonuren van Europa heeft? Een ideale zonbestemming dus. Tot ver in oktober kun je in de Algarve nog op het strand liggen en in de zomer is het er zelfs tropisch warm. Vanwege de verkoelende zeebries aan de Atlantische kust wordt het in steden als Lissabon en Porto echter nooit zo verstikkend warm als in sommige Spaanse steden. Dat maakt dat het in Portugal het hele jaar goed vertoeven is.

Zon en nog eens zon, Portugal is een echte zonbestemming

6. Pittoreske dorpen

Behalve een geweldige kustlijn, levendige steden en fraaie landschappen, tref je in Portugal ook tal van pittoreske dorpen en stadjes. Verborgen pareltjes die schreeuwen om ontdekt te worden. Drink een bica (Portugese espresso) met een pastéis de nata (typisch Portugees roomtaartje) op één van de talloze terrasjes. Bijvoorbeeld in het middeleeuwse centrum van Viana do Castello, op het prachtige plein van Viseu, in het mooie historische centrum van Óbidos of in het charmante kasteelstadje Castelo de Vide.

Rondstruinen in Portugese dorpjes tijdens je rondreis

Portugal steelt je hart! Wanneer je hier eenmaal bent geweest, wil je niets liever dan terugkeren naar dit zonnige, veelzijdige en gastvrije land. Neem gerust contact met ons op voor meer informati of om meteen een rondreis Portugal op maat samen te stellen.

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.