Sevilla is een must tijdens je Andalusië rondreis

Bijzondere plekken in Zuid-Spanje tijdens een rondreis met een huurauto

Oogverblindende witte dorpjes, prachtige steden met een rijke geschiedenis, flamenco en gitaarmuziek, knusse terrasjes met verse tapas en heerlijke sangria, indrukwekkende natuur en relaxte baaitjes. Zuid-Spanje is een enorm veelzijdige bestemming die je moet ontdekken, beleven en proeven. Het liefst op je eigen tempo. Een rondreis met een huurauto door Andalusië is daarom absoluut een aanrader! Wij geven je alvast inspiratie met bijzondere plekken die gezien moet hebben.

Fietsen in Málaga

Málaga is een stad die je zeker zal verrassen. Je vindt er veel historie, gecombineerd met moderne architectuur, leuke winkels en gezellige tapasbarretjes. Een perfecte manier om deze sfeervolle stad aan de Costa del Sol te ontdekken is per fiets. Laat vandaag je huurauto dus bij het hotel staan en maak eens een fietstocht. Natuurlijk kun je zelf een fiets huren, maar met een gids weet je zeker dat je alle highlights van de stad ziet. Zoals het geboortehuis van Picasso, de Plaza del Torros, het Moorse Paleis Alcazaba en natuurlijk het strand. Bovendien krijg je fijne insidertips over de lekkerste restaurants en leukste uitjes. Een fietstocht met gids duurt ongeveer vier uur en is iedere dag te boeken.

Fietsen in Málaga, Andalusië

Fantastische uitzichten en heerlijke wijnen in Ronda

Maak je een rondreis door Andalusië, dan mag een bezoek aan Ronda zeker niet ontbreken. Deze betoverende stad wordt in tweeën gesplitst door een duizelingwekkend diepe kloof waar de Guadalevín rivier doorheen stroomt. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door drie bruggen, waarvan de Puente Nuevo de bekendste is. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht, maar het is ook de moeite waard om af te dalen naar de kloof. Een ander uitzichtpunt en dé plaats om prachtige foto’s te maken, is de Mirador de Ronda. Vanuit hier kijk je uit op Ronda, de kloof en de Puente Nuevo. Maar behalve een prachtig uitzicht, heeft Ronda nog veel meer te bieden. Zo is het een uitstekende bestemming voor smulpapen en wijnliefhebbers. Je vindt hier hele goede restaurants en er worden fantastische wijnen geproduceerd. Vooral de rode wijnen en rosé wijnen staan goed bekend. Een bezoek aan een van de vele wijnbodega’s is dan ook absoluut een aanrader!

Wijnen proeven in Ronda, Andalusië

Flamenco in Sevilla

Het is de plaats waar onze koning en koningin elkaar hebben ontmoet. De stad van de flamenco, Real Alcázar, Plaza de España, La Giralda, sfeervolle kronkelstraatjes en schaduwrijke pleinen: Sevilla. Overnacht in een sfeervolle stadsvilla midden in het centrum en begin je dag met een typisch Spaans ontbijt in een van de vele cafés. Slenter vervolgens op je gemak door de nauwe straatjes en gigantische parken en ruik de geur van de vele sinaasappelbomen. Bezoek de adembenemende bezienswaardigheden en sluit de dag af met een originele flamenco-show. Boek je deze show via Las Perlas Reizen, dan ben je verzekerd van een onvergetelijke avond. De show wordt in het Nederlands ingeleid, zodat je alles leert over de verhalen achter deze beroemde dans.

De Flamenco dans je natuurlijk in het Andalusische Sevilla

Bezoek een paardenshow tijdens je rondreis door Andalusië

Córdoba is een stuk kleiner en compacter dan Sevilla, maar zeker de moeite waard. Het historische centrum van Córdoba staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco! In deze stad met haar vriendelijke inwoners voel je je snel thuis. Bij een bezoek aan Córdoba mag je de belangrijkste bezienswaardigheid, de Mezquita, natuurlijk niet overslaan. Deze bijzondere kathedraal was honderden jaren geleden een moskee en dit is nog steeds goed te zien. Ook kun je in Córdoba een wervelende paardenshow bezoeken. De paardenshows in Andalusië staan hoog aangeschreven en zijn geweldig om een keer mee te maken. Deze show is een combinatie van de prachtige Andalusische paarden en de flamencodans.

Andalusische paardenshow in Córdoba

Wil jij binnenkort een rondreis door Zuid-Spanje maken? Laat je dan inspireren door onze rondreizen op maat. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Flavours of Andalucia Duo rondreis? Heerlijk met z’n tweetjes op jullie eigen tempo de hoogtepunten van Andalusië ontdekken. Meer informatie over deze of andere reizen? Neem gerust contact met ons op!

 

Heb je vragen? Ons team staat voor je klaar!

Stuur ons een email of via het formulier kun je gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.